Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

    Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
    Professionele klantenservice
    Originele kwaliteitsproducten
    Laagste prijsgarantie

    Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

    3D Beamers

    3D Beamers

    Omdat onze ogen niet precies op dezelfde plek zitten (gemiddeld zit er en afstand van ongeveer 6,5 cm van pupil tot pupil) ziet elk oog het beeld waar we naar kijken, vanuit een iets andere hoek. Onze hersenen voegen de twee beelden samen tot één 3D-afbeelding met diepte. Hierdoor is direct duidelijk welke voorwerpen dichtbij zijn en welke ver weg.

    Om 3D te kunnen waarnemen, moet elk oog een afzonderlijk beeld zien. Dit betekent dat de beamer twee afbeeldingen moet projecteren, vandaar de noodzaak van een 3D-bril. Deze bril zorgt ervoor dat onze hersenen de afbeeldingen kunnen verwerken en er een 3D-beeld van kunnen maken.

    Sinds het grote succes van de 3D-film Avatar in 2009 is de vraag naar 3D beamers enorm toegenomen. 3D beamers kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: Full 3D beamers en 3D-ready beamers. Deze classificatie markeert een aanzienlijk verschil in technologie.

    3D film 'The incredible Hulk'.

    3D film 'The incredible Hulk'.

    Full 3D beamers

    Full HD 3D beamers zijn projectoren die in staat zijn om hoogwaardige 3D-beelden in Full HD-resolutie te projecteren. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om driedimensionale afbeeldingen op een scherm of oppervlak weer te geven. Deze beamers zijn ontworpen om een meeslepende kijkervaring te bieden, waarbij kijkers het gevoel hebben alsof ze zich in het midden van de actie bevinden.

    Het begrip "Full HD" verwijst naar een resolutie van 1920 x 1080 pixels, waardoor de beamer gedetailleerde beelden kan projecteren. Het 3D-effect wordt gerealiseerd door speciale brillen te gebruiken die de linker- en rechteroogbeelden scheiden, waardoor het menselijk brein de illusie van diepte en dimensie kan creëren.

    Met behulp van Full HD 3D beamers kunnen kijkers genieten van films, games en andere content met een indrukwekkende diepte en realisme. Deze beamers zijn populair in home entertainment-systemen en worden ook gebruikt in zakelijke presentaties en educatieve omgevingen waar visuele impact van groot belang is.

    3D-ready beamers

    3D-ready beamers zijn projectoren die geschikt zijn voor het weergeven van 3D-beelden, maar ze vereisen nog aanvullende apparatuur om de volledige 3D-functionaliteit te benutten. Deze beamers  kunnen weliswaar 3D-beelden projecteren, maar om daadwerkelijk het driedimensionale effect te ervaren, moeten kijkers speciale 3D-brillen dragen die het linker- en rechteroogbeeld scheiden. De term "3D-ready" geeft dus aan dat de beamer de benodigde technologie en resolutie heeft om 3D-beelden weer te geven, maar er is een externe bron, zoals een 3D-bronapparaat (bijvoorbeeld een 3D Blu-ray-speler, een Nvidia grafische kaart of een gameconsole), en bijbehorende 3D-brillen nodig om het 3D-effect daadwerkelijk te zien.

    Met 3D-ready beamers kunnen kijkers genieten van een extra dimensie van diepte en realisme bij het kijken naar films, spelen van games of het ervaren van andere 3D-content. Het is belangrijk op te merken dat niet alle inhoud 3D-compatibel is, dus om het volledige voordeel van deze beamers te benutten, moet je beschikken over geschikte 3D-bronnen en brillen.

    Voor filmliefhebbers en gamers kan 3D een verrijking zijn, maar het is goed om te weten dat niet alle 3D-content op dezelfde manier wordt overgebracht. Het is dus essentieel om te controleren welke 3D-techniek wordt gebruikt. Als de bron 3D kan uitzenden via DLP Link, dan zijn de 3D-ready beamers van Vivitek in staat om via Vesa 3D in 3D te projecteren.

    3D beamer met bril en projectiescherm

    Waarom projecteren in 3D

    Boeiende 3D-projecties bij zakelijke presentaties en bij het lesgeven. Met driedimensionale projecties worden lessen en presentaties visueler en fascinerender:

    • voor presentaties van driedimensionale bouwwerken, architectuurschetsen en anatomische modellen
    • voor onderwijs dat door fascinerende 3D-inhoud beter in het geheugen blijft en het leersucces verbetert – bijv. met driedimensionale voorstellingen van moleculaire verbindingen of virtuele afbeeldingen van de aarde. 

    3D-inhoud voor groter didactisch succes

    De projectoren die zijn uitgerust met 3D functies zijn een prima keuze voor het onderwijs van morgen. Want ook in onderwijs en opleiding zullen driedimensionale leerhulpmiddelen meer en meer doordringen. 

    Waarom lesgeven in 3D?

    Met driedimensionale projecties worden lesuren en voordrachten veel visueler en fascinerender, ze blijven beter in het geheugen zitten en verhogen het leersucces.

    • voor het verkennen van virtuele topografische gegevens
    • voor driedimensionaal voorstellen van anatomische modellen of historische bouwwerken
    • voor ruimtelijke afbeeldingen van geometrische figuren 

    Video over de werking van 3D beamers

    Wil je een leerzame video bekijken over de illusie van diepte in 3D afbeeldingen? Bekijk dan de video van Barco over dit 3D onderwerp .

    Welke 3D beamers zijn er?

    Bekijk ons assortiment aan 3D beamers.

    Persoonlijk advies

    Wil je meer weten over 3D beamers of wil je weten welke beamer het beste geschikt is voor jouw situatie neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag verder of komen bij je langs om jouw situatie te bekijken.

    Overige soorten beamers:

    Ben je niet op zoek naar een 3D beamer? Hieronder kun je onze overige soorten beamers vinden:

    Veelgestelde vragen over 3D beamers.

    Wat is het verschil tussen een gewone beamer en een 3D-beamer? 

    Een gewone beamer projecteert tweedimensionale beelden, terwijl een 3D-beamer speciale beelden kan projecteren die een gevoel van diepte en ruimtelijkheid creëren, waardoor een 3D-effect ontstaat wanneer je 3D-brillen draagt.

    Hoe werkt een 3D-beamer? 

    Een 3D-beamer projecteert twee afzonderlijke beelden, één voor het linker- en één voor het rechteroog. Deze beelden worden vervolgens gesynchroniseerd met 3D-brillen die het linker- en rechteroog filteren, waardoor het 3D-effect wordt gecreëerd.

    Moet ik speciale brillen kopen om 3D-content te bekijken op een 3D-beamer? 

    Ja, om het 3D-effect te ervaren, zijn speciale actieve of passieve 3D-brillen vereist. Deze brillen zorgen ervoor dat elk oog een ander beeld ziet, waardoor het diepte-effect ontstaat.

    Kan ik gewone films en tv-programma's ook in 3D bekijken met een 3D-beamer? 

    Nee, gewone films en tv-programma's zijn in 2D-formaat en worden niet automatisch omgezet in 3D. 3D-beamers zijn bedoeld voor specifieke 3D-content die in 3D is opgenomen.

    Zijn alle 3D-beamers hetzelfde als het gaat om de kwaliteit van het 3D-effect? 

    Niet alle 3D-beamers bieden dezelfde kwaliteit van het 3D-effect. Sommige modellen hebben betere 3D-projectietechnologieën en hogere resoluties, wat kan leiden tot een indrukwekkender en realistischer 3D-effect.

    Wat zijn enkele nadelen van 3D-beamers? 

    Hoewel 3D-beamers een meeslepende kijkervaring kunnen bieden, zijn er ook enkele nadelen, zoals de noodzaak van speciale 3D-brillen, het beperkte beschikbare 3D-contentaanbod en het risico van vermoeidheid bij langdurig 3D-kijken.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies