Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Levensduur originele beamerlamp

  Levensduur originele beamerlamp

  Of je nu een beamer voor thuis, zakelijke presentaties of educatieve doeleinden gebruikt, begrijpen hoe lang de lamp meegaat is van groot belang voor het behoud van optimale prestaties en het minimaliseren van onderhoudskosten. Hier behandelen we de belangrijkste aspecten van de levensduur van een beamerlamp en hoe je er het beste uit kunt halen.

  De levensduur van een beamerlamp verschilt per beamer en wordt beïnvloed door verschillende factoren. De lamp in een beamer heeft een beperkte levensduur die wordt uitgedrukt in branduren. Deze varieert van 50 tot wel 6000 branduren, afhankelijk van de beamer. Fabrikanten beweren dat de meeste beamerlampen ongeveer 2000 uur meegaan in de normale stand, maar sommige fabrikanten bieden lampen met een langere levensduur, afhankelijk van de beamerklasse.

  Bijvoorbeeld, een beamer met 15.000 ANSI lumen lichtopbrengst kan een lamp met een kortere levensduur hebben dan een beamer met 3.000 ANSI lumen. Ook het gebruik van de spaarstand (eco-modus) kan de levensduur positief beïnvloeden. Na verloop van tijd gaan beamerlampen steeds langer mee. Dankzij LED beamers kunnen we nu zelfs 20.000 branduren bereiken, hoewel deze beamers geen traditionele beamerlampen gebruiken.

  Factoren die de levensduur beïnvloeden

  Gebruiksmodus: Beamerlampen hebben vaak verschillende gebruiksmodi, zoals normaal, eco of energiebesparend. Het gebruik van een lagere helderheid kan de levensduur van de lamp verlangen.

  Omgevingscondities: Hitte en stof kunnen de levensduur van de lamp verkorten. Een goed geventileerde ruimte helpt de temperatuur onder controle houden. 

  Aan -en uitschakelen: Herhaaldelijk aan -en uitschakelen kan de lamp sneller doen slijten. Het is beter om de beamer enkele minuten te laten afkoelen voordat je hem opnieuw inschakelt. 

  Hoe verleng je de levensduur

  Gebruik de Eco-modus: De meeste beamers hebben meerdere standen waarmee je de lichtopbrengst kunt regelen. In de hoge stand krijg je maximale lichtopbrengst, wat overeenkomt met het maximale aantal ANSI lumen. In de lagere eco-stand wordt minder licht gebruikt, wat resulteert in verminderde lichtopbrengst. Als de beamer al voldoende licht geeft, zoals 's avonds in het donker, kan de eco-modus handig zijn om branduren te sparen.

  Regelmatig onderhoud: Houd de beamer en zijn omgeving schoon om oververhitting te voorkomen. Meer informatie: Onderhoud beamer

  Zorgvuldig aan -en uitschakelen: Vermijd het herhaaldelijk aan -en uitschakelen. 

  Laat de beamer afkoelen: De ventilator blijft nog een tijdje draaien nadat je de beamerlamp hebt uitgeschakeld, totdat de lamp voldoende is afgekoeld. Je kunt de schakelaar pas uitzetten en de stroom eraf halen nadat de ventilator is gestopt.

  Filter reinigen: Regelmatige reiniging van de stoffilters van de beamer (indien van toepassing op jouw model) komt zowel de lamp als de beamer ten goede. Zorg ervoor dat jouw beamers schoon en stofvrij blijven. Roken in de buurt van een beamer is schadelijk voor de levensduur van zowel de lamp als de beamer, vanwege de nicotine- en teerafzetting op de onderdelen, inclusief de lens, wat de beeldkwaliteit vermindert. Lees meer over het schoonmaken van een beamerfilter.

  Wil je meer weten over de levensduur van beamerlampen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen naar +31(0)23-5517909.

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking