Levensduur originele beamerlamp

Wat is de levensduur van een beamerlamp?

De levensduur van een beamerlamp is per beamer verschillend en hangt af van diverse factoren. De lamp in een beamer heeft een beperkte levensduur die in branduren wordt uitgedrukt.  Dit verschilt per beamer en dit kan uiteenlopen van 50 tot wel 6000 branduren. Door fabrikanten wordt gezegd dat de meeste beamerlampen ongeveer 2000 uur meegaan in de normale stand, maar er zijn dus ook fabrikanten die lampen inbouwen met een langere levensduur, dit is vaak afhankelijk van het segment van de beamer.

Zo kan een beamer met 15.000 ansi lumen lichtopbrengst een lamp gebruiken met een minder lange levensduur dan een beamer van 3.000 ansi lumen. Ook het gebruik van de spaarstand (eco-modus) kan de levensduur positief beïnvloeden. Naar mate de tijd vordert gaan beamerlampen steeds langer mee. Door LED beamers bereiken we inmiddels zelfs 20.000 branduren. Deze beamers gebruiken echter geen beamerlamp.

Eco mode stand

De meeste beamers hebben meerdere standen, waarmee u de lichtopbrengst van de beamer kunt regelen. In de hoge stand krijgt u de maximale lichtopbrengst, waarmee de beamer het maximaal aantal Ansi Lumen behaald. In de lagere eco stand wordt gebruik gemaakt van minder Ansi Lumen, waardoor ook de lichtopbrengst afneemt. Wanneer de beamer al voldoende licht geeft, bijvoorbeeld 's avonds als het donker is, dan kan dit handig zijn om branduren te sparen.

Verleng de levensduur van uw beamerlamp

De levensduur van de lamp wordt ook sterk beïnvloed door de manier waarop u met de beamer omgaat. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk voor de beamerlamp, dat u de beamer na gebruik goed laat afkoelen. Bij het uitschakelen van de beamerlamp blijft de ventilator nog enige tijd nadraaien, dit gebeurt tot de beamerlamp voldoende is afgekoeld. Pas als de ventilator is gestopt kunt u de schakelaar uitzetten en de stroom eraf halen. Bij het juiste gebruik van de beamer en de beamerlamp verlengt u de levensduur van de beamerlamp.

Filters verschonen

Het goed schoonhouden van de stoffilters van de beamer (indien er filters gebruikt worden in uw model) komt de levensduur van de lamp en de beamer ten goede. Zorg er om die reden regelmatig voor dat uw beamers schoon en stofvrij gehouden worden. Roken in de buurt van beamer is zeer slecht voor de levensduur van uw lamp en van de beamer. Dit komt vanwege de nicotine / teer aanslag op de onderdelen van de beamer en bijvoorbeeld de lens, wat het beeld verminderd.

Meer lezen over het schoonmaken van een beamer filter

Onderhoud beamer

Een onderhoudsbeurt voor een beamer is zeker geen overbodige luxe. Het verlengt aanzienlijk de levensduur van de lamp en de beamer. Ook het beeld wordt vaak beter na een onderhoudsbeurt. Het onderhoud aan uw beamer gebeurt op professionele wijze.

Meer informatie: Onderhoud beamer

Wilt u meer weten over de levernsduur van beamerlampen, neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909.

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

- Tips beamers

- Soorten beamers

- Offerte aanvragen onderhoud beamer


Tags: Beamerlamp, onderhoud, ecomomische levensduur, eco-modus

Handige links: Beamer kopenOnderhoud beamersVerhuur beamerBeamerlamp kopen

Vragen of advies over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x