Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Uitleg terminologie beamers

  Uitleg terminologie beamers

  Op deze pagina kun je een beknopte uitleg vinden over een aantal termen die gebruikt worden m.b.t. beamers. Staat er een term niet tussen en wil je er toch graag meer over weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

  Aansluitingen
  Beamers hebben verschillende aansluitingen, zoals HDMI, VGA, USB en meer. Zorg ervoor dat de beamer de benodigde aansluitingen heeft voor de apparaten die je aan wilt sluiten. Meer lezen over de aansluitingen van een beamer.

  Ansi Lumen
  ANSI lumen is een meeteenheid voor de helderheid van een beamer. Het geeft aan hoeveel licht een beamer produceert en wordt gemeten volgens standaarden van de "American National Standards Institute" (ANSI). Hoe hoger het aantal ANSI lumen, hoe helderder het geprojecteerde beeld, wat vooral belangrijk is in ruimtes met omgevingslicht.  Meer over de lichtopbrengst van een beamer.

  Beeldverhouding
  Dit geeft de verhouding aan tussen de breedte en de hoogte van het beeld. De meest gangbare beeldverhoudingen zijn 4:3 (standaard), 16:9 (breedbeeld), en 16:10. Bekijk hier alle beamer beeldverhoudingen.

  Contrast
  Contrast verwijst naar het verschil tussen de helderste en donkerste delen van een beeld. Een hoger contrast betekent diepere zwartwaarden en helderdere witwaarden, wat resulteert in een levendiger en realistischer beeld. Meer over het contrast van een beamer.

  Contrastverhouding
  Dit geeft het verschil aan tussen de helderheid van het witste wit en het donkerste zwart dat de beamer kan produceren. Een hogere contrastverhouding levert betere beeldkwaliteit op.

  Displayport - Mini displayport
  DisplayPort is een digitale videostandaard die wordt gebruikt om audio en video over te brengen tussen apparaten zoals computers, beeldschermen en beamers. Het ondersteunt hoge resoluties en kan zowel video- als audiosignalen via één kabel verzenden, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen, van gaming tot professionele video-editing.

  DLP
  DLP (Digital Light Processing) is een projectietechnologie die minuscule spiegels gebruikt om licht te manipuleren en afbeeldingen op het scherm te creëren. Het resulteert in scherpe en heldere projecties met accurate kleurweergave.

  DLP en LCD
  Dit zijn de twee meest voorkomende technologieën voor beamers. DLP (Digital Light Processing) maakt gebruik van kleine spiegels, terwijl LCD (Liquid Crystal Display) vloeibare kristallen gebruikt om beelden te projecteren. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen, bekijk ze hier

  DMD-Chip
  Een DMD (Digital Micromirror Device) chip is het hart van een DLP-beamer. Het bevat duizenden minuscule kantelbare spiegels die licht sturen om beelden te creëren.

  Dual Lamp
  Een dual lamp configuratie in een beamer maakt gebruik van twee lampen om meer helderheid te leveren, wat handig is in ruimtes met veel omgevingslicht.

  Frame
  Een frame verwijst naar één enkele afbeelding in een reeks afbeeldingen die snel worden getoond om de illusie van beweging te creëren in video en animatie.

  Geluidsniveau
  Dit geeft het geluidsniveau aan dat de beamer produceert tijdens gebruik. Het geluidsniveau wordt aangegeven in decibel. Een stille beamer is belangrijk om de kijkervaring niet te verstoren.

  HDMI
  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is een digitale aansluiting die audio en video overdraagt tussen apparaten, zoals beamers en televisies, met behoud van hoge kwaliteit.

  HDR
  HDR (High Dynamic Range) verwijst naar een technologie die een breder scala aan helderheid en kleur biedt, waardoor zowel donkere als lichte delen van het beeld beter kunnen worden weergegeven, wat resulteert in een realistischere en levendigere weergave.

  HDTV
  HDTV staat voor High-Definition Television. Het biedt hogere resolutie en beeldkwaliteit dan standaard televisie, met scherpere details en levendigere kleuren.

  Horizontale lens shift
  Horizontale lens shift verwijst naar de mogelijkheid om de positie van de projectorlens horizontaal aan te passen zonder de hele beamer te bewegen. Dit helpt bij het centreren van het beeld op het scherm. Bekijk een videovoorbeeld van horizontale lens shift. Of lees hier meer over lens shift bij een beamer.

  IR
  IR staat voor Infrarood. Het wordt vaak gebruikt in afstandsbedieningen en communicatiesystemen om signalen tussen apparaten te verzenden en ontvangen.

  Interactieve beamer
  Een interactieve beamer maakt het mogelijk om op het geprojecteerde beeld te tekenen, schrijven of interageren met inhoud, vaak via aanraaktechnologie of speciale pennen.

  Kensington slot
  Een Kensington-slot is een fysieke beveiligingsfunctie die wordt gebruikt om apparaten zoals beamers vast te zetten en diefstal te voorkomen.

  Keystone
  Keystone-correctie is een functie die vervorming van het beeld corrigeert wanneer de beamer niet perfect loodrecht op het scherm is geplaatst. Een beamer kan horizontale en verticale keystone-correctie hebben. Meer lezen over keystone correctie bij een beamer.

  LCD
  LCD staat voor Liquid Crystal Display. Het is een technologie die vloeibare kristallen gebruikt om licht door te laten of tegen te houden om beelden te creëren.

  LED
  LED staat voor Light Emitting Diode. Het is een lichtbron die wordt gebruikt in sommige beamers en televisies vanwege de energie-efficiëntie en lange levensduur.

  Levensduur lamp
  De gemiddelde levensduur van een lamp in een beamer varieert van een paar honder tot wel twintig duizend branduren. Het is daarom belangrijk zijn om te weten wanneer je de lamp moet vervangen en wat een nieuwe beamerlamp kost.

  Lens shift
  Lens shift is de mogelijkheid om de positie van de projectorlens verticaal en/of horizontaal aan te passen zonder de beamer zelf te bewegen. Dit helpt bij het centreren van het beeld op het scherm.

  Long throw lens
  Een long throw lens wordt gebruikt bij beamers om beelden over langere afstanden te projecteren, wat handig is voor grotere ruimtes.

  Lumen
  We gebruiken deze waarde om de lichtopbrengst, oftewel de helderheid, van een beamer uit te drukken. Hoe meer lumen, hoe helderder het beeld. De benodigde helderheid hangt af van de omgevingslichtomstandigheden. Lees meer over Ansi lumen.

  Native resolution
  De native resolutie is de originele resolutie van de beamer, die bepaalt hoe scherp de beelden zijn.

  OEM
  OEM staat voor Original Equipment Manufacturer, wat verwijst naar bedrijven die producten maken die door andere bedrijven worden gebruikt en onder hun merknaam worden verkocht.

  Resolutie
  Dit verwijst naar het aantal pixels dat de beamer kan weergeven. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Gangbare resoluties zijn HD (1280x720), Full HD (1920x1080), 4K UHD (3840x2160) en meer.

  RGB

  RGB staat voor Rood, Groen en Blauw - de primaire kleuren van licht die worden gebruikt om kleuren op een beeldscherm te creëren.

  Short Throw Lens
  Een short throw lens wordt gebruikt om beelden vanaf korte afstanden te projecteren, waardoor de beamer dichter bij het scherm kan worden geplaatst.

  Short Throw en Ultra short throw
  Dit zijn beamermodellen die ontworpen zijn om van dichtbij te projecteren, zodat de spreker of degene die presenteert niet in de lichtstraal van de beamer en dus niet in beeld staat.

  Throw Distance
  De throw distance is de afstand tussen de beamer en het scherm waarop het beeld wordt geprojecteerd.

  Throw ratio
  De throw ratio geeft aan hoeveel afstand nodig is tussen de beamer en het projectieoppervlak om een bepaalde schermgrootte te bereiken. Een kleinere throw ratio betekent meestal kortere projectieafstanden. Zelf de projectie afstand berekenen.

  UHB
  UHB staat voor Ultra High Brightness en verwijst naar krachtige lampen die worden gebruikt in beamers voor heldere projecties.

  Universeel
  Universeel verwijst naar producten die breed compatibel zijn met verschillende apparaten of systemen.

  Vertical lens shift
  Verticale lens shift verwijst naar de mogelijkheid om de positie van de beamerlens verticaal aan te passen om het beeld op het scherm te centreren.

  VGA
  VGA staat voor Video Graphics Array, een analoge aansluiting die wordt gebruikt om video- en computersignalen over te dragen.

  Wi-Fi
  Wi-Fi is draadloze netwerktechnologie die apparaten met elkaar verbindt via radiogolven voor internettoegang en gegevensuitwisseling.

  WXGA
  Een resolutie van 1280 x 800 beeldlijnen, met een beeldverhouding van 16:10. De meeste huidige laptops hebben ook dit beeldformaat.

  WUXGA
  Een resolutie van 1920 x 1200 beeldlijnen, met een beeldverhouding van 16:10 en superieur scherp HD-beeld.

  XGA
  Een resolutie van 1024 x 768 beeldlijnen, met een beeldverhouding van 4:3. Deze resolutie is goed geschikt voor PowerPoint-presentaties. Meer over de resolutie van een beamer.

  Full HD
  Full HD verwijst naar een hoge resolutie van 1920x1080 pixels voor scherpe beeldkwaliteit.

  3D-compatibiliteit
  Sommige beamers ondersteunen 3D-projectie. Hier zijn wel speciale 3D-brillen en 3D-inhoud voor nodig.

  4K
  4K is een zeer hoge resolutie van ongeveer 3840x2160 pixels, wat resulteert in uitzonderlijke scherpte en detail in beelden.

  Dit zijn enkele van de belangrijkste termen die je kan tegenkomen bij het kiezen van een beamer. Het begrijpen van deze terminologie kan je helpen om de juiste beamer voor jouw situatie en behoeften te kiezen.

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking