Tips beamers

Tips bij het gebruik van beamers

Hieronder kunt u een aantal handige tips vinden voor bij het gebruik van uw beamer.

Pauzes voor uw beamer

Uw beamer heeft af en toe een pauze nodig, wanneer u de beamer intensief gebruikt. De fabrikanten van beamers raden aan om dit om de 2 uur te laten gebeuren. We gaan hierbij uit van ongeveer 8 branduren per dag. Het is natuurlijk niet verplicht om dit te doen, het is een ideale schets en u kunt hier mee spelen.

Er zijn 24/7 beamers op de markt, welke u wel veel langer kunt laten draaien, maar ook daarbij raden wij aan om minimaal 1 uur per dag de beamer te laten rusten.

Het reinigen van de filters

Reinig de ventilatie filters. Verstopte filters resulteren in slechte ventilatie en een oververhitte lamp(unit). De levensduur wordt hierdoor aanzienlijk verkort. Fabrikanten kunnen lampen op dit soort fouten testen en de garantie nietig verklaren. Zorg ook altijd voor voldoende ventilatie rondom de projector en zorg ervoor dat de ventilaoren kunnen luchten.

Meer over het schoonmaken van het filter van uw beamer

Hot spots op beamerlamp

Raak het lampglas van een beamerlamp niet met uw vingers aan. Vingerafdrukken zorgen voor temperatuur 'hot spots'. Op termijn kunnen deze 'Hot spots' de lamp beschadigen en inbranden, omdat de lamp op dit plekken heter wordt, door het vet op uw vingers.

Bekijk hier onze online video over het vervangen van een (losse) beamerlamp

De beamer aansluiten

Wilt u het maximale uit uw beamer halen, wanneer u deze aansluit op uw computer? Stel dan uw computer af op de ‘native’ resolutie van uw beamer. Wanneer uw beamer een native resolutie van 800 x 600 heeft, stel dan uw computer ook in op 800 x 600. Hierdoor zijn beide apparaten goed op elkaar afgestemd en hierdoor ontstaan er geen vreemde beelden op het scherm (uitgerekt of afgesneden).

Lees ook: Uw beamer aansluiten op een pc of laptop 

Economy mode

Als uw projector is uitgerust met een 'hoog/laag'- of 'economy'- stand, dan kunt u de levensduur van een gemiddelde beamerlamp aanzienlijk verlengen.  U kunt de lage- of economy stand gebruiken, waardoor de beamer een lagere lichtopbrengst gebruikt. Hierdoor wordt de levensduur tot wel 1,5 keer verlengd.

Meer lezen over levensduur beamerlamp.  

Schokken en trillingen

Lampen zijn gevoelig voor mechanische schokken. Een hete lamp is erg kwetsbaar. Zorg ervoor dat de beamer is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u deze verplaatst.

Economy mode

Als uw projector is uitgerust met een 'hoog/laag'- of 'economy'- stand, dan kunt u de levensduur van een gemiddelde beamerlamp aanzienlijk verlengen.  U kunt de lage- of economy stand gebruiken, waardoor de beamer een lagere lichtopbrengst gebruikt. Hierdoor wordt de levensduur tot wel 1,5 keer verlengd.

Mer lezen over levensduur beamerlamp. 

Beamer nieuws

Mocht u meer tips en trucs het laatste over beamers willen weten, houdt u dan ons blog over beamers in de gaten.

U kunt ons ook bellen voor de laatste ontwikkelingen op +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag.

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

Beamerlampen informatie

Aansluitingen beamer

- Digitale zoom

Tags: tips en trucs, beamer, projector, handig, weetjes

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x