Schoonmaken beamer filter

Schoonmaken beamer filter

Het schoonmaken van het stoffilter van een beamer

Het luchtfilter voorkomt dat stof en vuil in de beamer komen. Het luchtfilter beschermt ook de lens en de spiegel binnen in de projector. Als het filter niet regelmatig gereinigd wordt, dan kan het filter verstopt raken en hierdoor een goede ventilatie en luchttoevoer verhinderen, waardoor de temperatuur binnenin de projector toeneemt.

Stof is in veel van de gevallen dan ook de oorzaak van een storing. Als er namelijk (te) veel stof in de beamer zit, kan de beamer de warmte niet goed afvoeren. Ook omdat het stof vast gaat plakken op de interne onderdelen van uw beamer. Deze delen zijn op een gegeven moment verstopt onder vastgekoekt stof en dit zorgt voor een kortere levensduur van het apparaat.

Door het stof kunnen cruciale onderdelen van de beamer, zoals de beamerlamp, oververhit raken en uiteindelijk defect gaan. Vaak is het in dit soort gevallen ook zo dat een eventuele reparatie niet onder de garantie valt. Er wordt namelijk wel van een gebruiker verwacht dat de beamer enigszins schoon wordt gehouden en onderhouden wordt.

Vaak wordt er bij beamers iedere 1000 branduren een melding weergegeven met de melding “Controleer het filter op vuil”. Deze melding wordt ongeveer 30 seconden weergegeven en zal automatisch weer verdwijnen. Ook is de melding weg te ‘drukken’ door het intoetsen van een willekeurige toets op de afstandsbediening. Maak wanneer dit wordt getoond het luchtfilter schoon.

Te nemen stappen voor het schoonmaken

Om het filter te reinigen dienen onderstaande stappen doorlopen te worden:

1. Schakel de beamer uit en wacht tot deze helemaal afgekoeld is. Nadat de fan gestopt is met blazen, dient de beamer van de netspanning gehaald te worden (stekker eruit).

2. Verwijder het luchtfilter door ontspanknop vast te houden en vervolgens het filter uit de projector te trekken (hetzelfde principe als een ‘batterijklepje’).

3. Verwijder het stof en vuil voorzichtig met een stofzuiger of door het filter uit te kloppen. Let er hierbij wel op dat u het filter niet beschadigd. Spoel het luchtfilter niet af met water. Hiermee kunt u het luchtfilter en de projector beschadigen.

4. Na het schoonmaken van het stoffilter van de beamer dient u deze weer op de originele plek te plaatsen. Als het filter goed vast zit, hoort u een ‘klik’.

Het regelmatig schoonmaken van het filter zorgt voor een langere levensduur van de beamerlamp.

 

Beamer filters

Bent u op zoek naar een filter voor uw beamer, kijk dan bij onze stoffilters voor beamers. Staat uw luchtfilter er niet tussen neem dan contact met ons op, wij zoeken dan de prijs en levertijd voor u uit.

Wij hebben ook een universeel stoffilter voor beamers voor € 24,95 beschikbaar. Dit filter kunt u gemakkelijk op maat knippen en het is geschikt voor vele modellen beamers.

U kunt ons ook bellen op +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag.

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

- Stoffilters beamers

- Onderhoud beamers

Offerte aanvraag onderhoud

- Beamerlamp vervangen 

Tags: tips en trucs, schoonmaken, filter, beamer, handig, weetjes

Handige links: Educatieve beamers, Stoffilters beamer.

Producten voor bij het schoonmaken: Fellowes airduster, HQ schoonmaakdoek, Sweex reinigingsspray, universeel stoffilter.  

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x