Edge blending

Edge blending, wat is dat en hoe werkt dat

Als u een zeer grote projectie op een levendige manier wilt tonen, dan kunt u het beste meerdere projectoren tegelijkertijd gebruiken. Het weergeven van beelden in één beweging vloeiend noemen wij “edge blending”. Deze techniek zorgt ervoor dat de beelden op een indrukwekkende manier getoond worden. Met edge blending richt u op een aantrekkelijke manier een hele wand moeiteloos in met een projectie. Dit is ideaal om bijvoorbeeld indruk te maken op een beurs of in een winkel. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van edge blending? Lees dan snel verder. Wij van Beamerexpert geven antwoord op al uw vragen omtrent edge blending!

Wat is edge blending?

Edge blending is een techniek waarbij verschillende beamers worden gebruikt om een gedeelte van hetzelfde videobeeld te weergeven zodat er één groot beeld ontstaat. Dit zorgt dus met andere woorden voor een grote vloeiende projectie. Dat is met recht een indrukwekkend aanzicht om te bewonderen. Edge blending wordt gerealiseerd door meerdere projectieschermen, beamers en de benodigde software te installeren.

Wilt u edge blending toepassen op een evenement of in een bedrijfspand? Neem contact met ons op via de klantenservice. Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden.

Wanneer wordt edge blending toegepast?

Doorgaans wordt edge blending toegepast om de grootte van een geprojecteerd beeld dusdanig te vergroten zodat er één zeer groot beeld ontstaat. Daarnaast wordt edge blending tevens toegepast om de projectie van meerdere beamers van een lagere resolutie te combineren. Op deze manier kunt u namelijk de totale resolutie van het geprojecteerde beeld verhogen. In beide gevallen heeft u meerdere beamers nodig, waarvan de geprojecteerde beelden elkaar eerst overlappen. Vervolgens moet u de beamers visueel met elkaar verbinden.

Hoe gaat edge blending precies in z’n werk?

In de basis zorgt edge blending voor rand overvloeiing indien de randen van twee of meer beamers zich met elkaar overlappen. Dit betekent dat er, wanneer er twee of meer beamers naast elkaar zijn opgesteld om één solide beeld te creëren, nooit een naadloze rand zal ontstaan zonder zichtbare overvloeiing. Het menselijk oog zal de rand, de niet-overeenkomende kleuren en de splitsing of overlapping altijd waarnemen. U kunt dit vergelijken met het schilderen van een muur. Dan overlapt u namelijk uw eigen slagen om een zo gelijkmatig mogelijke dekking te krijgen.

Ingebouwde Edge Blending Epson EB-1485Fi

Uiteraard vordert de technologie, dat geldt ook op het gebied van edge blending. Zo beschikt de EB-1485Fi over de DuoLink-functie van Epson. Dit apparaat combineert twee interactieve displays met ingebouwde edge blending. Op deze manier kunt u meerdere beamers koppelen en toch één naadloos beeld projecteren. Daarbij is de rand, de niet-overeenkomende kleuren en de splitsing of overlapping dus niet zichtbaar.

> Bekijk de Epson EB-1485Fi hier

Heeft u nog vragen over edge blending of over het bestelproces? Onze klantenservice helpt u daar graag bij! Wij zijn iedere werkdag te bereiken op 023 551 7909 van 08:30 tot 18:00,. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Bestellen bij Beamerexpert

Wilt u ook edge blending toepassen? Dan bent u bij Beamerexpert aan het juiste adres! Dankzij jarenlange ervaring hebben wij een assortiment van hoge kwaliteit. Onze voorraad is ruim en daarom wordt uw bestelling snel geleverd. Bovendien kunnen wij u altijd adviseren over de beste mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij u als totaalleverancier de scherpste prijzen bieden. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x