Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Advies interactieve whiteboards

  Heb je interesse in een digibord? Wilt je er graag eentje kopen? Dan zit je bij Beamerexpert aan het juiste adres. Een digibord, oftewel een interactief whiteboard, wordt vaak gebruikt op scholen. Zo’n digibord is immers de digitale versie van een klassiek schoolbord. In plaats van schrijven met krijt wordt er geschreven met een stift of digitale pen. Naast dat het veel op scholen wordt gebruikt is een interactief whiteboard ook een aanwinst voor onder andere kantoor, vergaderzalen en cursusruimtes. Werp gerust een blik op ons assortiment en vind het perfecte interactieve whiteboard voor jouw situatie.

  Hoe werkt een interactief whiteboard?

  Digitale whiteboards worden altijd aangesloten op een computer of laptop. Via een beamer wordt het computerbeeld vervolgens op het bord geprojecteerd. Op de computer wordt software geïnstalleerd die nodig is om het bord te activeren en aan te sturen. Wanneer de computer wordt opgestart, dan werkt het digibord direct. Mocht je de beamer of het bord verplaatsen, dan dient je het bord opnieuw kalibreren. Verder wordt via de software elk contact met het bord (met de stift en/of vinger) omgezet in een digitale markering.

  Op het scherm wordt dus met behulp van een beamer, welke aangesloten is op een computer, beelden geprojecteerd. Dankzij de aansluiting met de PC of een laptop heb je diverse video- en presentatiemogelijkheden. Zo kan je filmpjes en bewegende beelden tonen. Hiervoor kan je tevens een extra geluidsversterking in de vorm van boxen aanschaffen.

  Wanneer je een presentatie met bijvoorbeeld een grafiek, rekensom of een afbeelding toont, dan kan je op het scherm extra informatie erbij schrijven. Zo kan je een interactieve presentatie maken en beter de aandacht van de kijkers vasthouden. Het geheel kan inclusief aantekeningen digitaal worden opgeslagen en achteraf naar eventuele afwezigen of naar alle deelnemers gemaild worden. Afhankelijk van de gekozen technologie wordt voor het schrijven een speciale pen gebruikt. Natuurlijk kan je ook gewoon met de vingers aantekeningen maken op het digibord.

  Educatieve beamers in onze beamer showroom

  Wat zijn de voordelen van een interactief whiteboard?

  Wanneer je werkt met een digibord, ofwel smartboard, dan ervaart je vele gemakken. Een aantal voordelen:

  • Met een digitaal schoolbord of interactief presentatiescherm werkt je in een grafische gebruikersomgeving die alle programma’s kan draaien die op de computer geïnstalleerd zijn.
  • Lessen voorbereiden of cursussen gaat zeer eenvoudig met een digibord. Daardoor blijft er meer tijd over voor andere werkzaamheden. 
  • Alle aantekeningen kunnen opgeslagen worden. 
  • Een digibord gebruiken in de les is spannend en door de vele mogelijkheden blijven de leerlingen, cursisten of medewerkers geconcentreerd. 
  • De aanschafwaarde van een beamer in combinatie met een interactief whiteboard ligt veel lager dan een groot touchscreen. Daarnaast kan je een groter beeld creëren met een digiboard. 

  Wat kost een digibord?

  Digitale whiteboards zijn dus goedkoper dan een groot touchscreen. Vraagt je zich af wat een interactief whiteboard kost? De prijzen van dit type whiteboards lopen sterk uiteen. In onze webshop kan kiezen voor een goedkoop interactief whiteboard die begint bij €400,-. Voor de geavanceerde opties ligt de prijs aanzienlijk hoger. Dit kan oplopen tot €6.000,- tot €8.000,-.

  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een interactief whiteboard?

  Het is natuurlijk verleidelijk om te kiezen voor het goedkoopste interactieve whiteboard. Doorgaans ervaren we echter dat goedkoop duurkoop is of dat het digibord uiteindelijk toch niet past bij jouw situatie. Het is natuurlijk een goed idee om van tevoren al enigszins te bepalen hoeveel je kan investeren in een nieuw bord. Verder dient je rekening te houden met de volgende zaken: software, formaat en accessoires.

  Software

  Je kan voor een whiteboard kiezen waarmee je een externe computer bedient. Zo kan je gemakkelijk via het scherm bij jouw computer en dus bij jouw bestanden en mappen. Er zijn echter ook diverse interactieve whiteboards te verkrijgen waarbij software meegeleverd wordt. Elk merk heeft zijn eigen software en aangezien smaken verschillen, zult je ook hierbij nagaan waar jouw wensen liggen. Schroom niet om ons een mail te sturen voor persoonlijk advies, indien je er zelf niet uitkomt. Leg jouw situatie aan ons uit en dan kunnen we samen direct de beste oplossing voor je vinden!

  Formaat

  Het formaat is natuurlijk ook van belang. heb je al een (interactieve) beamer? Dan zullen we moeten kijken welk formaat deze beamer aan kan. Ook moet er gekeken worden hoe groot de ruimte is en voor hoeveel mensen je presenteert of les geeft. Uiteraard kunnen wij je hier mee helpen. Neem hiervoor simpelweg contact met ons op.

  Accessoires

  Je moet ten slotte ook bedenken waarvoor je het interactieve whiteboard in wilt zetten. Is dit op een vaste plek in een bepaalde ruimte? Dan kan deze eenmalig geïnstalleerd worden. Er zijn accessoires beschikbaar voor deze opstelling. Denk bijvoorbeeld aan twee extra borden voor jouw interactieve whiteboard. Zo maakt je er een handig dicht te klappen 5 vlaks whiteboard van.

  Je kan er ook voor kiezen om een elektrische hoogteverstelling erbij te nemen. Hiermee kan het bord automatisch omhoog en omlaag. Wanneer je het whiteboard op meerdere plekken wilt gebruiken, dan is een verrijdbaar onderstel tevens een goede optie. je kan het interactieve whiteboard dan gemakkelijk naar een ander lokaal of ruimte rijden.

  Welke verschillende digibord technieken zijn er?

  Ook zijn er verschillende technieken waarmee je de digiborden kan onderscheiden. Er zijn namelijk diverse manieren om de ‘touch’ digitaal te maken voor een interactief whiteboard. Hieronder lichten we de verschillende technieken verder toe.

  Touchscreen

  Bij dit type digiboard zijn twee elektrisch geleidende folies gescheiden door een dun laagje lucht. Raken de laagjes elkaar door druk, dan wordt er contact gemaakt. Tegelijkertijd worden de (X,Y) coördinaten doorgegeven. Heeft jouw interactieve whiteboard deze technologie? Dan is het oppervlak van het digibord zacht. Het kan beschreven en aangetikt worden met een pen of met de vinger.

  Elektromagnetisch

  Heeft jouw interactieve whiteboard elektromagnetische technologie? Dan reageert een net van dunne kabels achter het bord op de spoel in de stift om de (X,Y) coördinaten te bepalen. Deze stiften kunnen actief zijn. In dat geval zijn ze uitgerust met batterij of kabel. Daarnaast zijn er ook passieve stiften. Zo’n passieve stift wijzigt de elektrische signalen van het bord, maar heeft geen eigen stroomvoorziening. Dit type bord heeft doorgaans een hard oppervlak en werkt alleen met speciale stiften. De vinger kan met andere woorden hier niet op gebruikt worden.

  Andere typen borden

  Andere typen borden maken gebruik van laser, infrarood en ultrasoon, al dan niet in combinatie. Bij deze typen wordt de positie van de stift gedetecteerd op het moment van de klik, niet tijdens de aanraking van het scherm. Vandaar dat deze technologie ook kan werken met het gewone whiteboard, een projectiescherm of zelfs met een egaal wit stuk muur.

  Digibord kopen bij Beamerexpert

  Bent je overtuigd van de gemakken van een digibord? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog jouw smartboard bij Beamerexpert. Dankzij jarenlange ervaring hebben wij een assortiment van hoogwaardige kwaliteit met de laagste prijsgarantie. Al onze interactieve whiteboards ziet je op deze pagina in een handig overzicht. Door in de linkerkolom te filteren vindt je binnen een mum van tijd het beste bord voor jouw situatie. Komt je er zelf toch niet helemaal uit of heb je nog vragen? Onze klantenservice helpt je graag! je kan ons bereiken door het contactformulier in te vullen, te mailen naar [email protected] of te bellen naar 023-5517909.

   

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking