Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Installatie projectiescherm

  De installatie van een projectiescherm is niet al te lastig. Indien je vertrouwd bent met een boormachine en schroefmachine, kan je een projectiescherm zelf installeren. Met ons stappenplan helpen wij je naar een geslaagde installatie toe.

  Stap 1. Positie projectiescherm

  Alvorens je de bevestigingsmaterialen kunt plaatsen, moet de positie van het projectiescherm worden bepaald. Houd hierbij rekening met lichtinval, de positie van de beamer en de wand of het plafond waar je het scherm gaat monteren.

  Is de wand sterk genoeg om het gewicht van het scherm te dragen?

  Een projectiescherm weegt al snel 50 kilogram (afhankelijk van maat en uitvoering). Het is onverstandig om een projectiescherm op een tussenwand te plaatsen. Deze tussenwanden zijn veelal niet stevig genoeg om het gewicht te dragen. Het beste is om een stevige betonnen wand te nemen waar je het scherm gaat ophangen.

  Kan ik het projectiescherm op die plaats inbouwen?

  Bij inbouw projectieschermen heb je veelal te maken met een systeemplafond. Verwijder enkele platen om te kijken of en waar je de bevestigingsmaterialen kunt plaatsen. Het is hierbij wenselijk om de plafondplaten zoveel als mogelijk intact te laten.

  Kan ik de bevestigingsmaterialen direct plaatsen of is er een extra constructie nodig?

  Wanneer je de bevestigingsmaterialen niet direct aan de wand of het plafond kunt bevestigen, bekijk dan of en zo ja hoe je met een extra constructie de installatie wel kunt realiseren. Een frame van houtwerk is goed te maken en sterk genoeg om het projectiescherm aan te bevestigen. Dit is vaak het geval indien je in een holle ruimte gaat werken.

  Is er stroom aanwezig voor de motor / wandschakelaar?

  Indien je een elektrisch bediend scherm gaat installeren, zorg er dan voor dat er stroom beschikbaar is. Dit kan in het plafond zijn (bij een afstandsbediening), of aan de wand (bij een wandschakelaar). De motor werkt op 220v en je kunt de stroomkabel middels een stekker in een bestaand stopcontact pluggen. Je kunt er voor kiezen om de stroomkabel boven het systeemplafond aan te sluiten of op de wand / in een kolom.

  Stap 2. Meten, uitlijnen en aftekenen

  Bij het bevestigen van het projectiescherm is het van belang dat het scherm en de projector in een zo recht mogelijke lijn worden bevestigd. Dit zal het beste beeld opleveren. Meet daarom twee keer alvorens je de gaten voor de bevestigingsmaterialen boort. Gebruik hierbij bij voorkeur lasergestuurde meetapparatuur. Indien je hier niet over beschikt, zal je het met een waterpas en meetlint moeten doen.

  Kleine correcties via de projector

  Kleine afwijkingen kan je bij vele beamers met een horizontale en verticale lensshift corrigeren, maar het is beter als het scherm en de projector in een lijn zijn bevestigd. Hoe beter uitgelijnd, hoe mooier het beeld zal worden weergegeven.

  Kleine correcties via bevestigingssysteem

  Sommige bevestigingssystemen (o.a. Easy Install van Projecta) bieden de mogelijkheid om het projectiescherm naar links of rechts te verschuiven. Hierdoor kan je kleine correcties toepassen aan de positie van het scherm.

  Stap 3. Beugels plaatsen

  Nu de positie van het projectiescherm bepaald is en je hebt gemeten waar de beugels moeten komen, kan je de gaten gaan boren. In de handleiding staat aangegeven welke maat boortjes je nodig hebt. Gebruik bij voorkeur altijd de meegeleverde schroeven en bouten.

  Stap 4. Projectiescherm ophangen

  Als de beugels geplaatst zijn, kan je het projectiescherm gaan ophangen. Zorg ervoor dat je de stroomkabel dusdanig voorbereid dat je deze ofwel direct in een stopcontact kunt aansluiten (bij inbouw) of later kunt voorzien van de juiste stekker.

  Vraag hulp bij het ophangen

  Bij kleinere schermen kan je dit wellicht alleen doen, bij grotere, zwaardere schermen is het altijd handig om een paar extra handen ter ondersteuning te hebben. Het zou jammer zijn als het scherm beschadigd doordat je het alleen probeert te plaatsen.

  Stap 5. Projectiescherm aansluiten (bij elektrische bediening)

  Als het projectiescherm hangt, kan je de stroomkabel gaan aansluiten. Indien je een projectiescherm met afstandsbediening (IR) heeft geplaatst, kan je de stroomkabel in het stopcontact steken. Indien je een projectiescherm met een wandschakelaar heeft geplaatst, kan je de stroomkabel aansluiten op de wandschakelaar. Volg hierbij te allen tijde de instructies uit de handleiding.

  Stap 6. Projectiescherm uitrollen

  Elk nieuw projectiescherm heeft een minder prettige geur. Deze geur verdwijnt langzaam maar zeker. Om dit proces te versnellen adviseren wij je om het projectiescherm gedurende 2 weken uit te rollen.

  Installatie uitbesteden

  Is de installatie van een projectiescherm te lastig voor je? Heb je geen tijd om de installatie zelf te doen? Wij kunnen de installatie voor je verzorgen. Wij ruimen na ons bezoek alles netjes op en laten de ruimte schoon achter. Ook de verpakkingsmaterialen van de producten nemen wij voor je mee.

  De installatie van projectieschermen

  Projectieschermen zijn er in vele soorten en maten. Wij kunnen kleine en grote projectieschermen voor je installeren, geen probleem.

  De installatie van interactieve schoolborden

  Wij verkopen interactieve whiteboards van alle bekende A-merken. Ook kunnen wij 5-vlaks whiteboards of andere wandsystemen voor digitale schoolborden leveren en natuurlijk ook voor je installeren.

  • Digiborden met de bijbehorende beamers, speakers en bekabeling.
  • Touchscreens met verschillende ophangoplossingen: aan de muur, vloerlift, kolom of een verrijdbare ophangoplossing.
  • Software installatie en kalibratie van jouw digibord en jouw touchscreen.

  De installatie van totaaloplossingen

  Naast het installeren van alle benodigde producten voor jouw klaslokaal, presentatieruimte, thuisbioscoop of vergaderzaal is het ook mogelijk dat Beamerexpert alle producten aan je levert. Zo kunnen wij bijvoorbeeld producten leveren waarbij de beamer of het display draadloos aangestuurd kan worden of middels een kastje in jouw vergadertafel of aan de wand bediend kan worden. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat het met het geluid allemaal goed geregeld is. Wij hebben nog veel meer handige oplossingen, maar denken ook graag met je mee.

  Vraag ons gerust eens naar alle mogelijkheden. Wij helpen je graag en reageren erg snel.

  Welke installatie werkzaamheden doen wij allemaal?

  Hieronder kan je zien wat wij o.a. installeren:

  • Installatie inbouw projectieschermen
  • Installatie opbouw projectieschermen
  • Installatie whiteboards
  • Installatie interactieve borden
  • Installatie zakelijke beamers
  • Installatie home cinema beamers
  • Installatie educatieve beamers (klaslokalen)
  • Installatie geluid van de beamer, speakers en bekabeling
  • Installatie large displays en touchscreens
  • Installatie digitale schoolborden / interactieve whiteboards
  • Installatie beamerbeugels en beamerliften
  • Installatie wandpanelen Extron en Neets
  • Installatie WePresents of draadloze netwerken
  • Verplaatsen van beamers
  • Onderhoud aan beamers
  • Vervanging beamerlamp inclusief lamptimer reseten

  Offerte aanvragen voor installatie

  Wil je onze scherpe prijzen voor installatie van jouw situatie weten? Vraag dan geheel vrijblijvend naar een offerte bij onze verkoop afdeling. Wij zullen jouw wensen met je bespreken en je netjes een offerte mailen voor het installeren van de door jou gewenste presentatiemiddelen.

  Wij reageren binnen 30 minuten* en hanteren een laagste prijsgarantie. Zo kan je snel en gemakkelijk onze prijzen met andere leveranciers vergelijken.

  * Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van de offerte aanvraag. Maar erg snel, dat is beloofd.

  Persoonlijk advies

  Wil je dat wij bij je langskomen om jouw situatie te bekijken en alles even rustig door te nemen? Dat kan! Bel dan met +31(0)23-5517909 voor het maken van een afspraak. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van onze live chat button rechts in het midden van het scherm of stuur ons even een e-mail. Wij reageren binnen 30 minuten en we hebben deze maand nog enkele plaatsen voor installatie vrij.

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking