Installatie projectiescherm

Projectiescherm installerenDe installatie van een projectiescherm is niet al te lastig. Indien u vertrouwd bent met een boormachine en schroefmachine, kunt u een projectiescherm zelf installeren. Met ons stappenplan helpen wij u naar een geslaagde installatie toe.

Stap 1. Positie projectiescherm

Alvorens u de bevestigingsmaterialen kunt plaatsen, moet de positie van het projectiescherm worden bepaald. Houd hierbij rekening met lichtinval, de positie van de beamer en de wand of het plafond waar u het scherm gaat monteren.

Is de wand sterk genoeg om het gewicht van het scherm te dragen?

Een projectiescherm weegt al snel 50 kilogram (afhankelijk van maat en uitvoering). Het is onverstandig om een projectiescherm op een tussenwand te plaatsen. Deze tussenwanden zijn veelal niet stevig genoeg om het gewicht te dragen. Het beste is om een stevige betonnen wand te nemen waar u het scherm gaat ophangen.

Kan ik het projectiescherm op die plaats inbouwen?

Bij inbouw projectieschermen heeft u veelal te maken met een systeemplafond. Verwijder enkele platen om te kijken of en waar u de bevestigingsmaterialen kunt plaatsen. Het is hierbij wenselijk om de plafondplaten zoveel als mogelijk intact te laten.

Kan ik de bevestigingsmaterialen direct plaatsen of is er een extra constructie nodig?

Wanneer u de bevestigingsmaterialen niet direct aan de wand of het plafond kunt bevestigen, bekijk dan of en zo ja hoe u met een extra constructie de installatie wel kunt realiseren. Een frame van houtwerk is goed te maken en sterk genoeg om het projectiescherm aan te bevestigen. Dit is vaak het geval indien u in een holle ruimte gaat werken.

Is er stroom aanwezig voor de motor / wandschakelaar?

Indien u een elektrisch bediend scherm gaat installeren, zorg er dan voor dat er stroom beschikbaar is. Dit kan in het plafond zijn (bij een afstandsbediening), of aan de wand (bij een wandschakelaar). De motor werkt op 220v en u kunt de stroomkabel middels een stekker in een bestaand stopcontact pluggen. U kunt er voor kiezen om de stroomkabel boven het systeemplafond aan te sluiten of op de wand / in een kolom.

Stap 2. Meten, uitlijnen en aftekenen

Bij het bevestigen van het projectiescherm is het van belang dat het scherm en de projector in een zo recht mogelijke lijn worden bevestigd. Dit zal het beste beeld opleveren. Meet daarom twee keer alvorens u de gaten voor de bevestigingsmaterialen boort. Gebruik hierbij bij voorkeur lasergestuurde meetapparatuur. Indien u hier niet over beschikt, zult u het met een waterpas en meetlint moeten doen.

Kleine correcties via de projector

Kleine afwijkingen kunt u bij vele beamers met een horizontale en verticale lensshift corrigeren, maar het is beter als het scherm en de projector in een lijn zijn bevestigd. Hoe beter uitgelijnd, hoe mooier het beeld zal worden weergegeven.

Kleine correcties via bevestigingssysteem

Sommige bevestigingssystemen (o.a. Easy Install van Projecta) bieden de mogelijkheid om het projectiescherm naar links of rechts te verschuiven. Hierdoor kunt u kleine correcties toepassen aan de positie van het scherm.

Stap 3. Beugels plaatsen

Nu de positie van het projectiescherm bepaald is en u heeft gemeten waar de beugels moeten komen, kunt u de gaten gaan boren. In de handleiding staat aangegeven welke maat boortjes u nodig heeft. Gebruik bij voorkeur altijd de meegeleverde schroeven en bouten.

Stap 4. Projectiescherm ophangen

Als de beugels geplaatst zijn, kunt u het projectiescherm gaan ophangen. Zorg ervoor dat u de stroomkabel dusdanig voorbereid dat u deze ofwel direct in een stopcontact kunt aansluiten (bij inbouw) of later kunt voorzien van de juiste stekker.

Vraag hulp bij het ophangen

Bij kleinere schermen kunt u dit wellicht alleen doen, bij grotere, zwaardere schermen is het altijd handig om een paar extra handen ter ondersteuning te hebben. Het zou jammer zijn als het scherm beschadigd doordat u het alleen probeert te plaatsen.

Stap 5. Projectiescherm aansluiten (bij elektrische bediening)

Als het projectiescherm hangt, kunt u de stroomkabel gaan aansluiten. Indien u een projectiescherm met afstandsbediening (IR) heeft geplaatst, kunt u de stroomkabel in het stopcontact steken. Indien u een projectiescherm met een wandschakelaar heeft geplaatst, kunt u de stroomkabel aansluiten op de wandschakelaar. Volg hierbij te allen tijde de instructies uit de handleiding.

Stap 6. Projectiescherm uitrollen

Elk nieuw projectiescherm heeft een minder prettige geur. Deze geur verdwijnt langzaam maar zeker. Om dit proces te versnellen adviseren wij u om het projectiescherm gedurende 2 weken uit te rollen.

Installatie uitbesteden

Is de installatie van een projectiescherm te lastig voor u? Heeft u geen tijd om de installatie zelf te doen? Wij kunnen de installatie voor u verzorgen. Wij ruimen na ons bezoek alles netjes op en laten de ruimte schoon en stofgezogen achter. Ook de verpakkingsmaterialen van de producten nemen wij voor u mee.

De installatie van projectieschermen

Projectieschermen zijn er in vele soorten en maten. Wij kunnen kleine en grote projectieschermen voor u installeren, geen probleem.

De installatie van interactieve schoolborden

Wij verkopen interactieve whiteboards van alle bekende A-merken. Ook kunnen wij 5-vlaks whiteboards of andere wandsystemen voor digitale schoolborden leveren en natuurlijk ook voor u installeren.

• Digiborden met de bijbehorende beamers, speakers en bekabeling.
• Touchscreens met verschillende ophangoplossingen: aan de muur, vloerlift, kolom of een verrijdbare ophangoplossing.
• Software installatie en kalibratie van uw digibord en uw touchscreen.

De installatie van totaaloplossingen

Naast het installeren van alle benodigde producten voor uw klaslokaal, presentatieruimte, thuisbioscoop of vergaderzaal is het ook mogelijk dat Beamerexpert alle producten aan u levert. Zo kunnen wij bijvoorbeeld producten leveren waarbij de beamer of het display draadloos aangestuurd kan worden of middels een kastje in uw vergadertafel of aan de wand bediend kan worden. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat het met het geluid allemaal goed geregeld is. Wij hebben nog veel meer handige oplossingen, maar denken ook graag met u mee.

Vraag ons gerust eens naar alle mogelijkheden. Wij helpen u graag en reageren erg snel.

Welke installatie werkzaamheden doen wij allemaal?

Hieronder kunt u zien wat wij o.a. installeren:

• Installatie inbouw projectieschermen
• Installatie opbouw projectieschermen
• Installatie whiteboards
• Installatie interactieve borden
• Installatie zakelijke beamers
• Installatie home cinema beamers
• Installatie educatieve beamers (klaslokalen)
• Installatie geluid van de beamer, speakers en bekabeling
• Installatie large displays en touchscreens
• Installatie digitale schoolborden / interactieve whiteboards
• Installatie beamerbeugels en beamerliften
• Installatie wandpanelen Extron en Neets
• Installatie WePresents of draadloze netwerken
• Verplaatsen van beamers
• Onderhoud aan beamers
• Vervanging beamerlamp inclusief lamptimer reseten

Offerte aanvragen voor installatie

Wilt u onze scherpe prijzen voor installatie van uw situatie weten? Vraag dan geheel vrijblijvend naar een offerte bij onze verkoop afdeling. Wij zullen uw wensen met u bespreken en u netjes een offerte mailen voor het installeren van de door u gewenste presentatiemiddelen.

Wij reageren binnen 30 minuten* en hanteren een laagste prijsgarantie. Zo kunt u snel en gemakkelijk onze prijzen met andere leveranciers vergelijken.

* Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van de offerte aanvraag. Maar erg snel, dat is beloofd.

Persoonlijk advies

Wilt u dat wij bij u langskomen om uw situatie te bekijken en alles even rustig door te nemen? Dat kan! Bel dan met +31(0)23-5517909 voor het maken van een afspraak. Voor direct contact kunt u ook gebruik maken van onze live chat button rechts in het midden van het scherm of stuur ons even een e-mail. Wij reageren binnen 30 minuten en we hebben deze maand nog enkele plaatsen voor installatie vrij.

Vragen of advies over projectieschermen of installatie van uw projectiescherm?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x