Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen ELPSC36 + Wall mount ELPMB75De beste aanbieding voor een 120” scherm in de markt. EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen + muurbeugel.Bekijk de bundelaanbieding.

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen ELPSC36 + Wall mount ELPMB75De beste aanbieding voor een 120” scherm in de markt. EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen + muurbeugel.Bekijk de bundelaanbieding.

  Hoe sluit ik een beamer aan?

  Hoe sluit ik een beamer aan?

  Wanneer je nieuwe beamer is geleverd, is de volgende stap natuurlijk de beamer aansluiten op het bronapparaat. Heb je hulp nodig bij het aansluiten van je beamer of wil je graag meer informatie over het correct verbinden van je apparaten? Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je je nieuwe beamer kunt aansluiten en hoe dit precies in zijn werk gaat.

  Benodigdheden om je beamer aan te sluiten

  Voordat je de beamer gaat aansluiten, controleer je eerst de aansluiting van het apparaat dat je wilt verbinden met de beamer. Het kan hier gaan om een output voor een HDMI-, composiet- (RCA) of VGA-kabel. HDMI is een digitale signaaloverdracht, een VGA-kabel werkt analoog - te herkennen aan de plug met twee schroeven - en een composietkabel (RCA) kun je herkennen aan de rode, witte en gele tulppluggen. Zorg dat je de juiste kabel bij de hand hebt.

  Voor het aansluiten van je beamer heb je verder natuurlijk nog een stroomkabel nodig, die standaard wordt meegeleverd. Wil je de beamer rechtstreeks aansluiten op je audiosysteem? Dan heb je ook een audiokabel nodig. De meeste beamers hebben een aansluiting voor een 3,5 mm (mini)jack.

  Nu je alle benodigdheden klaar hebt liggen, kun je de beamer verbinden met het gewenste bronapparaat.

  Stap 1. Het apparaat aansluiten op je beamer

  In de eerste stap verbind je het bronapparaat - het apparaat waarmee je wilt presenteren - met je beamer. Je kunt je beamer aansluiten op een laptop, maar bijvoorbeeld ook op een televisie of een mediaspeler. Om de beamer en het bronapparaat te verbinden, pak je de juiste kabel en sluit je de output van het apparaat aan op de input van de beamer. Gebruik je een VGA-kabel om je beamer aan te sluiten op een laptop of ander apparaat? Vergeet dan niet om de schroefjes aan beide zijden van de VGA-aansluiting goed aan te draaien. Hiermee voorkom je dat de kabel los komt te zitten en de verbinding wordt onderbroken.

  Optioneel: audio aansluiten op je beamer

  Wanneer je het geluid vanaf je beamer via een speaker set of ander audiosysteem wilt laten lopen, sluit je dit apparaat aan op je beamer met een 3,5 mm (mini)jack audiokabel. Wil je het geluid overbrengen van het bronapparaat naar externe speakers? Sluit dan de audiokabel aan op de input (audio in) van de beamer. Gebruik je een HDMI-aansluiting? Dan komt het geluid al via deze kabel binnen. Wil je een geluidssignaal dat de beamer binnenkomt doorlussen naar een audiosysteem? Sluit dan een kabel aan op de output (audio out) van je beamer.

  Stap 2. Je beamer aansluiten op stroomvoorziening

  Je hebt in stap 1 alle gewenste bronapparaten op de juiste wijze aangesloten. Nu is het tijd om de beamer aan te sluiten op een stroomvoorziening, zodat je de beamer kunt gaan gebruiken. Voor deze stap heb je de meegeleverde stroomkabel nodig. Het ene uiteinde van de kabel sluit je aan op je beamer en de stekker plaats je in een stopcontact of stekkerdoos.

  Zodra de beamer is aangesloten op de stroomvoorziening, kun je op de power-knop drukken. Daarmee zet je vanzelfsprekend de beamer aan. Deze knop bevindt zich meestal aan de boven- of zijkant van de beamer.

  Stap 3. De aansluiting controleren?

  De beamer staat nu aan. Vervolgens zet je het bronapparaat dat je op de beamer hebt aangesloten aan. De beamer zal nu het beeld van dit apparaat projecteren. Zie je geen beeld? Dan kan het zijn dat één van de kabels niet juist is aangesloten. Loop in dat geval alle kabels en verbindingen nogmaals na. Als je daarna nog steeds geen beeld ziet, kan het zijn dat het scherm van de op de beamer aangesloten laptop of ander bronapparaat niet automatisch wordt gedupliceerd.

  Je kunt onderstaande stappen volgen om dit alsnog in te stellen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies voor “beeldinstellingen”.
  2. Klik vervolgens op “detecteren”.
  3. Er verschijnt nu een keuzelijst van meerdere schermen, kies voor optie “deze beeldschermen dupliceren”.

  Je beamer is nu succesvol aangesloten en klaar voor gebruik!

  Specifieke apparaten aansluiten

  Je bent nu bekend met de algemene stappen die gelden voor het aansluiten van de meeste bronapparaten op je beamer. Hieronder behandelen we nog een aantal specifieke apparaten die je mogelijk wilt aansluiten.

  Beamer aansluiten op laptop

  Voor de meeste laptops zijn de bovenstaande aansluitstappen van toepassing. Controleer goed welke uitgangen je laptop heeft en welke kabel je daarbij nodig hebt voor een correcte aansluiting op je beamer. Wil je een Macbook op je beamer aansluiten? Dan heb je meestal een speciale kabel of verloopstuk nodig. Oudere Macbooks maken namelijk gebruik van een mini displayport, nieuwere Macbooks hebben een USB-C uitgang. Voor het aansluiten van een Macbook op je beamer gebruik je dan ook een kabel met aan de ene kant een mini display/USB-C plug en aan de andere kant een HDMI- of VGA-connector. Ook zijn er koppelstukken verkrijgbaar die je tussen je Macbook en reguliere kabel plaatst.

  Lees meer over een beamer aansluiten op een laptop of computer

  Beamer op tv aansluiten

  De makkelijkste manier om je beamer aan te sluiten op een televisie is met een HDMI-kabel. Heeft je tv geen HDMI-aansluiting? Wellicht kun je de beamer dan aansluiten op je televisieontvanger of mediaspeler.

  Lees meer over tv kijken met een beamer

  Beamer op een Playstation aansluiten

  Het is mogelijk om een Playstation aan te sluiten op een beamer. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, afhankelijk van de specificaties van je beamer en de Playstation-console die je gebruikt. Enkele veelvoorkomende opties zijn een HDMI-kabel, een VGA-kabel of een AV-kabel.

  Lees meer over het aansluiten van een Playstation op een beamer

  Advies op maat en installatie door Beamerexpert

  Wil je meer informatie over het aansluiten van je beamer of heb je hulp nodig bij de installatie van je nieuwe beamer(s)? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Informeer dan gelijk naar de mogelijkheden voor installatie op locatie en maak gebruik van onze jarenlange ervaring in de AV-branche. Onze experts helpen je graag!

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking