Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Catchbox kopen

  Je bent vast niet elke dag van plan om een microfoon te kopen waarmee je kan gooien! Een Catchbox aanschaffen is niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Daarom helpen wij je op weg en vertellen hier waar je op moet letten om de Catchbox te kiezen die het beste bij jouw wensen aansluit.

  Maar waar moet je beginnen? Welke Catchbox heb je precies nodig voor jouw situatie? En hoe krijg je nou jouw logo op de Catchbox en wat zijn hiervoor de extra kosten? Wanneer je met dit soort vragen zit, dan is onderstaand artikel voor jou een stap in de goede richting. Wij leggen in 5 handige stappen uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe Catchbox microfoon.

  Weet je nog niet wat een Catchbox is? Dan kan je eerst dit artikel lezen of bekijk de Catchbox intro video

  1. Werking van de Catchbox

  Om tot een goede keuze te kunnen komen, moet je eerst de werking van de Catchbox begrijpen. Een Catchbox is eigenlijk een draadloze microfoon met een cover (hoes), welke via een zender verbinding maakt met een ontvanger. De zender - de microfoon - bevindt zich in de kubus (box) en de ontvanger kan je aansluiten op een geluidsset, een mengpaneel, een versterker of een stereo, waarop jouw boxen zijn aangesloten. Het geluid van de Catchbox microfoon zal vervolgens door de boxen klinken. Het is eigenlijk simpeler dan het klinkt.

  De Catchbox installeren

  De Catchbox installeren

  2. Soorten Catchbox

  Nu we weten hoe een Catchbox werkt kunnen we kijken naar het soort Catchbox dat je nodig hebt. Er zijn drie versies, de Catchbox Mod, de Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro.

  Catchbox Mod

  De Mod, ook wel de Module, bestaat alleen uit een Catchbox microfoon en een cover. Je kan deze aansluiten op jouw eigen professionele ontvanger en zender, die je al hebt. De Catchbox Mod ondersteunt de populaire merken van draadloze systemen, zoals AKG, Sennheiser, Sure en Sony.

  Wanneer je een ontvanger en een zender hebt, dan ziet dat er ongeveer als volgt uit:

  Ontvanger en zender

  Ontvanger en zender

  Catchbox Mod

  Een Catchbox Mod

  De Catchbox Mod wordt geleverd zonder zender en ontvanger. Je kan jouw eigen zender als volgt in de beltpack module plaatsen:

  De Catchbox Module

  De Catchbox Module

   Video: Hoe installeer ik de Catcbox Module

  Je kan hier zien voor welke merken en types de Catchbox Module geschikt is. Je kan natuurlijk ook een geschikt draadloos systeem bij ons aanschaffen.

  De Catchbox Mod was voorheen bekend onder de naam Catchbox Pro

  Catchbox Plus

  De Catchbox Plus is leverbaar in twee varianten: De Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro. Beide varianten zijn een compleet draadloos microfoonsysteem met verbeterd bereik en een oplaadbare Li-ion batterij en hiermee is de Catchbox Plus geschikt voor zowel kleine als grotere langdurige evenementen tot 1000 personen. Door de DECT technologie, die licentie vrij te gebruiken is op de meeste locaties, stoort de zender (microfoon) niet op andere ontvangers. De Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro zijn leverbaar in twee varianten en wordt met een of twee microfoons geleverd. Hierbij is de microfoon ofwel een Cube (de gooibare microfoon in een hoes) of een Clip (voor de presentator). Bij aanschaf kan je de Catchbox Plus naar eigen wens samenstellen. Je hebt de volgende keuzes:

  • Een Cube of
  • Twee Cubes of
  • Een Clip of
  • Twee Clips of
  • Een Cube en een Clip
  De varianten van de Catchbox Plus en Plus Pro

  De varianten van de Catchbox Plus en Plus Pro

  De Catchbox Plus wordt vooral ingezet wanneer je niet weet waar je het systeem nodig gaat hebben. Denk hierbij aan wisselende evenementlocaties of klaslokalen. De Catchbox Plus Pro voegt netwerkmogelijkheden, Dante™ audio netwerk en monitoring op afstand toe aan het krachtige Catchbox plus systeem, waardoor facilitair managers meerdere systemen op schaal kunnen inzetten. Hiermee is de Plus Pro geschikt voor meervoudige ruimtes.

  Heb je al een draadloos systeem met ontvanger en zender en wil je gebruik maken van Power over Ethernet en de Catchbox in jouw installatie gebruiken? Dan is jouw keuze de Catchbox Mod.

  Heb je geen draadloos systeem? Dan is jouw keuze de Catchbox Plus of de Catchbox Plus Pro als compleet systeem.

  Draadloos opladen

  De Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro zijn draadloos op te laden met een speciaal voor de Catchbox ontworpen draadloze oplader. Je kan bij de aanschaf van de Plus direct een draadloze oplader mee bestellen voor slechts € 119,00. De losse prijs van de draadloze oplader bedraagt € 179,00

  Nieuw: Presenter Mic

  Als toevoeging op jouw Catchbox Plus, is vanaf heden de Presenter Mic verkrijgbaar. Een compacte microfoon voor de presentator/presentatrice, die gelijktijdig met de Catchbox Plus microfoon kan worden gebruikt. Je kan daardoor continue communiceren met het publiek!

  3. Aantal personen

  We weten nu iets meer over jouw keuze, maar we moeten nog wat meer weten om tot de juiste keuze te komen. Het aantal personen bepaalt mede welke Catchbox je nodig hebt. De Catchbox Plus en Catchbox Plus Pro zijn beide complete systemen, terwijl je bij de Catchbox Mod zelf voor een zender en ontvanger moet zorgdragen. Het voordeel van de Plus is dat deze 14 uur met zijn batterij doet, dat deze draadloos kan opladen en dat er op de ontvanger twee Catchboxen aangesloten kunnen worden. De Plus maakt ook nog eens gebruik van Dect technologie, het signaal wordt hierdoor digitaal doorgegeven wat tot een betere kwaliteit leidt. De Plus is geschikt voor 1-1000 personen. Je kan er alleen maximaal 2 microfoons op aan sluiten (de gooibare microfoon of een clip zijn beide een microfoon). 

  Met de Catchbox Mod en jouw eigen ontvanger en zender of met een nieuw aan te schaffen draadloos systeem kan je 1-2000 personen bedienen. De ontvanger is geschikt voor ruimtes met veel mensen en zal meer dan 1 kanaal hebben, waardoor je af kan stemmen op meerdere kanalen en zo het beste kanaal kunt kiezen. De ontvanger zal hierdoor ook niet storen met andere microfoons en zenders, mits deze op een andere frequentie zitten. De maximale draadloze afstand is 90 meter en de zender gaat zo'n 20 uur mee op een batterij. De Catchbox Mod is geweldig voor presentaties, beurzen, congressen en grote evenementen van meer dan 100 personen.

  Ga je in een kleine zaal presenteren en heb je geen eigen zender en ontvanger? Dan is de Catchbox Plus jouw keuze.

  Ga je de Catchbox op een vaste installatie inzetten? Dan is de Catchbox Plus Pro jouw keuze.

  Ga je in een grote zaal presenteren en wil je meer dan 2 microfoons aansluiten? Dan is de Catcbox Mod jouw keuze.

  Belangrijke verschillen tussen de Catchbox Mod en Catchbox Plus

   
  Catchbox Mod
  Catchbox Plus
  Geschikt voor 1-2000 personenGeschikt voor 1-1000 personen
  Opladen via meegeleverde kabelDraadloos opladen in 6 uur (bekalbeld in 3 uur)
  Maximale afstand 90 meterMaximale afstand 100 meter
  2.4 GHz frequentieDECT frequentie
  Geschikt voor 1 werpmicrofoonGeschikt voor 2 gooibare microfoons (cubes)
  Niet geschikt voor de Presenter MicGeschikt voor 2 clips (voorheen Presenter Mic)

  Belangrijke verschillen tussen de Catchbox Plus en Catchbox Plus Pro

   
  Catchbox Plus
  Catchbox Plus Pro
  Geschikt voor wisselende locaties (flexibel inzetbaar)Geschikt voor vaste locaties
  Geen Dante™ audio over IP & PoEDante™ audio over IP & PoE
  Niet op afstand te beherenOp afstand te beheren via API
  Travelcase als accessoireBeugel en kabelmanagement

  Belangrijke verschillen tussen de Catchbox Lite en Catchbox Mod

   
  Catchbox Lite (Alleen verhuur)
  Catchbox Mod
  Geschikt voor 1-100 personenGeschikt voor 1-2000 personen
  Geleverd met cover, ontvanger en zenderGeleverd met cover, zonder onvanger en zender
  Maximale afstand 30 meterMaximale afstand 90 meter
  Batterij levensduur 10 uurBatterij levensduur 20 uur
  Draadloos opladen (niet standaard meegeleverd)Opladen via meegeleverde kabel

  4. Welke kleuren en ontwerpen zijn er?

  Bij de aanschaf van een Catchbox heb je de keuze uit covers in vier basis kleuren, namelijk blauw, geel, rood en donkergrijs. Bij deze basis kleuren is de kubus op twee zijkanten voorzien van het Catchbox logo. Wanneer je een van deze vier kleuren kiest, dan zijn er geen extra kosten voor de cover.


  Custom cover

  Wil je de Catchbox jouw eigen look geven en voorzien van jouw eigen logo of kleur? Kies dan voor een custom cover! Op de Catchbox kubus zitten 6 vlakken, waarvan 4 vlakken kunnen worden bedrukt met een eigen ontwerp. Daarnaast kan je de gehele cover in elke willekeurige RGB kleur bestellen. Wil je de Catchbox echt helemaal jouw eigen look and feel geven? Bestel dan een custom cover met jouw eigen logo of ontwerp én in jouw eigen bedrijfskleur. Voor een Custom Cover (eigen kleur, ontwerp of beiden) rekenen wij een meerprijs van € 179,00 inclusief BTW.

  Levertijd cover met eigen ontwerp

  De levertijd voor een aangepaste versie bedraagt ongeveer 2-5 werkdagen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, voorbeeld bestanden of meer informatie over een aangepaste versie. Wanneer je een bestelling plaatst met één van deze opties, dan nemen wij contact met je op.

  De covers in de basiskleuren zijn ook los te koop voor € 79,00 inclusief BTW.

  Kosten voor een Catchbox cover bij de aanschaf van een Catchbox

   
  Jouw keuze
  Catchbox Mod
  Catchbox Plus en Plus Pro
  Blauwe coverGratisGratis
  Gele coverGratisGratis
  Rode coverGratisGratis
  Donkergrijze coverGratisGratis
  Rode clipNiet leverbaarGratis
  Groene clipNiet leverbaarGratis
  Lichtgrijze clipNiet leverbaarGratis
  Donkergrijze clipNiet leverbaarGratis
  Extra losse cover in een van de 5 standaard kleuren€ 79,00€ 79,00
  Eigen ontwerp (kleur, logo of kleur en logo) voor cover€ 179,00€ 179,00
  Eigen ontwerp (kleur, logo of kleur en logo) voor clipNiet leverbaar€ 179,00

  Wij hebben het volgende van je nodig voor het ontwerp van een eigen Catchbox cover of clip:

  - De RGB kleur waarin je de cover wilt hebben. Dit is bijvoorbeeld R216, G39, B23.
  - Een .PNG file van minimaal 709 x 709 pixels van het grafische gedeelte.

  Je kan deze gegevens aan ons mailen. Wij zullen dan een voorbeeld voor je maken hoe de Catchbox er met jouw ontwerp uit komt te zien. Neem ook gerust contact met ons op, wanneer je hulp nodig hebt met het ontwerp.

  Hieronder kan je ter inspiratie een aantal voorbeelden van onze klanten zien:

  5. Welke accessoires zijn er?

  Bij de aanschaf van een Catchbox Mod en Catchbox Plus heb je de keuze uit een aantal accessoires. Bij het bestellen kan je behalve jouw eigen kleur en/of logo ook een draadloze oplader mee bestellen. Bij de Catchbox Plus kan je tevens een extra werpmicrofoon en een Presenter Mic meebestellen. Wanneer je deze accessoires direct mee bestelt, profiteer je van een scherpe aanschafprijs.

  Kosten Accessoires voor de Catchbox

   
  Jouw keuze
  Direct Meebestellen / Achteraf aanschaffen
  Draadloze oplader voor Catchbox Lite of Plus€ 119,00 / € 179,00
  Extra werpmicrofoon voor de Catchbox Plus (exclusief cover)€ 359,00 / € 449,00
  Presenter Mic voor de Catchbox Plus€ 249,00 / € 299,00

  6. Catchbox kabels

  Ten slotte wil je nog weten hoe je de Catchbox aansluit op jouw bestaande geluidsset. Met de Catchbox Lite wordt een kabel meegeleverd met Jack naar minijack. Voor de minijack is een koppelstuk meegeleverd naar RCA en een naar Jack.

  De Catchbox Mod bevat een set van 3 verschillende adapterkabels om tegemoet te komen aan de verschillende zenders met verschillende aansluitingen. Specifieke modellen van populaire zendermerken zoals Shure, Sennheiser en AKG kunnen gebruikt worden m.b.v. deze kabels. Adapterkabels met andere type aansluitingen kunnen op aanvraag voor je worden gemaakt.

   

  Hieronder kan je de drie verschillende adapterkabels wat beter zien:

  1 x RCA to 3.5mm jack aansluitkabel
  1 x RCA to 3 pin mini XLR kabel
  1 x RCA to 4 pin mini XLR kabel

  Bij de Catchbox Plus zit een 6.3mm audio jack kabel.

  Catchbox Plus

  Catchbox Plus

  Vraag een offerte aan

  Wil je dat wij je helpen met het maken van een keuze of wil je dat wij een model voor je uitkiezen en voor je adviseren? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. Je krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons. Je kan bij ons ook al vanaf € 49,00 een Catchbox huren.

  Wil je alles nog even rustig nalezen of aan een collega mailen? Download de Catchbox brochure .

  •  Levering Catchbox Mod, Plus en Plus Pro.
  •  Standaard design of geheel in jouw huisstijl.
  •  Met of zonder extra accessoires.

  Vraag gratis een offerte aan

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking