Catchbox kopenU bent vast niet elke dag van plan om een microfoon te kopen, waarmee u kunt gooien! Een Catchbox aanschaffen is niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Daarom helpen wij u op weg en vertellen hier waar u op moet letten om de Catchbox te kiezen die het beste bij uw wensen aansluit.

Maar waar moet u beginnen? Welke Catchbox heeft u precies nodig voor uw situatie? En hoe krijgt u nou uw logo op de Catchbox en wat zijn hiervoor de extra kosten? Wanneer u met dit soort vragen zit, dan is onderstaand artikel voor u een stap in de goede richting. Wij leggen in 5 handige stappen uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe Catchbox microfoon.

Weet u nog niet wat een Catchbox is? Dan kunt u eerst dit artikel lezen of bekijk de Catchbox intro video

1. Werking van de Catchbox

Om tot een goede keuze te kunnen komen, moet u eerst de werking van de Catchbox begrijpen. Een Catchbox is eigenlijk een draadloze microfoon met een cover (hoes), welke via een zender verbinding maakt met een ontvanger en waarbij de zender zich in de Catchbox kubus bevindt. De ontvanger kunt u aansluiten op een geluidsset, een mengpaneel, een versterker of een stereo, waarop uw boxen zijn aangesloten. Het geluid van de Catchbox microfoon zal vervolgens door de boxen klinken. Het is eigenlijk simpeler dan het klinkt.2. Soort Catchbox

Nu we weten hoe een Catchbox werkt kunnen we kijken naar het soort Catchbox dat u nodig heeft. Er zijn drie versies, de Catchbox Mod, de Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro.

Catchbox Mod

De Mod, ook wel de Module, bestaat alleen uit een Catchbox microfoon en een cover. U kunt deze aansluiten op uw eigen professionele ontvanger en zender, die u al heeft. De Catchbox Mod ondersteunt de populaire merken van draadloze systemen, zoals AKG, Sennheiser, Sure en Sony.

Wanneer u een ontvanger en een zender heeft, dan ziet dat er ongeveer als volgt uit:En hieronder kunt u de Catchbox Mod zien:

De Catchbox Mod wordt geleverd zonder zender en ontvanger. U kunt uw eigen zender als volgt in de beltpack module plaatsen:


 Video: Hoe installeer ik de Catcbox Module. 

U kunt hier zien voor welke merken en types de Catchbox Module geschikt is. U kunt natuurlijk ook een geschikt draadloos systeem bij ons aanschaffen.

De Catchbox Mod was voorheen bekend onder de naam Catchbox Mod

Catchbox Plus

De Catchbox Plus is leverbaar in twee varianten: De Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro. Beide varianten zijn een compleet draadloos microfoonsysteem met verbeterd bereik en een oplaadbare Li-ion batterij en hiermee is de Catchbox Plus geschikt voor zowel kleine als grotere langdurige evenementen tot 1000 personen. Door de DECT technologie, die licentie vrij te gebruiken is op de meeste locaties, stoort de zender (microfoon) niet op andere ontvangers. De Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro zijn leverbaar in twee varianten en wordt met een of twee microfoons geleverd. Hierbij is de microfoon ofwel een Cube (de gooibare microfoon in een hoes) of een Clip (voor de presentator). Bij aanschaf kunt u de Catchbox Plus naar eigen wens samenstellen. U heeft de volgende keuzes:

  • Een Cube of
  • Twee Cubes of
  • Een Clip of
  • Twee Clips of
  • Een Cube en een Clip


De Catchbox Plus wordt vooral ingezet wanneer u niet weet waar u het systeem nodig gaat hebben. Denk hierbij aan wisselende evenementlocaties of klaslokalen. De Catchbox Plus Pro voegt netwerkmogelijkheden, Dante™ audio netwerk en monitoring op afstand toe aan het krachtige Catchbox plus systeem, waardoor facilitair managers meerdere systemen op schaal kunnen inzetten. Hiermee is de Plus Pro geschikt voor meervoudige ruimtes.

Kortom: Heeft u al een draadloos systeem met ontvanger en zender en wilt u gebruik maken van Power over Ethernet en de Catchbox in uw installatie gebruiken? 

Ja, dat heb ik. Uw keuze is de Catchbox Mod.
Nee, dan heb ik niet. Uw keuze is de Catchbox Plus als complete systemen. Of de Catchbox Mod en een nieuw draadloos systeem met een zender en een ontvanger.

Draadloos opladen

De Catchbox Plus en de Catchbox Plus Pro zijn draadloos op te laden met een speciaal voor de Catchbox ontworpen draadloze oplader. U kunt bij de aanschaf van de Plus direct een draadloze oplader mee bestellen voor slechts € 119,00. De losse prijs van de draadloze oplader bedraagt € 179,00

Nieuw: Presenter Mic

Als toevoeging op uw Catchbox Plus, is vanaf heden de Presenter Mic verkrijgbaar. Een compacte microfoon voor de presentator/presentatrice, die gelijktijdig met de Catchbox Plus microfoon kan worden gebruikt. U kunt daardoor continue communiceren met het publiek!

3. Aantal personen

We weten nu iets meer over uw keuze, maar we moeten nog wat meer weten om tot de juiste keuze te komen. Waarom zou u een Catchbox Mod en een draadloos systeem met een zender en een ontvanger kopen, wanneer de complete Lite versie al beschikbaar is? Dat is een goede vraag en het antwoord zit hem in de zender en ontvanger. De Lite versie is een set, welke geschikt is voor 1 - 100 personen en is geweldig voor klaslokalen, meetings, interviews en workshops. De Lite versie heeft een redelijk simpele ontvanger met slechts 1 kanaal. U kunt dus niet op zoek naar het sterkste kanaal. Daarnaast is de maximale draadloze afstand tussen de ontvanger en de zender 30 meter en gaan de batterijen zo'n 10 uur mee.

Ook de Catchbox Plus is een complete oplossing, voorzien van een zender en een ontvanger. Het voordeel van de Plus is dat deze 14 uur met zijn batterij doet, dat deze draadloos kan opladen en dat er op de ontvanger twee Catchboxen aangesloten kunnen worden. De Plus maakt ook nog eens gebruik van Dect technologie, het signaal wordt hierdoor digitaal doorgegeven wat tot een betere kwaliteit leidt. De Plus is geschikt voor 1-1000 personen. 

Met de Catchbox Mod en uw eigen ontvanger en zender of met een nieuw aan te schaffen draadloos systeem kunt u 1-2000 personen bedienen. De ontvanger is geschikt voor ruimtes met veel mensen en zal meer dan 1 kanaal hebben, waardoor u af kunt stemmen op meerdere kanalen en zo het beste kanaal kunt kiezen. De ontvanger zal hierdoor ook niet storen met andere microfoons en zenders, mits deze op een andere frequentie zitten. De maximale draadloze afstand is 90 meter en de zender gaat zo'n 20 uur mee op een batterij. De Catchbox Mod is geweldig voor presentaties, beurzen, congressen en grote evenementen van meer dan 100 personen.

Kortom: Gaat u presenteren voor meer dan 100 personen? 

Ja, dat wil ik graag. Uw keuze is de Catchbox Mod of de Catchbox Plus. De Plus is geschikt tot 1000 personen. De Mod is zelfs geschikt tot 2000 personen. 
Nee, wij presenteren niet voor meer dan 100 personen. Uw keuze is de Catchbox Lite.

De Catchbox Lite is niet meer leverbaar.

Belangrijke verschillen tussen de Catchbox Mod en Catchbox Plus

 Catchbox Mod 
 Catchbox Plus
 Geschikt voor 1-2000 personen
 Geschikt voor 1-1000 personen
 Opladen via meegeleverde kabel
 Draadloos opladen in 6 uur (bekalbeld in 3 uur)
 Maximale afstand 90 meter
 Maximale afstand 100 meter
 2.4GHz frequentie
 DECT frequentie
 Geschikt voor 1 werpmicrofoon
 Geschikt voor 2 gooibare microfoons (cubes)
 Niet geschikt voor de Presenter Mic
 Geschikt voor 2 clips (voorheen Presenter Mic)

Belangrijke verschillen tussen de Catchbox Plus en Catchbox Plus Pro

 Catchbox Plus 
 Catchbox Plus Pro
 Geschikt voor wisselende locaties (flexibel inzetbaar)
 Geschikt voor vaste locaties
 Geen Dante™ audio over IP & PoE
 Dante™ audio over IP & PoE
 Niet op afstand te beheren
 Op afstand te beheren via API
 Travelcase als accessoire
 Beugel en kabelmanagement

Belangrijke verschillen tussen de Catchbox Lite en Catchbox Mod

 Catchbox Lite (Alleen verhuur)
 Catchbox Mod
 Geschikt voor 1-100 personen
 Geschikt voor 1-2000 personen
 Geleverd met cover, ontvanger en zender
 Geleverd met cover, zonder onvanger en zender
 Maximale afstand 30 meter
 Maximale afstand 90 meter
 Batterij levensduur 10 uur
 Batterij levensduur 20 uur
 Draadloos opladen (niet standaard meegeleverd)
 Opladen via meegeleverde kabel


4. Welke kleuren en ontwerpen zijn er?

Bij de aanschaf van een Catchbox heeft u de keuze uit covers in vier basis kleuren, namelijk blauw, geel, rood en donkergrijs. Bij deze basis kleuren is de kubus op twee zijkanten voorzien van het Catchbox logo. Wanneer u een van deze vier kleuren kiest, dan zijn er geen extra kosten voor de cover.


Custom cover

Wilt u de Catchbox uw eigen look geven en voorzien van uw eigen logo of kleur? Kies dan voor een custom cover! Op de Catchbox kubus zitten 6 vlakken, waarvan 4 vlakken kunnen worden bedrukt met een eigen ontwerp. Daarnaast kunt u de gehele cover in elke willekeurige RGB kleur bestellen. Wilt u de Catchbox echt helemaal uw eigen look and feel geven? Bestel dan een custom cover met uw eigen logo of ontwerp én in uw eigen bedrijfskleur. Voor een Custom Cover (eigen kleur, ontwerp of beiden) rekenen wij een meerprijs van € 179,00 inclusief BTW.

Levertijd cover met eigen ontwerp

De levertijd voor een aangepaste versie bedraagt ongeveer 2-5 werkdagen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, voorbeeld bestanden of meer informatie over een aangepaste versie. Wanneer u een bestelling plaatst met één van deze opties, dan nemen wij contact met u op.

De covers in de basiskleuren zijn ook los te koop voor € 79,00 inclusief BTW.

Kosten voor een Catchbox cover bij de aanschaf van een Catchbox

 Uw keuze
 Catchbox Mod
 Catchbox Plus en Plus Pro
 Blauwe cover
 Gratis
 Gratis
 Gele cover
 Gratis
 Gratis
 Rode cover
 Gratis
 Gratis
 Donkergrijze cover
 Gratis
 Gratis
 Rode clip
 Niet leverbaar
 Gratis
 Groene clip
 Niet leverbaar
 Gratis
 Lichtgrijze clip
 Niet leverbaar
 Gratis
 Donkergrijze clip
 Niet leverbaar
 Gratis
 Extra losse cover in een van de 5 standaard kleuren
 € 79,00
 € 79,00
 Eigen ontwerp (kleur, logo of kleur en logo) voor cover
 € 179,00
 € 179,00
 Eigen ontwerp (kleur, logo of kleur en logo) voor clip
 Niet leverbaar
 € 179,00

Wij hebben het volgende van u nodig voor het ontwerp van een eigen Catchbox cover of clip:

- De RGB kleur waarin u de cover wilt hebben. Dit is bijvoorbeeld R216, G39, B23.
- Een .PNG file van minimaal 709 x 709 pixels van het grafische gedeelte.

U kunt deze gegevens aan ons mailen. Wij zullen dan een voorbeeld voor u maken hoe de Catchbox er met uw ontwerp uit komt te zien. Neemt u ook gerust contact met ons op, wanneer u hulp nodig heeft met het ontwerp.

Hieronder kunt u ter inspiratie een aantal voorbeelden van onze klanten zien:

5. Welke accessoires zijn er?

Bij de aanschaf van een Catchbox Mod en Catchbox Plus heeft u de keuze uit een aantal accessoires. Bij het bestellen kunt u behalve uw eigen kleur en/of logo ook een draadloze oplader mee bestellen. Bij de Catchbox Plus kunt u tevens een extra werpmicrofoon en een Presenter Mic meebestellen. Wanneer u deze accessoires direct mee bestelt, profiteert u van een scherpe aanschafprijs.

Kosten Accessoires voor de Catchbox

 Uw keuze
 Direct meebestellen / Achteraf aanschaffen
 Draadloze oplader voor Catchbox Lite of Plus
 € 119,00 / € 179,00
 Extra werpmicrofoon voor Catchbox Plus (exclusief cover)
 € 359,00 / € 449,00
 Presenter Mic voor Catchbox Plus
 € 249,00 / € 299,00


6. Catchbox kabels

Ten slotte wilt u nog weten hoe u de Catchbox aansluit op uw bestaande geluidsset. Met de Catchbox Lite wordt een kabel meegeleverd met Jack naar minijack. Voor de minijack is een koppelstuk meegeleverd naar RCA en een naar Jack. 

De Catchbox Mod bevat een set van 3 verschillende adapterkabels om tegemoet te komen aan de verschillende zenders met verschillende aansluitingen. Specifieke modellen van populaire zendermerken zoals Shure, Sennheiser en AKG kunnen gebruikt worden m.b.v. deze kabels. Adapterkabels met andere type aansluitingen kunnen op aanvraag voor u worden gemaakt.


Hieronder kunt u de drie verschillende adapterkabels wat beter zien:1 x RCA to 3.5mm jack aansluitkabel
1 x RCA to 3 pin mini XLR kabel
1 x RCA to 4 pin mini XLR kabel

Bij de Catchbox Plus zit een 6.3mm audio jack kabel.

Catchbox Plus

Vraag gratis een offerte aan.

Wilt u dat wij u helpen met het maken van een keuze of wilt u dat wij een model voor u uitkiezen en voor u adviseren? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. U krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons. U kunt bij ons ook al vanaf € 49,00 een Catchbox huren.

Wilt u alles nog even rustig nalezen of aan een collega mailen? Download de Catchbox brochure .

 

Levering Catchbox Mod en Plus. 

 

Levering draadloze microfoon systemen.

 

Catchbox geleverd met uw eigen logo.


Vraag gratis een offerte aan

Vragen of advies bij de aanschaf van een Catchbox?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x