Onderhoud beamers

Onderhoud beamers

Beamer reparatie en onderhoud

Wordt uw beamer veelvuldig gebruikt? Dan is het belangrijk dat uw beamer onderhoud op de juiste wijze wordt uitgevoerd, zodat u probleemloos gebruik van de beamer kunt blijven maken. Voor beamers die in een klaslokaal of een winkel worden gebruikt is dit belangrijk, maar ook voor zakelijke beamers, home cinema beamers, beamers in de horeca en mobiele beamers is goed onderhoud essentieel. Zeker wanneer deze beamers zich in stoffige of rokerige ruimtes bevinden. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw beamer en beamerlamp.

Voordelen van beamer onderhoud

 • Hogere lichtopbrengst door complete schoonmaak 
 • Reduceren van het risico van storingen en defecten 
 • Langere levensduur van de beamer 
 • Hogere betrouwbaarheid van uw apparatuur 
 • Onderhoud door een speciaal opgeleide en vakbekwame specialist 
 • Hogere inruilwaarde van de projector

Beamer onderhoudsbeurt

Voor een complete onderhoudsbeurt van uw beamer kunt u uiteraard ook terecht bij Beamerexpert. Voor beamer onderhoud hebben wij een speciale technicus in huis. Bovendien kunnen we bij u op locatie langskomen om één of meerdere beamers van een onderhoudsbeurt te voorzien. Uiteraard kunt u uw beamer ook opsturen. U krijgt uw beamer vervolgens binnen één tot twee werkdagen alweer retour. Wij bij Beamerexpert geloven immers in de beste, maar ook de snelste service. Bij andere partijen bent u uw beamer namelijk al snel drie tot vier weken kwijt voor onderhoud.

Waaruit bestaat een onderhoudsbeurt?

Onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door Beamerexpert nemen ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. Onze technicus voert in die tijdsperiode het volgende beamer onderhoud voor u uit:

 • Alle uitwendige onderdelen van de beamer worden grondig schoongemaakt
 • Het stoffilter van de beamer wordt gereinigd
 • De projectielens wordt schoongemaakt en antistatisch gemaakt
 • Alle ingangen en verbindingen worden getest op signaaldetectie
 • Het ventilatiesysteem wordt gecontroleerd en schoongemaakt
 • De functionaliteit van uw beamer wordt structureel gecontroleerd
 • De beamer wordt gecontroleerd op breuken en/of andere beschadigingen
 • De elektronica wordt gecontroleerd op printplaat niveau
 • De beamer en infraroodpoort worden stofvrij gemaakt
 • Eventueel kan ook uw beamerlamp worden vervangen (inclusief reset van de lamp timer) 

Kosten beamer onderhoud

Beamer onderhoud bij Beamerexpert in Haarlem kost € 49,-. Uiteraard voeren wij ook beamer onderhoud op locatie uit. Wilt u meerdere beamers tegelijkertijd laten onderhouden op locatie? Neem dan contact met ons op en vraag naar mogelijkheden en onze scherpe prijzen. U kunt uw aanvraag voor beamer onderhoud ook per e-mail sturen. De prijzen voor beamer onderhoud zijn exclusief 21% BTW en exclusief € 7,95 verzendkosten voor het retourneren van uw beamer(s).

Verder kunt u bij ons ook een preventief onderhoudscontract voor uw beamer afsluiten. Wij nemen dan jaarlijks contact met u op voor het onderhoud van uw beamer(s). Op deze wijze kunt u in een vaste week uw jaarlijkse onderhoud inplannen. Dit is bijvoorbeeld handig voor scholen, waar het beamer onderhoud in de schoolvakanties kan worden gepland. Neem simpelweg contact met ons op voor de mogelijkheden of voor een vrijblijvende offerte.

Onze klanten

De volgende scholen en bedrijven profiteren al van ons beamer onderhoud:

 • OBS de Hobbitstee Montfoort
 • Mendel College Haarlem
 • Adelbert College Wassenaar
 • ODBS Europe
 • IBS an Noer
 • OBS de Globe Amsterdam
 • Basisschool ’t Kompas
 • OBS Multatuli
 • LM Wind Power

Voorbeelden van onderhoud aan beamers

Hieronder kunt u enkele afbeeldingen van onderhoud aan een beamer door een technicus vinden:

   
 Met een compressor het stof uit de beamer blazen

Beamer reinigen (intern)

Net zoals andere elektronische apparaten vangen beamers vaak veel stof op. Na verloop van tijd wordt het dan ook noodzakelijk om uw beamer te reinigen. Zo is een grondige interne reiniging van uw beamer zeker aan te raden na een lange gebruiksperiode. Het stof dat in de beamer terecht komt, ziet u namelijk terug in de vorm van aanslag op de optische delen van de beamer. Onder optische delen verstaan wij onder andere de lens, kleurfilters, LCD-panelen en DMD-chip. Ook de lichtopbrengst van uw beamer kan teruglopen tijdens veelvuldig gebruik als er niet tijdig onderhoud wordt gedaan. Dit komt door slijtage van de beamerlamp en in grote mate door vervuiling. Tijdens het reinigen van de beamer moet dan ook de lens van de beamer schoongemaakt worden. Door uw beamer te (laten) reinigen zal de lichtopbrengst uiteindelijk weer hoger worden en is uw beamer minder storingsgevoelig.

Alleen een gecertificeerd technicus kan deze onderdelen van uw beamer voor u reinigen. Neem daarom gerust contact met ons op voor de mogelijkheden om uw beamer te laten reinigen en de lens van uw beamer te laten schoonmaken door de experts van Beamerexpert.

Wat kunt u zelf doen voor een langere levensduur van uw beamer?

Er zijn verschillende dingen die u zelf kunt doen om uw beamer te onderhouden, te reinigen en de levensduur van uw beamer te verlengen. Wij van Beamerexpert hebben deze handelingen hieronder voor u op een rij gezet.

Filter reinigen

De levensduur van de beamerlamp kan aanmerkelijk worden verlengd door zeer regelmatig het filter van de beamer te reinigen. Door stofophoping in het filter kan de lamp namelijk te warm worden, wat de levensduur aanzienlijk verkort. Uw beamer geeft om de 100 uur gebruik aan dat het tijd is om het filter schoon te maken. U kunt dit filter met de hand verwijderen en schoonblazen. Vergeet niet om na de filterreiniging het gebruik weer op 0 te zetten via het menu van uw beamer.

Beamer uitschakelen en afkoelen

Beamers staan vaak onnodig lang aan. Wij raden daarom altijd aan om uw beamer uit te schakelen wanneer u de beamer een uur of langer niet gebruikt. Schakel de projector altijd uit met de afstandsbediening en niet door direct de stroom eraf te halen! 

Daarnaast is het belangrijk dat de beamerlamp na gebruik goed afkoelt. Na uitschakeling via stand-by schakelt uw projector in een afkoelmodus. Deze afkoelingsperiode duurt slechts 2 tot 3 minuten, waarin de ventilator op een verhoogd tempo draait en zo de lamp gecontroleerd laat afkoelen. Een werkende beamerlamp bereikt een temperatuur van duizenden graden. Als u de stroomvoorziening van de projector onderbreekt voordat de afkoeling is voltooid, dan koelt de lamp ongelijkmatig af. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Daardoor kan de levensduur van de beamerlamp sterk worden verkort.

Beschermen tegen schokken en trillingen

Beamerlampen zijn zeer gevoelig voor schokken en trillingen. Een hete beamerlamp is zelfs extra kwetsbaar. Zorg er daarom voor dat de projector is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u deze verplaatst. Uw beamer is goed beschermd in een bijpassende beamertas. Daarnaast biedt een beamer koffer een nog betere bescherming.

Oppassen met spuitbussen

Wij willen u graag waarschuwen om niet met een spuitbus of een airduster te spuiten in een ingeschakelde beamer! Door het drijfgas kan namelijk een ontbranding plaatsvinden met een steekvlam tot gevolg.

Beamer reparatie

Ook de reparatie van uw beamer behoort tot onze servicemogelijkheden. Voor projector reparatie werkt Beamerexpert samen met specialisten op het gebied van reparatie. U kunt uw kapotte beamer altijd opsturen voor een vrijblijvend reparatie onderzoek. Zodra het onderzoek is voltooid, ontvangt u een offerte op maat. Vervolgen kunt u akkoord geven op de benodigde beamer reparatie of u kunt ervoor kiezen om een nieuwe beamer aan te schaffen. Een beamer herstellen in de oorspronkelijke staat is namelijk niet altijd de meest voordelige optie. 

Wilt u gebruik maken van de optie tot beamer reparatie? Lees dan verder op deze pagina waar alle stappen van de reparatieprocedure van uw beamer worden beschreven en u een reparatieformulier kunt downloaden.

> Meer informatie over beamer reparatie

Advies, beamer onderhoud en reparatie door Beamerexpert

Heeft u nog vragen over het schoonmaken en onderhouden van uw beamer? Wacht dan niet langer! Profiteer ook van onze jarenlange ervaring en neem gerust contact op voor advies op maat. Onze experts helpen u namelijk maar al te graag verder!

Voor het plannen van beamer onderhoud en reparatie kunt u ons bellen, e-mailen of gebruik maken van de live chat. Wij streven ernaar om altijd binnen 30 minuten te reageren. Ook kunt u uw beamer direct opsturen. Stuur dan het onderhoudsformulier voor een beamer mee of meld uw beamer aan voor reparatie.Offerte aanvragen voor onderhoud aan uw beamer(s)

Tags: Onderhoud beamer, onderhoudscontract beamer, onderhoud op locatie, service beamer, beamer onderhouden.

Handige links: Beamerlamp kopenSchoonmaken filter beamerReparatie beamer, Beamerlamp installeren

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x