Onderhoud beamers

Onderhoud beamers

Het onderhouden van een beamer

Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw beamer en beamerlamp.

Beamers die wekelijks enkele uren gebruikt worden in bijvoorbeeld een klaslokaal of een winkel, dienen op een juiste wijze onderhouden te worden om probleemloos gebruik te blijven garanderen. Ook zakelijke beamers, home cinema beamers, beamers in de horeca en ook mobiele beamers moeten onderhouden worden. Zeker wanneer ze zich in stoffige of rokerige ruimtes bevinden.

Voordelen van onderhoud aan een beamer:

• Hogere lichtopbrengst door complete schoonmaak 
• Reduceren van het risico van storingen en defecten 
• Langere levensduur van de beamer 
• Hogere betrouwbaarheid van uw apparatuur 
• Onderhoud door een speciaal opgeleide en vakbekwame specialist 
• Hogere inruilwaarde van de projector

Interne reiniging beamer

Het reinigen van een beamer wordt na verloop van tijd noodzakelijk vanwege het stof dat in de beamer verdwijnt. Interne reiniging is daarom na een lange periode van gebruik dan ook onontkoombaar en zeer aan te raden. Het stof komt namelijk in de vorm van aanslag terug op de optische delen van de beamer. Optische delen zijn onder andere de lens, de kleurfilters, de lcd-panelen en de dmd chip. Alleen een gecertificeerd technicus kan deze reiniging voor u uitvoeren.

De lichtopbrengst loopt ook in het gebruik terug. Dit komt door slijtage van de lamp en in grote mate door vervuiling. Na een onderhoudsbeurt, zal de lichtopbrengst ook weer hoger zijn, vanwege een schone lens en schone onderdelen. Ook zal het apparaat minder storingsgevoelig zijn.

Onderhoudsbeurt beamer

Beamerexpert kan uw beamer van een onderhoudsbeurt voorzien en heeft een technicus in huis. Wij kunnen bij u op locatie langskomen om 1 of meerdere beamers van een onderhoudsbeurt te voorzien. U kunt de beamer echter ook aan ons opsturen en in dat geval krijgt u de beamer vervolgens binnen 1-2 werkdagen alweer retour. Bij een gemiddelde service partij duurt het maar liefst drie tot vier weken, voordat uw beamer terug is. Dat noemen wij echter geen service

Wat doen we precies met een onderhoudsbeurt?

Wat doen we precies met een onderhoudsbeurt? De onderhoudswerkzaamheden bedragen ongeveer 1 tot 1,5 uur. De werkzaamheden worden gedaan wordt door een technicus.

• Grondige schoonmaak van alle uitwendige onderdelen
• Schoonmaken van het stoffilter
• Schoonmaken en anti statisch maken van de projectielens
• Testen van alle ingangen en verbindingen op signaaldetectie
• Controleren en schoonmaken van het ventilatiesysteem 
• Structurele controle op functionaliteit
• Controle op breuken en/of andere beschadigingen
• Controleren van de elektronica op printplaatniveau
• Stofvrij maken van de beamer en de infrarood poort
• Eventuele vervanging beamerlamp inclusief lamptimer reseten

Prijzen onderhoudsbeurt beamer

Onderhoudsbeurt bij ons op locatie € 49,00
Wilt u een onderhoudsbeurt bij u op locatie of heeft u meerdere beamers? Vraag ons dan naar de mogelijkheden en onze scherpe prijzen. Stuur ons uw aanvraag voor beamer onderhoud per mail. Wij reageren al binnen 30 minuten.

De prijzen zijn exclusief 21% BTW en exclusief € 7,95 verzendkosten voor het retourneren van uw beamer(s).

Onderhoudscontract beamer

U kunt bij ons ook een preventief onderhoudscontract voor uw beamer afsluiten. Wij nemen dan jaarlijks contact met u op voor het onderhouden van uw beamer(s). Zo kunt u ervoor zorgen dat u bijvoorbeeld in een vaste week uw onderhoud claimt en dus steeds voorrang krijgt. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor een school, zodat onderhoud gedurende de vakantie kan plaatsvinden.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of voor een vrijblijvende offerte. Wij reageren al binnen 30 minuten.

Onderhoudsformulier beamer

Wilt u uw beamer aan ons opsturen voor onderhoud? Stuur dan het onderhoudsformulier voor een beamer mee.

Beamer nu aanmelden! Opent in een nieuw venster

Onze klanten

Wij verzorgen het onderhoud bij o.a. de volgende scholen en bedrijven:

  • OBS de Hobbitstee Montfoort
  • Mendel College Haarlem
  • Adelbert College Wassenaar
  • ODBS Europe
  • IBS an Noer
  • OBS de Globe Amsterdam
  • Basisschool ’t Kompas
  • OBS Multatuli
  • LM Wind Power

Voorbeelden van onderhoud aan beamers

Hieronder kunt u enkele afbeeldingen van onderhoud aan een beamer door een technicus vinden:

 Het openen van de beamer 
 Met een compressor het stof uit de beamer blazen

Wat kunt u zelf doen voor een langere levensduur van uw beamer?

Reinigen filter

De levensduur van de lamp kan aanmerkelijk worden verlengd door zeer regelmatig het filter van de beamer te reinigen. Er is een duidelijke relatie tussen het reinigen van de filter en de levensduur van de lamp. Door stofophoping wordt de lamp te warm en wordt de levensduur aanzienlijk verkort.

De beamer geeft om de 100 uur aan dat het filter schoongemaakt moet worden. Dit filter kan met de hand worden verwijderd en worden uitgeblazen. Na reiniging van het filter moet in het menu van de beamer het filtergebruik weer op 0 gezet worden.

Nogmaals: Het veel reinigen van het beamerfilter is zeer belangrijk om zodoende het minimale aantal branduren van uw beamer te halen.

Uitzetten beamer

Het blijkt ook dat beamers soms onnodig lang aan staan. Het is aan te bevelen de beamer uit te zetten wanneer u de beamer een uur of langer niet gebruikt. Daarnaast is het belangrijk voor de lamp dat de beamer na gebruik goed afkoelt. Schakel de projector altijd uit met de afstandsbediening, nooit door direct de stroom eraf te halen!

Na uitschakeling via stand-by schakelt de projector in een afkoel modus. Deze nakoelingsperiode duurt 2 tot 3 minuten. De ventilator draait dan in een verhoogd tempo om de lamp gecontroleerd te laten afkoelen. Een werkende beamerlamp bereikt een temperatuur van 1000-den graden. Als u de stroom van de projector onderbreekt voordat de afkoeling is voltooid, dan koelt de lamp ongelijkmatig af. HIerdoor kunnen scheurtjes ontstaan en daardoor kan de levensduur van de beamerlamp sterk worden verkort.

Schokken en trillingen

Beamerlampen zijn gevoelig voor schokken en trillingen. Een hete beamerlamp is erg kwetsbaar. Zorg ervoor dat de projector is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u deze verplaatst. Een beamerkoffer beschermt uw beamer ook beter dan een beamertas, de aanschaf hiervan kan nuttig zijn.

Spuitbussen - Waarschuwing!

Niet met een spuitbus / airduster in de beamer spuiten die aanstaat. Door het drijfgas kan een ontbranding plaatsvinden met een steekvlam tot gevolg.

Vragen of advies over onderhoud of over uw beamer? 

Wilt u ons inschakelen voor het onderhouden van uw beamers? Of mochten er nog vragen zijn over beamer onderhoud, bel dan met  +31(0)23-5517909. Voor direct contact kunt u ook gebruik maken van onze live chat button rechts in het scherm of stuur ons even een e-mail. Wij reageren binnen 30 minuten en we hebben deze maand nog enkele plaatsen voor onderhoud vrij. 

Offerte aanvragen voor onderhoud aan uw beamer(s)

Tags: Onderhoud beamer, onderhoudscontract beamer, onderhoud op locatie, service beamer, beamer onderhouden.

Handige links: Beamerlamp kopenSchoonmaken filter beamerReparatie beamer, Beamerlamp installeren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x