Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Onderhoud beamers

  Onderhoud beamers

  Wordt jouw beamer veelvuldig gebruikt? Dan is het belangrijk dat jouw beamer onderhoud op de juiste wijze wordt uitgevoerd, zodat je probleemloos gebruik van de beamer kunt blijven maken. Voor beamers die in een klaslokaal of een winkel worden gebruikt is dit belangrijk, maar ook voor zakelijke beamers, home cinema beamers, beamers in de horeca en mobiele beamers is goed onderhoud essentieel. Zeker wanneer deze beamers zich in stoffige of rokerige ruimtes bevinden. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van jouw beamer en beamerlamp.

  Voordelen van beamer onderhoud

  • Verbeterde prestaties: Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft de beamer optimaal functioneren. Schone lenzen, filters en interne componenten dragen bij aan een helder en scherp beeld, wat resulteert in betere projectieprestaties. 
  • Verlengde levensduur: Het zorgvuldig onderhouden van je beamer kan de levensduur ervan verlengen. Een goed onderhouden beamer zal minder snel slijtage vertonen en minder gevoelig zijn voor storingen.
  • Optimale beeldkwaliteit: Vuil en stof kunnen de beeldkwaliteit aantasten door onscherpe vlekken en vermindering van helderheid. Door regelmatig te reinigen en onderhouden behoudt de beamer zijn beeldkwaliteit en zorgt voor een optimale projectie-ervaring. 
  • Minder storingen: Onderhoud vermindert de kans op technische storingen en onverwachte problemen tijdens presentaties of gebruik. Dit resulteert in lagere onderhoud -en energiekosten op de lange termijn. 

  Beamer onderhoudsbeurt

  Voor een grondige onderhoudsservice voor jouw beamer kun je natuurlijk vertrouwen op Beamerexpert. Wij hebben een speciaal opgeleide technicus die gespecialiseerd is in beameronderhoud. Bovendien bieden we de mogelijkheid om op locatie langs te komen voor het onderhouden van één of meerdere beamers. Als alternatief kun je ook je beamer naar ons opsturen. Binnen slechts één tot twee werkdagen ontvang je je beamer weer terug (afhankelijk van de status van de beamer), omdat Beamerexpert streeft naar zowel de beste als de snelste service. Bij andere aanbieders ben je namelijk vaak drie tot vier weken je beamer kwijt voor onderhoud.

  Waaruit bestaat een onderhoudsbeurt?

  Onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door Beamerexpert nemen ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. De technicus voert in die tijdsperiode het volgende beamer onderhoud voor je uit:

  • Alle uitwendige onderdelen van de beamer worden grondig schoongemaakt
  • Het stoffilter van de beamer wordt gereinigd
  • De projectielens wordt schoongemaakt en antistatisch gemaakt
  • Alle ingangen en verbindingen worden getest op signaaldetectie
  • Het ventilatiesysteem wordt gecontroleerd en schoongemaakt
  • De functionaliteit van jouw beamer wordt structureel gecontroleerd
  • De beamer wordt gecontroleerd op breuken en/of andere beschadigingen
  • De elektronica wordt gecontroleerd op printplaat niveau
  • De beamer en infraroodpoort worden stofvrij gemaakt
  • Eventueel kan ook jouw beamerlamp worden vervangen (inclusief reset van de lamp timer)

  Kosten beamer onderhoud

  Beamer onderhoud bij Beamerexpert in Haarlem kost € 49,-. Uiteraard voeren zij ook beamer onderhoud op locatie uit. Wil je meerdere beamers tegelijkertijd laten onderhouden op locatie? Neem dan contact met hen op en vraag naar de mogelijkheden en scherpe prijzen. Je kunt jouw aanvraag voor beamer onderhoud ook per e-mail sturen. De prijzen voor beamer onderhoud zijn exclusief 21% BTW en exclusief € 7,95 verzendkosten voor het retourneren van jouw beamer(s).

  Verder kun je bij hen ook een preventief onderhoudscontract voor jouw beamer afsluiten. Zij nemen dan jaarlijks contact met je op voor het onderhoud van jouw beamer(s). Op deze wijze kun je in een vaste week jouw jaarlijkse onderhoud inplannen. Dit is bijvoorbeeld handig voor scholen, waar het beamer onderhoud in de schoolvakanties kan worden gepland. Neem simpelweg contact met hen op voor de mogelijkheden of voor een vrijblijvende offerte.

  Onze klanten

  De volgende scholen en bedrijven profiteren al van het beamer onderhoud bij Beamerexpert:

  • OBS de Hobbitstee Montfoort
  • Mendel College Haarlem
  • Adelbert College Wassenaar
  • ODBS Europe
  • IBS an Noer
  • OBS de Globe Amsterdam
  • Basisschool ’t Kompas
  • OBS Multatuli
  • LM Wind Power

  Voorbeelden van onderhoud aan beamers

  Hieronder kun je enkele afbeeldingen van onderhoud aan een beamer door een technicus vinden:

  Beamer openmaken
  Beamer onderhouden
  Lens van de beamer onderhouden
  Beamer schoonmaken

  Beamer reinigen (intern)

  Net zoals andere elektronische apparaten vangen beamers vaak veel stof op. Na verloop van tijd wordt het dan ook noodzakelijk om jouw beamer te reinigen. Zo is een grondige interne reiniging van jouw beamer zeker aan te raden na een lange gebruiksperiode. Het stof dat in de beamer terecht komt, zie je namelijk terug in de vorm van aanslag op de optische delen van de beamer. Onder optische delen verstaan wij onder andere de lens, kleurfilters, LCD-panelen en DMD-chip. Ook de lichtopbrengst van jouw beamer kan teruglopen tijdens veelvuldig gebruik als er niet tijdig onderhoud wordt gedaan. Dit komt door slijtage van de beamerlamp en in grote mate door vervuiling. Tijdens het reinigen van de beamer moet dan ook de lens van de beamer schoongemaakt worden. Door jouw beamer te (laten) reinigen zal de lichtopbrengst uiteindelijk weer hoger worden en is jouw beamer minder storingsgevoelig.

  Alleen een gecertificeerd technicus kan deze onderdelen van jouw beamer voor je reinigen. Neem daarom gerust contact met ons op voor de mogelijkheden om jouw beamer te laten reinigen en de lens van jouw beamer te laten schoonmaken door de experts van Beamerexpert.

  Wat kun je zelf doen voor een langere levensduur van jouw beamer?

  Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om jouw beamer te onderhouden, te reinigen en de levensduur van jouw beamer te verlengen. Wij van Beamerexpert hebben deze handelingen hieronder voor jou op een rij gezet.

  Filter reinigen

  De levensduur van de beamerlamp kan aanmerkelijk worden verlengd door zeer regelmatig het filter van de beamer te reinigen. Door stofophoping in het filter kan de lamp namelijk te warm worden, wat de levensduur aanzienlijk verkort. Jouw beamer geeft om de 100 uur gebruik aan dat het tijd is om het filter schoon te maken. Je kunt dit filter met de hand verwijderen en schoonblazen. Vergeet niet om na de filterreiniging het gebruik weer op 0 te zetten via het menu van jouw beamer.

  Beamers staan vaak onnodig lang aan. Wij raden daarom altijd aan om jouw beamer uit te schakelen wanneer je de beamer een uur of langer niet gebruikt. Schakel de projector altijd uit met de afstandsbediening en niet door direct de stroom eraf te halen!

  Daarnaast is het belangrijk dat de beamerlamp na gebruik goed afkoelt. Na uitschakeling via stand-by schakelt uw projector in een afkoelmodus. Deze afkoelingsperiode duurt slechts 2 tot 3 minuten, waarin de ventilator op een verhoogd tempo draait en zo de lamp gecontroleerd laat afkoelen. Een werkende beamerlamp bereikt een temperatuur van duizenden graden. Als je de stroomvoorziening van de projector onderbreekt voordat de afkoeling is voltooid, dan koelt de lamp ongelijkmatig af. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Daardoor kan de levensduur van de beamerlamp sterk worden verkort.

  Beschermen tegen schokken en trillingen

  Beamerlampen zijn zeer gevoelig voor schokken en trillingen. Een hete beamerlamp is zelfs extra kwetsbaar. Zorg er daarom voor dat de projector is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je deze verplaatst. Jouw beamer is goed beschermd in een bijpassende beamertas. Daarnaast biedt een beamer koffer een nog betere bescherming.

  Oppassen met spuitbussen

  Wij willen je graag waarschuwen om niet met een spuitbus of een airduster te spuiten in een ingeschakelde beamer! Door het drijfgas kan namelijk een ontbranding plaatsvinden met een steekvlam tot gevolg.

  Beamer reparatie

  Ook de reparatie van jouw beamer behoort tot onze servicemogelijkheden. Voor projector reparatie werkt Beamerexpert samen met specialisten op het gebied van reparatie. Je kunt jouw kapotte beamer altijd opsturen voor een vrijblijvend reparatie onderzoek. Zodra het onderzoek is voltooid, ontvang je een offerte op maat. Vervolgens kan je akkoord geven op de benodigde beamer reparatie of je kunt ervoor kiezen om een nieuwe beamer aan te schaffen. Een beamer herstellen in de oorspronkelijke staat is namelijk niet altijd de meest voordelige optie.

  Wil je gebruik maken van de optie tot beamer reparatie? Lees dan verder op deze pagina waar alle stappen van de reparatieprocedure van jouw beamer worden beschreven en je een reparatieformulier kunt downloaden.

  > Meer informatie over beamer reparatie

  Advies, beamer onderhoud en reparatie door Beamerexpert

  Heb je nog vragen over het schoonmaken en onderhouden van jouw beamer? Wacht dan niet langer! Profiteer ook van onze jarenlange ervaring en neem gerust contact op voor advies op maat. Onze experts helpen je namelijk maar al te graag verder!

  Voor het plannen van beamer onderhoud en reparatie kan je ons bellen, e-mailen of gebruik maken van de live chat. Wij streven ernaar om altijd binnen 30 minuten te reageren. Ook kan je jouw beamer direct opsturen. Stuur dan het onderhoudsformulier voor een beamer mee of meld jouw beamer aan voor reparatie.Offerte aanvragen voor onderhoud aan uw beamer(s)

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking