Projectiescherm kopen

Wanneer u overweegt om een projectiescherm aan te schaffen begrijpen wij erg goed dat u een aantal vragen heeft. Op deze pagina leggen we u uit hoe u de juiste keuze maakt, hoe u uw projectiescherm installeert, hoe u uw projectiescherm onderhoudt en welke doeksoorten er bestaan en welke het meest geschikt is voor uw situatie.

Stap 1. Soort projectiescherm

De keuze voor een type projectiescherm hangt af van uw persoonlijke situatie. Waar wilt u het voor gebruiken, in welke ruimte wilt u het projectiescherm gaan gebruiken en hoeveel personen gaan naar het projectiescherm kijken.

Electrisch projectiescherm

Een elektrisch wand- en plafondscherm wordt vaak toegepast in een boardroom of conferentieruimte. Wie een presentatie geeft, moet kunnen vertrouwen op een plafondscherm dat betrouwbaar en gemakkelijk te bedienen is. Daarnaast moet de kwaliteit van het wand- of plafondscherm aansluiten bij de kwaliteit van de ruime, de apparatuur en het geprojecteerde beeld. Beamerexpert heeft een ruimte keuze aan elektrische projectieschermen.

>Bekijk de electrische projectieschermen

Electrisch inbouw projectiescherm

Veel ruimtes zijn met zorg ontworpen en ingericht. Om het design niet te verstoren, zijn er inbouwschermen, welke exact in ieder interieur passen. Een inbouwscherm zorgt ervoor dat het ontwerp van een ruimte intact blijft zonder dat de koker van het inbouwscherm zichtbaar is. Beamerexpert biedt een ruime keuze aan inbouwschermen voor plafond inbouw.

> Bekijk de electrische inbouw projectieschermen

Handbediend projectiescherm

Met handmatige bediening wordt het scherm met een veer-oprolsysteem opgeborgen en uitgespannen. De behuizing van het handbediend projectiescherm wordt eenvoudig aan de muur of het plafond bevestigt. Door een ingebouwde veer stopt het projectiescherm tijdens het uittrekken op de door u gewenste afstand. Wanneer het projectiescherm niet meer gebruikt wordt, is een kleine beweging voldoende om het doek weer in zijn behuizing te laten terug rollen. Beamerexpert heeft een ruime keuze aan handbediende projectieschermen.

> Bekijk de handbediende projectieschermen

Mobiel projectiescherm

Met een mobiel projectiescherm kunt u presentaties geven op elke gewenste locatie. Het scherm is eenvoudig te vervoeren per auto of met het openbaar vervoer. Binnen enkele minuten is het projectiescherm uitgeklapt en kunt u beginnen. Beamerexpert heeft een ruime keuze aan mobiele projectieschermen.

> Bekijk hier de mobiele projectieschermen

Vast frame projectiescherm

Een vast frame projectiescherm is doorgaans het beste projectiescherm dat u kunt gebruiken. Het doek is altijd strak gespannen waardoor u te allen tijde beschikt over dezelfde hoge kwaliteit projectie. Naast het strak gespannen doek is het sterke frame een groot voordeel, het contrast aan de beeldranden versterkt en voorkomt daarmee dat de projectie flets oogt. Beamerexpert heeft een ruime keuze aan vast frame projectieschermen.

> Bekijk hier de vast frame projectieschermen

Stap 2. Doeksoort

Bij onze projectieschermen heeft u veelal de keuze uit meerdere projectiedoeken. Wat zijn de verschillen tussen deze doeken en waar moet u op letten bij de keuze voor een doeksoort? Wij leggen hieronder de verschillen in de doeksoorten voor u uit.

Matwit

Matwit is een glasvezel projectiedoek voor niet hoge resolutie projectie dat gebruikt kan worden in een ruimte met gecontroleerd omgevingslicht. Deze projectiedoeken behouden zowel kleurwaardes als zwart en wit beelden.

DataluX

Datalux is een glasvezel projectiedoek met een reflectieve coating voor projectoren met een lagere licht output. Dankzij deze coating geeft het materiaal een verhoogde helderheid met een verminderde kijkhoek. Dit projectiedoek is geschikt voor niet hoge resolutie projectie dat gebruikt kan worden in een ruimte met ongecontroleerd omgevingslicht. De projectieschermen met dit doek zijn beschikbaar in iedere breedte met een hoogte tot 240 cm.

High Contrast

High Contrast is een glasvezel projectiedoek met een grijs basismateriaal voor een diepere reproductie van zwartwaardes voor de verbetering van contrast. Dit projectiedoek is geschikt voor niet hoge resolutie projectie dat gebruikt kan worden in een ruimte met gemiddeld omgevingslicht. De projectieschermen met dit doek zijn beschikbaar in iedere breedte met een hoogte tot 300 cm.

Klik hier voor meer informatie over doeksoorten

Stap 3. Projectiescherm installeren

Beamerexpert beschikt over een professionele installatie service. Naast levering van alle benodigde producten voor een perfecte presentatie kunnen wij deze producten ook professioneel voor u installeren. We doen installaties voor grotere zalen en ruimtes, maar ook voor kleinere presentatieruimtes. Neem voor de installatiemogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Stap 4. Projectiescherm onderhouden

Wanneer u uw projectiescherm wilt schoonmaken dient u op te passen met het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Deze kunnen het projectdoek onherstelbaar beschadigen. In ons assortiment vindt u schoonmaakmiddelen van BrightSight. Hiermee kunt u eventuele vlekken op een veilige manier verwijderen.

Het is er handig om voordien eerst het stof te verwijderen. U kunt hiervoor persluchtspray gebruiken. Wanneer u hier niet over beschikt kunt u het stof verwijderen door middel van een microvezel plumeau of een Swiffer doekje.

Wij raden u aan om een zachte schoonmaakdoek te gebruiken, denk hierbij aan een microvezel doek. Schrob niet, maar maak zachte vegende bewegingen, wat lijkt op een ruitenwisserbeweging.

Lees hier meer over het onderhouden van uw projectiescherm.

Vragen of advies over projectieschermen of uw situatie?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x