Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen ELPSC36 + Wall mount ELPMB75De beste aanbieding voor een 120” scherm in de markt. EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen + muurbeugel.Bekijk de bundelaanbieding.

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen ELPSC36 + Wall mount ELPMB75De beste aanbieding voor een 120” scherm in de markt. EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen + muurbeugel.Bekijk de bundelaanbieding.

  Beamer kopen

  Beamer kopen

  Wil je een beamer aanschaffen, dan is dat niet hetzelfde als even een pakje suiker halen in de supermarkt. Een beamer kopen is geen alledaagse bezigheid. Daarom helpen we je graag op weg en vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste beamer voor jouw behoeften.

  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een beamer?

  Bij het kiezen van de juiste beamer zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wat voor type beamer heb je eigenlijk nodig? Hoeveel ANSI Lumen heeft de beamer nodig? Welke resolutie ga je gebruiken en welke aansluitingen zijn nodig om de beamer aan te sturen? Klinkt dit allemaal ingewikkeld? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we in 5 handige stappen uit waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe beamer.

  Stap 1. Welke soort beamer wil ik?

  Om te beginnen moet je bepalen waarvoor je de beamer gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten beamers op de markt, elk geschikt voor specifieke situaties. Zo moet een mobiele beamer licht en draagbaar zijn, zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen naar afspraken. Voor een home cinema-ervaring heb je juist een beamer nodig met een hoge resolutie, zoals Full HD, om films scherp weer te geven. Voor educatieve doeleinden zijn er beamers die samenwerken met digitale schoolborden. Op onze website hebben we verschillende soorten beamers op een rij gezet om je keuze makkelijker te maken. Je vindt ze door met je muis over de menubalk te bewegen.

  Wil je meer weten over de verschillende soorten beamers?

  Stap 2. Welke resolutie moet mijn beamer hebben?

  Hoe hoger de beeldresolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. Net als bij fotocamera's en LED-Tv's, is de beeldresolutie van een beamer belangrijk. Een beamer kan altijd een resolutie van 800 x 600 pixels in 4:3 weergave tonen, wat voldoende is voor het bekijken van live televisie. Ga je de beamer gebruiken voor bijvoorbeeld PowerPointpresentaties of het tonen van foto's, dan is een XGA-resolutie van 1024 x 768 al een flinke verbetering. Standaard beamers hebben vaak deze resolutie, maar een bredere WXGA-resolutie is nog beter.

  De allerbeste beeldresolutie wordt geboden door Full-HD beamers, die zonder problemen 1920 x 1080 pixels kunnen weergeven. Dit zorgt voor een scherpe High Definition-projectie.

  Wil je meer weten over de beeldverhouding en beeldresolutie van een beamer?

  Stap 3. Hoeveel ANSI Lumen heeft mijn beamer nodig?

  Hoe meer ANSI Lumen, hoe krachtiger de lichtstraal van de beamer. Een hogere lichtopbrengst zorgt ervoor dat je ook bij daglicht goed zichtbare projecties hebt. Met meer ANSI Lumen kun je ook grotere beelden projecteren. Als de ruimte veel verlicht is door bijvoorbeeld ramen of lampen, dan heb je meer lichtopbrengst nodig om het geprojecteerde beeld goed te kunnen zien. Een groter projectiescherm heeft ook meer ANSI Lumen nodig omdat het licht over een groter oppervlak verspreid moet worden. Denk ook aan het oppervlak waarop je projecteert, want een gewone muur reflecteert licht minder goed dan een projectiescherm. Een projectie op een projectiescherm zal dus beter zichtbaar zijn dan op een muur.

  Aantal ANSI Lumen bij zakelijke beamers

  Gewenste projectiebreedte
  Minimale lichtopbrengst
  150 centimeter1000 - 1500 ANSI Lumen
  200 centimeter2000 - 2500 ANSI Lumen
  250 centimeter2000 - 3000 ANSI Lumen
  300 centimeter2500 - 3500 ANSI Lumen
  350 centimeter3500 - 4500 ANSI Lumen

  Aantal ANSI Lumen bij home cinema beamers 

  Gewenste projectiebreedte
  Minimale lichtopbrengst
  205 centimeter1000 - 2000 ANSI Lumen
  225 centimeter1500 - 2500 ANSI Lumen
  235 centimeter2000 - 3000 ANSI Lumen
  265 centimeter2500 - 3500 ANSI Lumen

  Wil je meer weten over de lichtopbrengst van een beamer?

  Stap 4. Welke projectietechniek is geschikt voor mij?

  Er zijn drie projectietechnieken: DLP, LCD en LED. Op Beamerexpert kun je ook beamers selecteren met 3LCD-technologie. Elke techniek heeft zijn eigen eigenschappen. DLP-projectoren zijn vaak kleiner en lichter en daardoor geschikt voor mobiel gebruik. Ze hebben hogere contrastwaarden, wat zorgt voor scherper beeld bij films. LCD-projectoren zijn ideaal voor zakelijke presentaties en hebben scherpere dataweergave, betere zoom en hogere lensshift. LED-projectoren hebben geen beamerlamp nodig, waardoor ze zuiniger zijn en geen vervanging van lampen vereisen. Deze zijn economisch, maar de lichtopbrengst lijkt vaak lager dan bij LCD en DLP.

  Wil je meer weten over de verschillende projectietechnieken?

  Stap 5. Wat is de ideale kijkafstand voor mijn situatie?

  De optimale kijkafstand hangt af van de beeldresolutie. Bij HD Ready (1280x720) moet je minstens 1,8 keer de schermbreedte aanhouden als kijkafstand. Bij Full HD (1920x1080) is de optimale kijkafstand 1,5 keer de schermbreedte. Wil je een nog groter beeld, dan is 4K met een resolutie van 3840x2160 een goede keuze. Bij 4K-projectoren kun je de schermbreedte als kijkafstand gebruiken (1x). Dankzij de hoge resolutie blijft de beeldkwaliteit hoog, zelfs bij grote afstanden. De kijkafstand kun je ook als zitafstand nemen natuurlijk.

  Wil je meer weten over het berekenen van de projectieafstand?

  Ontvang een gratis offerte

  Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze of wil je dat we modellen voor je selecteren en adviseren? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. We stellen snel een scherp voorstel op maat voor je op.

   

  Wij vervangen jouw huidige beamer binnen 1 tot 2 uur

   

  Professionele montage

   

  Alles netjes afgesteld met jouw projectiescherm of interactief whiteboard

   

  Afwerken van eventuele nieuwe bekabeling
  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking