Projectiescherm onderhouden

Om kristalhelder te kunnen blijven projecteren, moet u uw projectiescherm onderhouden. Door regelmatig uw projectiescherm te onderhouden, voorkomt u dat u vlekken of vegen niet meer kunt verwijderen. Wilt u lang van uw kostbare projectiescherm blijven genieten? Pleeg dan regelmatig onderhoud. We leggen in een paar stappen uit hoe u het beste uw projectiescherm kunt reinigen.

Verwijder kleine vlekjes

Begin met het verwijderen van oppervlakkig vuil en stof. Dit kan worden gedaan met een droge microvezeldoek of met perslucht. Als u een doek voorzichtig gebruikt, gebruik dan een beweging naar links / rechts of op / neer in korte segmenten om het scherm schoon te vegen. Gebruik nooit een cirkelvormige veegbeweging om een ​​projectiescherm schoon te maken. Vanwege variaties in de manier waarop het reflecterende oppervlaktemateriaal is geconstrueerd, kan rondvegen het scherm beschadigen. Als u perslucht gebruikt, gebruik dan korte stoten om het stof of de vuildeeltjes los te maken.

Verwijder hardnekkig vuil

Zoek naar deeltjes die aan het scherm "vastzitten" die u tijdens de vorige stap niet hebt verwijderd en noteer hun locatie. Neem wat afplaktape en wikkel het om uw hand (bedek uw vingernagels en knokkels), een schuimborstel of een grote zachte gum met de klevende kant naar buiten. Dep de tape op het stofdeeltje of het vuil om te zien of u het kan verwijderen. Vermijd contact tussen het schermoppervlak en de afplaktape. Zo voorkomt u kleine beschadigingen aan het projectiedoek. Inspecteer het projectiescherm na het voltooien van de bovenstaande stap om te zien of u nog meer moet reinigen of niet. Indien u niets meer hoeft te reinigen, bent u klaar met het onderhouden van uw projectiescherm. Als u het schermoppervlak moet aanraken om het te inspecteren, zorg er dan voor dat u latexhandschoenen aan heeft om te voorkomen dat u stof, vuil, vettigheid of olie van uw hand naarhet schermoppervlak overbrengt.

Sla deze procedure over als u zich ongemakkelijk voelt bij het werken met afplaktape.

Projectiedoek schoonmaken

U kunt tot slot het projectiedoek schoonmaken. Het geheim van een goede weergave schuilt voor een belangrijk deel in de speciale coating van een projectiedoek. Die verlenen een scherm zijn unieke reflecterende eigenschappen. Wanneer een vlek op het projectiedoek moet worden verwijderd, is het altijd zeer belangrijk dat deze reflectielaag niet beschadigd. Water alleen volstaat niet om vlekken of aanslag te verwijderen. Agressieve reinigingsmiddelen vallen af omdat ze de eigenschappen van het doek onherstelbaar kunnen beschadigen.

U vindt hier onze speciale schoonmaakmiddelen om uw projectiedoek te reinigen.

Projectiescherm inrollen na schoonmaken

Als u een handmatig of gemotoriseerd projectiescherm schoonmaakt, zorg er dan voor dat het lang genoeg uitgerold blijft nadat u het reinigingsproces hebt. Hierdoor geeft u het projectiedoek de tijd om helemaal droog te worden voordat u het oprolt in de afgesloten behuizing.

Als u merkt dat het scherm weer vuil is bij het uitrollen, is er mogelijk iets mis met de behuizing. Raadpleeg uw gebruikershandleiding of neem contact met ons op voor verdere ondersteuning.

Vragen of advies over projectieschermen of uw situatie?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x