Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Projectiescherm onderhouden

  Een projectiescherm is een fantastische aanvulling op elke beamer, maar kunnen vies worden. Na verloop van tijd zullen verzamelde stof en oliën vegen en vlekken achterlaten die de topresolutie van je beeld tegenwerken, en kunnen zelf een permanente vlek achterlaten als ze te lang blijven zitten. Schermen zijn ontworpen om stof en vuil zo veel mogelijk af te staan maar het is dus wel een goed idee om eens in de zoveel tijd je scherm te onderhouden. 

  Gebruik perslucht om het scherm zo min mogelijk aan te raken of te vegen. Als het fysiek vegen van het scherm noodzakelijk is, hebben sommige oppervlakken een lineaire horizontale structuur, dus veeg alleen van links naar rechts met een microvezeldoek of een verfkwast met zachte (!) haren. Wrijf nooit in een cirkelvormige beweging of van boven naar beneden. Voor hardnekkig vuil kan je een milde zeepoplossing, of nog beter, Projecta Brightsight gebruiken. 

  Hoe maak ik mijn projectiescherm schoon?

  1. Uitschakelen en loskoppelen: Schakel de projector uit en koppel deze los van het stopcontact om ervoor te zorgen dat er geen stroom naar het scherm gaat tijdens het schoonmaken.
  2. Stof en vuil verwijderen: Gebruik een zachte borstel, microvezeldoek of een plumeau om voorzichtig stof en vuil van het scherm te verwijderen. Begin bovenaan en werk naar beneden om te voorkomen dat stof op al gereinigde delen valt.
  3. Vlekken en vettigheid: Als er vlekken of vettigheid op het scherm zitten, maak dan een zachte doek licht vochtig met gedestilleerd water en veeg voorzichtig over de vlekken. Vermijd overmatig vocht, omdat dit het scherm kan beschadigen.
  4. Specifieke reinigingsmiddelen (indien nodig): Als water niet voldoende is, kun je speciale schermreinigingsoplossingen gebruiken. 
  5. Laat het scherm drogen: Laat het scherm volledig drogen voordat je het scherm inrolt. Dit voorkomt schade door vocht.

  Projectiescherm schoonmaken

  Tips voor het reinigen van je projectiescherm

  • Perslucht
   Met perslucht kun je stof en vuil wegblazen zonder het scherm aan te raken. Dit minimaliseert het risico op krassen en houdt je scherm in topconditie. Zorg er wel voor dat je het busje op een veilige afstand van het scherm houdt om drukvlekken te voorkomen..
  • Draag handschoenen
   Door handschoenen te dragen voorkom je dat olie en vuil van je handen op het scherm komen. Dit is vooral belangrijk als je het scherm moet aanraken of als je vingerafdrukken wilt verwijderen.
  • Zachte reinigingsmiddelen
   Ruwe sponzen of borstels kunnen de delicate oppervlakte van je scherm beschadigen. Gebruik in plaats daarvan zachte doeken of kwasten om vuil of vlekken voorzichtig te verwijderen.
  • Microvezeldoekjes
   Deze doekjes zijn ideaal omdat ze geen pluisjes achterlaten en zacht genoeg zijn om het scherm niet te beschadigen. Vergeet niet: altijd zachtjes vegen en nooit hard schrobben!
  • Eenvoudige schoonmaakoplossingen
   Vermijd chemische reinigingsmiddelen die het scherm kunnen beschadigen. Een mix van warm water en een beetje milde afwasmiddel is vaak alles wat je nodig hebt.
  • Droogdeppen, niet vegen!
   Door het scherm te deppen in plaats van te vegen, voorkom je strepen en zorg je ervoor dat het scherm volledig droog is.

  Reinigingsmiddelen voor projectieschermen

  Je vindt hier onze speciale schoonmaakmiddelen om jouw projectiedoek te reinigen.

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking