Soorten beamers

Soorten beamers

Welke soorten beamers zijn er allemaal?

Hieronder kunt u een overzicht vinden van de verschillende soorten beamers welke er op dit moment op de markt zijn.

3D beamers

3D beamers bieden de mogelijkheid om 3D beelden te presenteren, zoals ook een televisie voor beelden met een extra dimensie kan zorgen. U kunt rekenen op diepte in de beelden, afhankelijk van de 3D beamer in Full HD of HD ready kwaliteit.

Meer informatie over 3D beamers

Educatieve beamers

Beamers voor het onderwijs vragen om een hoge resolutie, lange levensduur en een hoog contrastratio. Daarnaast zorgen we met de beamers bijvoorbeeld voor extra aansluitmogelijkheden, om diverse bronnen te koppelen en de beelden daarvan te kunnen projecteren.

Meer informatie over educatieve beamers.

Game beamers

Bent u een fanatieke gamer? Dan weet u dat de spelcomputers en spellen steeds meer verlangen van uw beamer. Daarom zijn er beamers die precies doen wat de consoles willen. Consoles zoals de Playstation 4 en de Xbox one zijn tegenwoordig de bron voor games en video streamingdiensten als Netflix. En dit gebeurt allemaal met een Full HD resolutie. 

De game beamers worden o.a. in huiskamers, slaapkamers en man caves gebruikt. Meer informatie over game beamers

Home cinema beamers

Films beleven met een ultieme beeldkwaliteit in het comfort van uw eigen woonkamer. Van 3D Blu-ray, sportprogramma’s in HDTV tot videogames van HD gameconsoles. Wat u ook wilt afspelen, u kunt in elke ruimte een filmbeleving creëren met ons assortiment home Cinema beamersEen home cinema beamer is een beamer speciaal gemaakt voor het ultieme bioscoopgevoel in huis. Een home cinema beamer heeft een laag aantal ansi lumen. De beamers starten vanaf zo'n 1500 ansi lumen.

De beamers hebben een hoge contrastratio, zodat de zwartwaardes goed zichtbaar zijn bij een spannende film of serie. Ook kunnen home cinema beamers de snelle beeldwisselingen aan van een actie film of een game. Een home cinema beamer heeft een laag aantal ansi lumen, omdat de ultieme bioscoop ervaring wordt behaald in een donkere ruimte. Om die reden heeft de beamer aan een laag aantal ansi lumen voldoende. Het grote voordeel van een home cinema beamer t.o.v. een televisie is natuurlijk dat er een veel groter beeld te creëren is met een beamer.

De home cinema beamers worden in huiskamers en home theatre ruimtes gebruikt. Meer lezen over home cinema beamers.

Installatie beamers

Onze beamers met vaste montage zijn ideaal voor directiekamers, klaslokalen, congressruimtes, aula’s, theaterzalen of auditoriums en produceren de helderste data- en videobeelden in hun categorie.

U heeft een grote zaal, kerk, theater en wilt een groot beeld creëren dat door iedereen in de zaal te zien is. Dan heeft u aan een kleine handzame beamer niet voldoende. De afstand is vaak te groot, het aantal ansi lumen is te laag of het beeld is niet scherp genoeg. U zult een installatiebeamer in moeten zetten.

Meer over installatie beamers.

Interactieve beamers

De interactieve beamers zijn vooral goed geschikt op scholen en in vergaderruimten. U heeft de mogelijkheid om via het scherm de computer te bedienen of aantekeningen te maken. Dankzij de interactieve beamers heeft u daar geen digibord of andere dure oplossing voor nodig.

Meer over interactieve beamers

LED beamers

LED beamers maken gebruik van een LED-lamp, in plaats van de traditionele lamp die u wellicht kent uit een beamer die u heeft staan. LED gaat veel langer mee en gaat op een meer zuinige manier om met energie.

Meer informatie over led beamers

Mini / Pico beamers 

Mini beamers hebben een compact formaat, u kunt rekenen op modellen die slechts enkele centimeters groot zijn. U zorgt er daarmee voor dat u de beamer gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg presentaties kunt geven.

Meer informatie over mini / pico beamers

Mobiele beamers 

De beamers uit ons draagbare assortiment zijn licht genoeg om eenvoudig te verplaatsen en helder genoeg om uw publiek te kunnen boeien. De beamers leveren goede kwaliteit, de beelden zijn uitstekend en de materialen voldoende hoogwaardig om gedurende langere tijd mee te gaan.

Mobiele beamers worden ingezet bij kleine tot middelgrote klaslokalen en bij vergaderzalen. Meer informatie over mobiele beamers

Short-throw beamers 

Projectors met een korte projectieafstand zijn ontworpen om de projector dichter bij het scherm te brengen. Op deze manier kan de presentator recht voor het scherm staan zonder een schaduw op de presentatie-inhoud te werpen. Deze projectors zijn ideaal voor interactieve toepassingen zoals in het onderwijs, maar ook voor presentaties in kleine vergaderruimten.

Short-throw projectoren maken dankzij hun speciale lens of spiegel een groot beeld op een korte afstand mogelijk. 
Wanneer er een reguliere beamer gebruikt wordt bij presentaties is de kans zeer groot dat de spreker meer dan eens in het beeld van de beamer staat en er dus een gedeelte van het beeld weg valt.

Dit is precies de reden waarom de short-throw beamers ontwikkelt zijn. Een short-throw beamer hangt of staat slechts een aantal centimeters van het projectiescherm, het whiteboard of van de muur af, waarop u wilt projecteren.  

Gebruikt in kleine klaslokalen en compacte vergaderruimtes. Meer informatie over short throw beamers.

Zakelijke beamers 

Wanneer u op zoek gaat naar een beamer voor uw zakelijke presentaties, dan wilt u een beamer die uw Powerpoint of Excel presentatie met net zoveel kwaliteit projecteert zoals u dat op uw computerscherm ziet. U wilt immers dat uw presentatie voor iedereen goed te zien en goed te lezen is. 

Meer informatie over zakelijke beamers

Tip! Kijk voor bevestiging van alle soorten beamers in ons assortiment beamer beugels.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over een van de soorten beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Soorten beamers:

Alle beamer soorten nog eens op een rijtje. Hieronder kunt u onze soorten beamers vinden:

Tags: soorten beamers, soort beamer, soort projector

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over soorten beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x