Soorten beamers

Soorten beamers

Welke soorten beamers zijn er?

Hieronder kunt u een overzicht vinden van de verschillende soorten beamers welke er op dit moment op de markt zijn.

3D beamers

3D beamers bieden de mogelijkheid om 3D beelden te presenteren, zoals ook een televisie voor beelden met een extra dimensie kan zorgen. U kunt rekenen op diepte in de beelden, afhankelijk van de 3D beamer in Full HD of HD ready kwaliteit. 

Meer informatie over 3D beamers

Tip van de expert: U moet wel een 3D-bron en een 3D-bril hebben. Gebruik een beamer met minimaal 2500 Ansi lumen.

Educatieve beamers 

Beamers voor in klaslokalen vragen om een goede resolutie, lange levensduur en een hoog contrastratio. Kies daarom voor een beamer die minimaal 3000 Ansi lumen produceert. Hiermee blijft de projectie duidelijk in een klaslokaal dat voorzien is van ramen. Heeft u geen ruimte om een beamer op een paar meter afstand op te hangen? Dan kunt u voor een short throw beamer kiezen. Het kan ook handig zijn om voor een beamer te kiezen met veel aansluitmogelijkheden, om zo diverse bronnen te koppelen en de beelden daarvan te kunnen projecteren. Uiteraard verkopen wij ook beamers voor in de aula of in de gymzaal.

Meer informatie over educatieve beamers.

Tip van de expert: Minimaal 3000 Ansi lumen en een WXGA-resolutie.

Game beamers

Bent u een fanatieke gamer? Dan weet u dat de spelcomputers en spellen steeds meer verlangen van uw beamer. Daarom zijn er beamers met een lage lag, die precies doen wat de consoles willen. Consoles zoals de Playstation 4 en de Xbox one zijn tegenwoordig de bron voor games en video streamingdiensten als Netflix. En dit gebeurt allemaal met een Full HD resolutie. 

De game beamers worden o.a. in huiskamers, slaapkamers en man caves gebruikt. Meer informatie over game beamers

Tip van de expert: Neem een game beamer met een lage lag, zoals de Optoma HD29H met een lag van 8,4 ms of de Optoma UHD40 met een lag van 18,6 ms.

Home cinema beamers 

Een home cinema beamer is een beamer speciaal gemaakt voor het ultieme bioscoopgevoel in huis. Films beleven met een ultieme beeldkwaliteit in het comfort van uw eigen woonkamer. Van sportprogramma’s in HDTV tot videogames van HD gameconsoles. Wat u ook wilt afspelen, u kunt in elke ruimte een filmbeleving creëren. Een home cinema beamer heeft een laag aantal Ansi lumen, omdat de ultieme bioscoop ervaring wordt behaald in een donkere ruimte. Om die reden heeft de beamer aan een laag aantal Ansi lumen voldoende. De beamers starten vanaf zo'n 1500 ansi lumen. Een home cinema beamer moet minimaal een Full HD resolutie hebben.

Home cinema beamers hebben een hoog contrastratio, zodat het verschil tussen donkere en lichte beelden (zwartwaardes) goed zichtbaar zijn bij een spannende film of serie. Neem daarom een beamer met minimaal 20.000:1 contrast, zo zien zowel kleuren als zwartwaarden er diep en natuurgetrouw uit. Home cinema beamers kunnen snelle beeldwisselingen aan van een actie film of een game.

De home cinema beamers worden in huiskamers en home theatre ruimtes gebruikt. Het grote voordeel van een home cinema beamer t.o.v. een televisie is natuurlijk dat er een veel groter beeld te creëren is met een beamer. Meer lezen over home cinema beamers.

Tip van de expert: Minimaal een Full HD- resolutie en een minimaal contrast van 20.000:1.

Installatie beamers

Onze beamers met vaste montage zijn ideaal voor directiekamers, klaslokalen, congresruimtes, aula’s, theaterzalen of auditoriums en produceren de helderste data- en videobeelden in hun categorie.

U heeft een grote zaal, kerk, theater en wilt een groot beeld creëren dat door iedereen in de zaal te zien is. Dan heeft u aan een kleine handzame beamer niet voldoende. De afstand is vaak te groot, het aantal Ansi lumen is te laag of het beeld is niet scherp genoeg. U zult een installatie beamer in moeten zetten.

Meer over installatie beamers.

De expert raadt aan: Minimaal 4000 Ansi lumen en een WUXGA resolutie, zoals de Epson EB-2250.

Interactieve beamers

De interactieve beamers zijn vooral goed geschikt op scholen en in vergaderruimtes. U heeft de mogelijkheid om via het scherm de computer te bedienen of aantekeningen te maken. Dankzij de interactieve beamers heeft u daar geen digibord of andere dure oplossing voor nodig.

Meer over interactieve beamers

Tip van de expert: Neem minimaal 3000 Ansi lumen en minimaal een WXGA-resolutie.

LED beamers

LED beamers maken gebruik van een LED-lamp, in plaats van de traditionele lamp die u wellicht kent uit een beamer die u nu heeft. Een LED bron gaat veel langer en tot wel 20.000 uur mee, daarnaast gaat de beamer op een zuinigere manier om met energie. Zo kunt u dus geld besparen en houdt u rekening met het milieu.

Meer informatie over led beamers

Tip van de expert: De lichtopbrengst bij LED ligt wat lager, dus reken 500 Asni lumen extra t.ov. een traditionele beamer met beamerlamp.

Mini / Pico beamers 

Mini beamers hebben een compact formaat, u kunt rekenen op modellen die slechts enkele centimeters groot zijn. U zorgt er daarmee voor dat u de beamer gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg presentaties kunt geven.

Meer informatie over mini / pico beamers

Tip van de expert: Minimaal 350 Ansi lumen en een WXGA resolutie. Maximaal 2 kg.

Mobiele beamers

De beamers uit ons draagbare assortiment zijn licht genoeg om eenvoudig te verplaatsen en helder genoeg om uw publiek te kunnen boeien. De beamers leveren goede kwaliteit, de beelden zijn uitstekend en de materialen voldoende hoogwaardig om gedurende langere tijd mee te gaan.

Mobiele beamers worden ingezet bij kleine tot middelgrote vergaderruimtes en bij grote zalen. Meer informatie over mobiele beamers

Tip van de expert: Koop een beamer met een draagtas. Maximaal 3 kg.

Short-throw beamers 

Projectoren met een korte projectieafstand zijn ontworpen om de projector dichter bij het scherm te brengen. Op deze manier kan de presentator recht voor het scherm staan zonder een schaduw op de presentatie-inhoud te werpen. Deze projectors zijn ideaal voor interactieve toepassingen zoals in het onderwijs, maar ook voor presentaties in kleine vergaderruimten.

Short-throw projectoren maken dankzij hun speciale lens of spiegel een groot beeld op een korte afstand mogelijk. Wanneer er een reguliere beamer gebruikt wordt bij presentaties is de kans zeer groot dat de spreker meer dan eens in het beeld van de beamer staat en er dus een gedeelte van het beeld weg valt.

Dit is precies de reden waarom de short-throw beamers ontwikkelt zijn. Een short-throw beamer hangt of staat slechts een aantal centimeters van het projectiescherm, het whiteboard of van de muur af, waarop u wilt projecteren. Er zijn ook ultra short throw beamers die nog dichterbij kunnen staan.

Gebruikt in kleine klaslokalen en compacte vergaderruimtes. Meer informatie over short throw beamers.

Tip van de expert: Minimaal 2500 Ansi lumen en een WXGA-resolutie.

Zakelijke beamers 

Wanneer u op zoek gaat naar een beamer voor uw zakelijke presentaties, dan wilt u een beamer die uw Powerpoint of Excel presentatie met net zoveel kwaliteit projecteert zoals u dat op uw computerscherm ziet. U wilt immers dat uw presentatie voor iedereen goed te zien en goed te lezen is. 

Meer informatie over zakelijke beamers

De expert raadt aan: Minimaal 3000 Ansi lumen en een XGA of WXGA-resolutie. Voor Excel een WUXGA resolutie.

Thuis- en alledaags gebruik 

Bent u op zoek naar een beamer waarmee  u af en toe naar een film of sportwedstrijd kunt kijken en ook eens een presentatie kunt geven? Dan hoeft u geen beamer met een hoge resolutie en een hoog contrastratio te kiezen. Een beamer die minimaal de HD Ready resolutie ondersteunt is voldoende. Deze beamers leveren een gemiddelde beeldkwaliteit en zijn goedkoper dan home cinema beamers. Let er wel op dat de beamer over een HDMI-ingang beschikt. Hierop sluit u gemakkelijk een laptop, een Blu-ray speler of een mediabox aan.

Tip van de expert: Minimaal HD ready resolutie (1280 x 720).

Soorten beamers:

Alle beamer soorten nog eens op een rijtje. Hieronder kunt u onze soorten beamers vinden:

Tags: soorten beamers, soort beamer, soort projector

Handige links: BeamersBeamerlampen, Beamerbeugels, Beamers voor kerken, Bewegwijzering en/of logo projecteren

Vraag gratis een offerte aan

Wilt u meer weten over een van de soorten beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

 

Wij vervangen uw huidige beamer binnen 1 tot 2 uur

 

Professionele montage

 

Alles netjes afgesteld met uw projectiescherm of interactief whiteboard

 

Afwerken van eventuele nieuwe bekabeling

Vraag gratis een offerte aan

Top 10 beamers

Vragen of advies bij de aanschaf van een beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x