Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Hoe kijk ik televisie met een beamer?

  Wil je televisie kijken met je beamer? Dat is vrij gemakkelijk. Jouw beamer dient dan eigenlijk als je televisie doordat je de digitale ontvanger aansluit op je beamer. 

  Op deze pagina vind je wat je nodig hebt om televisie te kunnen kijken via een beamer. En hoe dit op elkaar aansluit. 

  Wat heb ik nodig om televisie te kijken met mijn beamer?

  - Beamer
  - HDMI kabel
  - Digitale ontvanger
  - Apple TV, Chromecast
  - Computer of laptop
  - Speaker set

  Beamer

  Natuurlijk heb je een beamer nodig om het televisiesignaal te projecteren. Zorg ervoor dat de beamer geschikt is voor het type televisiesignaal dat je wilt gebruiken, zoals analoge kabel, digitale kabel, satelliet of streaming.

  > Bekijk hier alle beamers voor thuis. 

  HDMI kabel

  Je gaat een HDMI kabel nodig hebben om de beamer aan te sluiten op de bron. Zoals de digitale ontvanger, Apple TV, Chromecast of laptop. 

  Een HDMI-kabel, wat staat voor "High-Definition Multimedia Interface", is een type kabel dat wordt gebruikt om digitale audio- en videosignalen over te brengen tussen verschillende elektronische apparaten.

  > Bekijk hier alle HDMI kabels. 

  Speaker set

  Een beamer heeft vaak een ingebouwde speaker, echter is de kwaliteit hiervan te vergelijken met een speaker van bijvoorbeeld een laptop. Als je tv/film aan het kijken bent dan is de ervaring hiervan met goed geluid natuurlijk een stuk beter. 

  Je kan (afhankelijk van het model) kiezen voor draadloze Bluetooth speakers, deze koppel je draadloos met jouw beamer. Een zekere uitkomst wanneer de beamer aan het plafond bevestigd is. Als de beamer geen Bluetooth functie heeft kan je gebruik maken van een kabel via de analoge of digitale audio uitgang. 

  Beamer als televisie gebruiken

  Digitale ontvanger

  Er bestaat een kans dat je  tv kijkt via een digitale tv ontvanger van jouw provider. Bijvoorbeeld Ziggo, KPN of T-Mobile. Dit kastje is wederom makkelijk te verbinden met behulp van een HDMI kabel. Je kan de afstandsbediening van jouw televisie gebruiken om tussen zenders te schakelen.

  Apple TV / Google Chromecast

  De meest bekende dongles en media spelers zijn de Google Chromecast en Apple TV. Via een HDMI aansluiting, waar deze 2 media spelers al over beschikken, koppel je het apparaatje gemakkelijk aan jouw beamer. De media spelers dienen te worden voorzien van stroom. In de meeste gevallen is aan de andere kant van de media speler een kabeltje te vinden die wordt aangesloten op de usb uitgang van de beamer. De media speler is volledig te bedienen vanaf jouw smartphone of tablet. Naast streamingdiensten zoals Netflix kan je via jouw smartphone of tablet toegang krijgen tot apps waarmee je jouw tv zenders ontvangt.

  Computer of laptop

  Ook kan je jouw computer aansluiten op de beamer via een HDMI kabel. Mits je beschikt over een internetverbinding kan je een groot aantal tv programma’s ontvangen op jouw computer. Veel tv zenders maken het mogelijk om programma’s te bekijken via hun website. Je bedient alle functies via jouw muis en/of toetsenbord.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op mijn televisie?

  Gelukkig is dit vrij eenvoudig. Als je over alle bovengenoemde benodigdheden beschikt dan kijk je binnen no-time televisie met je beamer!

  Als eerste dien je de beamer aan te sluiten op stroom. Vervolgens sluit je je digitale ontvanger (bijvoorbeeld Ziggo box) aan op de beamer met een HDMI-kabel. Zorg dat de beamer op  de juiste HDMI-ingang staat. Zet de digitale ontvanger aan, als het goed is wordt dit nu door je beamer geprojecteerd. Veel kijkplezier!

  Wil je meer weten over televisie kijken met een beamer, neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag!

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking