Hoe kijk ik televisie met een beamer?

Televisie kijken met een beamer

Televisie kijken met een beamer, hoe doe ik dat?

Er zijn extra apparaten nodig wanneer u via een beamer naar tv programma’s wilt kijken. De meeste beamers beschikken namelijk niet over een ingebouwde tv ontvanger.

Op deze pagina vindt u wat u nodig heeft om televisie te kunnen kijken via een beamer.

Wat heeft u nodig?

HDMI kabel
Speaker set

De HDMI aansluiting is op bijna alle moderne beamers te vinden. Als uw beamer wat ouder is en deze enkel beschikt over een VGA aansluiting, kunt u een HDMI naar VGA adapter aanschaffen. De meeste HDMI naar VGA adapters zijn volledig plug-and-play, de adapter wordt dus direct herkent en het beeld wordt zonder vertraging in Full HD overgezet.

Als u de beamer bijvoorbeeld aan het plafond heeft gemonteerd kan de afstand tussen projector en apparaat groot zijn. Kies in dit geval voor een lange HDMI kabel of een draadloze HDMI verzender en ontvanger.

Speaker set

Een losse speaker set met duidelijk geluid is in bijna alle gevallen wenselijk. Dit komt omdat de meeste beamers niet beschikken over ingebouwde speakers. Als de beamer wel beschikt over ingebouwde speakers zijn deze meestal van matige kwaliteit.

U kunt (afhankelijk van het model) kiezen voor draadloze Bluetooth speakers, deze koppelt u draadloos met uw beamer. Een zekere uitkomst wanneer de beamer aan het plafond bevestigd is. 
Als de beamer geen Bluetooth functie heeft kunt u gebruik maken van een kabel via de analoge of digitale audio uitgang. 

Televisie kijken met een beamer 

Televisie

Als uw televisie een ingebouwde DVB tuner of CI+ module heeft kan het signaal via een HDMI kabel naar de beamer worden verzonden. Dit werkt echter alleen wanneer de tv een HDMI uitgang heeft. In dit geval speelt het geluid af via de speakers die u heeft aangesloten op uw televisie, er is dus geen losse speaker set nodig. Schakelen tussen al uw zenders? Dat kan gewoon met de afstandsbediening van de tv.

Digitale ontvanger

Er bestaat een kans dat u tv kijkt via een digitale tv ontvanger van uw provider. Bijvoorbeeld Ziggo, KPN of T-Mobile. Dit kastje is wederom makkelijk te verbinden met behulp van een HDMI kabel. U kunt de afstandsbediening van uw televisie gebruiken om tussen zenders te schakelen.

Dongle of mediaspeler 

De meest bekende dongles en media spelers zijn de Chromecast en Apple tv. Via een HDMI aansluiting, waar deze 2 media spelers al over beschikken, koppelt u het apparaatje gemakkelijk aan uw beamer. De media spelers dienen te worden voorzien van stroom. In de meeste gevallen is aan de andere kant van de media speler een kabeltje te vinden die wordt aangesloten op de usb uitgang van de beamer. De media speler is volledig te bedienen vanaf uw smartphone of tablet. Naast streamingdiensten zoals Netflix kunt u via uw smartphone of tablet toegang krijgen tot apps waarmee u uw tv zenders ontvangt.

Computer of laptop

Ook kunt u uw computer aansluiten op de beamer via een HDMI kabel. Mits u beschikt over een internetverbinding kunt u een groot aantal tv programma’s ontvangen op uw computer. Veel tv zenders maken het mogelijk om programma’s te bekijken via hun website. U bedient alle functies via uw muis en/of toetsenbord.

Televisie kijken met een beamer

Wilt u meer weten over televisie kijken met een beamer, neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag!

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

Aansluitingen beamer

Tips beamer

- Beamer aansluiten op pc of laptop

Tags: TV kijken op een beamer, Netflix kijken op een beamer, televisie. Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x