Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Aansluitingen beamer

  Aansluitingen beamer

  Beamers hebben verschillende aansluitingen. Zo kun je de beamer aansluiten op je computer, op een DVD-speler, op je Apple iPad of iPhone, op je stereo en op je televisie. Maar welke aansluiting heb je nodig en welke aansluitingen zijn er allemaal? De Beamerexpert legt het uit.

  Voor onze uitleg maken we gebruik van onderstaande afbeelding. De afbeelding is van een willekeurige beamer uit het duurdere segment. Let op: lang niet alle beamers hebben zoveel aansluitingen als de beamer uit deze afbeelding.

  Aansluitingen van onderstaande beamer

  Onderstaande afbeelding laat de meest voorkomende aansluitingen van een beamer zien.

  De aansluitingen van een beamer

  We hebben ze voor je genummerd en benoemd in onderstaande tabel:

   
  Nummer
  Aansluiting
  1LAN (Ethernet)
  2USB A
  3USB B
  4Composiet video
  5HDMI 1 en 2
  6HDBaseT
  7VGA in
  8RS-232C
  9Audio in
  10VGA out
  11Audio out
  12Stroomtoevoer
  13RCA

  Aansluitingen nader toegelicht

  We begrijpen dat niet iedereen bekend is met de termen en welke aansluiting waarvoor dient. Daarom hebben we de aansluitingen nader toegelicht:

  1. LAN Ethernet aansluiting

  Steeds meer beamers krijgen een zogenaamde ethernet aansluiting, ook wel een netwerkaansluiting genoemd. Dankzij deze ethernetverbinding kunnen elektronische apparaten met elkaar data uitwisselen en zo communiceren. De LAN-verbinding vervangt de verouderde RS232C aansluiting als controle poort. Bij sommige apparaten biedt hij ook de mogelijkheid van gegevensoverdracht, maar de kwaliteit is minder goed dan bij een HDMI-, DVI- of VGA aansluiting.

  De meest bekende ethernetverbinding, die je waarschijnlijk zelf ook in huis hebt, is je internetaansluiting.

  LAN internet verblinding beamer

  2 en 3. USB aansluiting

  Een USB verbinding heeft verschillende functies. Zo kunnen bepaalde beamers opgeslagen bestanden, zoals foto's of video's, afspelen vanaf een USB-stick of een externe harde schijf. In andere gevallen voorziet de USB-ingang een smartphone, tablet of wifi-adapter van stroom. Ook kan je een visualiser op de beamer aansluiten om documenten of voorwerpen te tonen.

  Vaak zit er op beamers een USB-aansluiting, maar staat er "service" bij. Dan is de aansluiting bedoeld voor updates van de beamer en niet voor het afspelen van bestanden. USB-kabels zijn vaak te kort, maar je kunt een verlengkabel gebruiken, zodat je gemakkelijk bij de beamer kunt.

  USB aansluiting beamer

  > Gelijk een 10 meter USB verlengkabel voor een beamer bestellen.

  4. Composiet video

  Een CVBS-signaal kan worden uitgewisseld tussen videoapparatuur, bijvoorbeeld tussen een videorecorder en een televisie. De genormeerde spanning is 1 Vtt over 75 ohm. De elektrische verbindingen worden doorgaans gemaakt met tulpstekkers (geel), BNC-connectors of een scart-plug. De laatste heeft ook aders voor het geluid.

  Aansluiting video kabel beamer

  5. HDMI aansluiting

  Een digitale aansluiting voor de overdracht van beeld en geluid. Deze aansluiting is noodzakelijk voor high definition beeldkwaliteit (HDTV) voor je beamer. Sinds HDMI 1.4 (High Speed) is het ook geschikt voor de overdracht van 3D-content in Full HD.

  Digitale verbindingen bieden de beste kwaliteit voor beeldoverdracht, omdat ze werken met meerdere transmissiekanalen in tegenstelling tot analoge lijnen. Speciaal voor HD-content is een digitale verbinding een vereiste.

  De kabels zijn beschikbaar in 1,5, 3, 510 of 15 meter. Langer dan 15 meter zijn de kabels niet, omdat dan de beeldkwaliteit te veel verloren gaat. Als je meer dan 15 meter nodig hebt, kun je een HDMI extender gebruiken. Wij verkopen deze HDMI extenders voor 30 en 50 meter.

  Wyrestorm HDMI extender voor 35 meter 

  HDMI aansluiting beamer

  > Gelijk een 3 meter HDMI kabel voor een beamer bestellen.

  6. HDBaseT aansluiting

  Als je een grote afstand tussen je beamer en de bron moet overbruggen, kun je gebruik maken van HDBaseT. HDBaseT brengt een HDMI signaal over via een CAT5/6 kabel. Hiermee kun je je HDMI A/V-signaal naar een verder gelegen plaats verzenden die tot 70 meter verwijderd is.

  HDBase-T aansluiting voor een beamer

  > Koop direct een complete HDBaseT 4K HDMI extender set

  7 en 10. VGA aansluiting

  Ook wel Video Graphics Array. Een grafische standaard die door IBM werd geïntroduceerd en waarmee je de PC/Laptop op een display (monitor/beamer/flatscreen) kunt aansluiten. Een VGA-aansturing is gebaseerd op analoge aansturing met behulp van gescheiden kleuren: rood, groen en blauw (RGB).

  Op de VGA in (Computer 1) aansluiting kun je een computer of laptop met een VGA aansluiting aansluiten. Op de Computer out (Computer 2) kun je het beeld van de beamer met een VGA kabel doorsturen naar bijvoorbeeld een tweede monitor of tweede beamer. De tweede beamer gebruikt dan de eerste beamer als bron.

  Standaard zit er op de beamer en op je computer een vrouwelijke aansluiting. Je hebt dus een VGA kabel nodig met twee mannelijke aansluitingen. De kabels zijn beschikbaar in 1, 2, 3, 5 of 10 meter.

  VGA aansluiting bij een beamer

  > Gelijk een 3 meter VGA kabel voor een beamer bestellen.

  8. RS-232 aansluiting

  Met een RS-232 verbinding kun je besturingssignalen van een computer naar je beamer verzenden. Op deze manier kun je het apparaat op afstand bijvoorbeeld aan of uit zetten. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je op een school 10 lokalen hebt en je op vrijdagmiddag alle beamers wilt uitschakelen voor het weekend. De RS-232 aansluiting bestaat ook in een ronde uitvoering, genaamd RS-232C.

  RS-232 aansluiting beamer

  9. Audio in

  Een beamer heeft meestal geen of zeer beperkte speakers. Met de 3,5 mm aansluiting (Input) kun je je beamer met externe speakers verbinden. Je brengt dus het geluidssignaal van een externe bron, zoals een laptop, via deze poort over naar de speakers. Deze aansluiting wordt ook wel een mini-jack aansluiting genoemd.

  Het geluid van je bron komt tegenwoordig meestal via je HDMI kabel binnen.

  Mini jack audio aansluiting beamer

  11. Audio out

  De 3,5 mm jack (Output) biedt de mogelijkheid een geluidssignaal, dat door een 3,5 mm jack ingang op het apparaat binnenkomt, door de projector te lussen. Dit kan erg handig zijn bij de installatie van externe luidsprekers, die in de omgeving van je beamer komen te staan.

  Mini jack audio aansluiting beamer

  12. Stroom aansluiting

  Je beamer moet natuurlijk ook van stroom voorzien zijn. Met deze aansluiting sluit je je beamer aan op het stroomnet. Bij een nieuwe beamer wordt een 1,5 meter stroomkabel meegeleverd. Als je een langere kabel nodig hebt, verkopen wij ook kabels in de lengte van 5 of 10 meter.

  Stroom aansluiting beamer

  13. RCA aansluiting

  Als je het geluid van je televisiekastje of laptop naar je beamer wilt brengen, kan dat met deze audio ingang. Deze ingang heeft een rode en witte connector en wordt ook wel een cinch stereo aansluiting genoemd.

  Een cinch stereo aansluiting biedt voor beamers met ingebouwde speakers de mogelijkheid om een geluidsignaal naar de beamer te sturen. In vergelijking met de 3,5 mm jack stereo cinch kabel biedt de stereo cinch kabel het voordeel van een betere transmissiekwaliteit over lange afstanden.

  Audio tulp aansluiting voor uw beamer

  > Zoek je een kabel van een mini jack aansluiting naar een tulp aansluiting?

  Wil je meer weten over de aansluitingen van beamers, neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag verder.

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking