Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Beamer aansluiten op pc of laptop

  In de wereld van moderne presentaties en multimedia wordt het aansluiten van een beamer op een pc of laptop steeds belangrijker. Deze eenvoudige handeling opent de deur naar indrukwekkende visuele ervaringen, of het nu gaat om zakelijke presentaties, educatieve doeleinden of entertainment. In deze tekst verkennen we stap voor stap hoe je naadloos een beamer kunt verbinden met je pc/laptop, Google Chromecast of Apple TV. 

  Belangrijke tips vooraf

  Allereerst zijn hier enkele belangrijke tips die je goed moet opvolgen:

  - Sluit de juiste kabels aan tussen de beamer en jouw laptop (gebruik kwaliteitskabels).
  - Zet de beamer aan en zorg ervoor dat deze opwarmt.
  - Sluit de laptop/computer pas aan wanneer de beamer helemaal opgewarmd is.

  Afhankelijk van welke beamer je hebt, kun je deze aansluiten via VGA (wat redelijk standaard is), maar modernere beamers hebben vaak ook een HDMI-aansluiting. Met bepaalde projectoren (ook wel netwerkprojectoren genoemd) kun je ook een verbinding maken via een netwerk. Dit stelt je in staat om een presentatie via het netwerk te geven, zelfs als je niet in dezelfde ruimte (of zelfs hetzelfde gebouw) bent als de projector. Bekijk de documentatie bij de projector of neem contact op met de fabrikant om te zien of jouw projector netwerkfunctionaliteit heeft.

  Als je een Apple-laptop gebruikt, heb je een verloopstuk nodig, zoals een mini-displayport naar VGA of HDMI. Let op: De mini-displayport is breder voor oudere modellen en smaller voor nieuwere modellen, wat onhandig kan zijn. Als je een Mac Mini wilt aansluiten, kan dat via HDMI, en de nieuwere generatie Macbook Pro's hebben sinds begin 2012 ook een HDMI-aansluiting.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op een pc/laptop?

  Om je beamer aan te sluiten op je pc, gebruik je een geschikte kale zoals HDMI, VGA of DisplayPort om de video-uitgangspoort van je pc te verbinden met een vrije ingangspoort op de beamer. Zet de beamer aan, selecteer de juiste ingang en pas indien nodig de beeldscherminstellingen op je pc aan. Hiermee kun je het pc-bureaublad en andere inhoud op het grotere beamer-scherm weergeven en genieten van een uitgebreide weergave. Houd er rekening mee dat de precieze stappen kunnen variëren op basis van je beamer -en pc modellen.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op Windows 7?

  Wanneer je een beamer aansluit op een computer of laptop met Windows 7, wordt mogelijk automatisch het juiste scherm weergegeven. Maar vaak is dat niet het geval. Op veel laptops met Windows vind je een FN-toets en op pc's een WINDOWS-toets. Deze toetsen bevinden zich vaak linksonder op het toetsenbord. Druk deze toets in en druk ook op de P-toets. Als je één keer op de P-toets drukt, verschijnt het scherm. Tweemaal drukken is dupliceren, driemaal is uitbreiden en viermaal is alleen op de beamer. Laat de toetsen los om de opdracht uit te voeren.

  Beeldscherm uitbreiden met beamer

  Als dit niet werkt, kun je altijd nog via het configuratiescherm naar 'Beeldscherm' gaan. Je vindt dit onder 'Vormgeving en persoonlijke instellingen'. Kies 'Beeldscherm' en vervolgens 'Verbinding maken met een projector'. Hier kun je de gewenste optie selecteren.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op Windows 8?

  In Windows 8 is het erg eenvoudig om een beamer of projector aan te sluiten. Het hele besturingssysteem heeft weliswaar een andere interface, dus het kan even wennen zijn om alles goed te laten werken. Druk op de Windows-toets en tegelijkertijd op de P-toets, net als in Windows 7. Je kunt dan de gewenste optie selecteren, zoals dupliceren of het beeld uitbreiden. Als dit niet werkt, ga dan naar het 'Configuratiescherm'. Kies hier voor 'Persoonlijke voorkeur aanpassen'. Klik dan op 'Beeldscherminstellingen aanpassen'. Kies 'Projecteren op een tweede scherm'. Hier kun je opnieuw de gewenste optie selecteren.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op Windows 10/11?

  Om een beamer aan te sluiten op Windows 10/11, verbind je de videokabel (HDMI of VGA) van de beamer met de bijpassende poort op je computer. Zorg ervoor dat de beamer is ingeschakeld en de juiste ingangsmodus heeft (HDMI of VGA). Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad, ga naar "Beeldscherminstellingen", detecteer de beamer en kies hoe je het beeld wilt weergeven: uitbreiden of dupliceren. Pas indien nodig de resolutie en oriëntatie aan. Bevestig de instellingen en controleer of het beeld correct wordt weergegeven op de beamer.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op mijn Apple MacBook?

  Om een beamer aan te sluiten op een MacBook, heb je meestal een adapter nodig, zoals een USB-C naar HDMI-adapter. Sluit deze adapter aan op de USB-C-poort van je MacBook. Verbind de adapter met de beamer via een HDMI-kabel. Zorg ervoor dat de beamer is ingeschakeld en in de juiste ingangsmodus staat. Je MacBook detecteert meestal automatisch de aangesloten beamer, maar je kunt ook handmatig instellingen aanpassen via "Beeldschermen" in de systeemvoorkeuren. Kies de gewenste weergavemodus en pas indien nodig de beeldscherminstellingen aan. Zorg ervoor dat de instellingen zijn bevestigd en controleer of het beeld van je MacBook correct wordt weergegeven op de beamer. Vergeet niet eventuele geluidsinstellingen aan te passen en geniet van je presentatie, film of ander materiaal op het grotere scherm.

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op een Google Chromecast?

  Om je beamer aan te sluiten op een Google Chromecast, verbind je de Chromecast met een vrije HDMI-poort op de beamer. Schakel de beamer in en selecteer de juiste HDMI-ingang waarop de Chromecast is aangesloten. Installeer de Google Home app op je smartphone of tablet, configureer de Chromecast via deze app en zorg ervoor dat je zowel je apparaat als de Chromecast verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi netwerk. Vervolgens kun je content casten vanaf compatible apps op je apparaat naar de beamer. Gebruik de cast-knop in de app om de inhoud op het grote scherm weer te geven en bedien de weergave via de app op je apparaat. 

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op een Apple TV?

  Om je beamer aan te sluiten op een Apple TV, sluit je de Apple TV aan op een beschikbare HDMI-poort van je beamer en voorzie je deze van stroom. Selecteer de juiste HDMI-ingang op de beamer en volg de instructies op het scherm om de Apple TV in te stellen. Na configuratie kun je genieten van verschillende apps en content op het grote scherm, bediend met de Apple Tv-afstandsbediening of zelfs met je Apple-apparaten via de "Apple TV Remote" app. 

  Hoe sluit ik mijn beamer aan op een mediabox?

  Het aansluiten van je beamer op een mediabox is simpel. Sluit de mediabox aan op een beschikbare HDMI-poort van je beamer en voorzie de mediabox van stroom. Kies vervolgens op de beamer de juiste HDMI-ingang waarop de mediabox is aangesloten. Nu kun je content van de mediabox op het grote scherm bekijken en bedienen met de afstandsbediening van de mediabox. 

  Hoe kan ik mijn beamer draadloos aansturen?

  Wil je jouw beamer draadloos aansturen? De meeste moderne beamers hebben de functie om draadloos verbinding te maken met jouw pc, tablet of smartphone. Maar wij raden aan om toch draadloos verbinding te maken met een systeem dat hier special voor is gemaakt. Zoals de producten van Barco Clickshare en Airtame. Welk product het beste geschikt is voor jou hebben in deze pagina uitgelegd. 

  Wil je meer weten over het aansluiten van beamers, neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909.

  Gerelateerde onderwerpen:

  Als je dit artikel interessant vond, zijn de volgende pagina's ook relevant voor jou:

  - Aansluitingen beamer

  - Netwerkaansluiting beamer

  - Informatie over beamers

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking