Wat is lens shift bij een beamer?

Lens shift beamer

Wat is de lens shift bij een beamer?

Projectoren hebben de neiging om vreemd gevormde beelden weer te geven als ze niet correct zijn geconfigureerd. Dit is waar de lens shift functie te hulp komt, een handige functie (waar de meeste moderne projectoren over beschikken) die is ontworpen om het perfecte projectorbeeld weer te geven zonder vervormingen of problemen met beeldcompressie. Met behulp van lens shift is het niet meer nodig om uw projector fysiek te verplaatsen om de projectie met het scherm uit te lijnen.

Wat kunt u met lens shift bereiken?

Met lens shift kunt u eenvoudigweg de lens in de behuizing van de projector naar links en rechts (horizontale lens shift) of naar boven en beneden bewegen (verticale lens shift), waardoor u de beamer op meerdere locaties kunt plaatsen zonder dat er kwaliteitsverlies optreed. De benodigde aanpassingen zijn in te stellen via het menu of de draaiknop bij de lens. Dit is afhankelijk van het model beamer. U kunt de handleiding van uw beamer raadplegen voor informatie over het uitvoeren van deze handeling op uw model projector.

Uitleg

Neem als voorbeeld een lens shift van plus minus 50 procent horizontaal en plus minus 100 procent verticaal. Dit betekent dat u vanuit de neutrale positie het beeld tot vijftig procent van de breedte naar links of rechts kunt verschuiven, en tot honderd procent van de hoogte naar boven of naar beneden. Let hierbij wel op: in de meeste gevallen kunt u de maxima van lens shift niet samen gebruiken. Als u bijvoorbeeld volop horizontale lensshift nodig heeft, zal de verticale lens shift sterk beperkt zijn. Dit zal in tegenoverstelling hetzelfde werken.

Lens shift beamer

Wel of niet?

De lens shift functie biedt een gemakkelijke manier om uw beamer in te stellen, dit geldt ook voor de moeilijkste installatieconfiguraties. Het is belangrijk om te weten voor welke doeleinden u de beamer gaat gebruiken, omdat de lens shift functie in sommige gevallen misschien geen vereiste is. Plaatst u de projector op moeilijk bereikbare plaatsen of onder een hoek? Dan is de lens shift functie niet nodig. In dit geval kan keystone correctie een redelijkere compromis bieden in aanschafprijs. Geeft u echter voorkeur aan minimale beeldvervormingen met dezelfde kwaliteit die u van een beeldscherm zou verwachten? Dan is de lens shift functie zeker interessant voor uw volgende beamer aankoop.

Horizontale en verticale lens shift

Verticale lens shift is het vermogen van de lens om het beeld omhoog en omlaag te verschuiven. Dit is het meest voorkomende type van lens shift. Horizontale lens shift is het vermogen van de lens om het beeld naar links en rechts te verschuiven.

Lens shift biedt een veel betere oplossing voor keystoning dan keystone-correctie, omdat de aanpassing aan de optica in de projector gemaakt wordt in plaats van naar het beeld zelf. Projectoren met lens shift bieden ook een grotere mate van keystone-correctie.

Wilt u meer weten over de lens shift van een beamer, neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag!

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

Keystone correctie beamer

Tips beamer

- Beamer aansluiten op pc of laptop

Tags: Horizontale lens shift, verticale lens shift, aanpassen beeld beamer. Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x