Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Wat is lens shift bij een beamer?

  Wat is lens shift bij een beamer?

  Projectoren hebben de neiging om vreemd gevormde beelden weer te geven als ze niet correct zijn geconfigureerd. Dit is waar de lens shift functie te hulp komt, een handige functie (waar de meeste moderne projectoren over beschikken) die is ontworpen om het perfecte projectorbeeld weer te geven zonder vervormingen of problemen met beeldcompressie. Met behulp van lens shift is het niet meer nodig om jouw projector fysiek te verplaatsen om de projectie met het scherm uit te lijnen.

  Wat kun je met lens shift bereiken?

  Met lens shift kun je eenvoudigweg de lens in de behuizing van de projector naar links en rechts (horizontale lens shift) of naar boven en beneden bewegen (verticale lens shift), waardoor je de beamer op meerdere locaties kunt plaatsen zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. De benodigde aanpassingen zijn in te stellen via het menu of de draaiknop bij de lens, afhankelijk van het model beamer. Je kunt de handleiding van jouw beamer raadplegen voor informatie over het uitvoeren van deze handeling op jouw model projector.

  Uitleg

  Neem als voorbeeld een lens shift van plus minus 50 procent horizontaal en plus minus 100 procent verticaal. Dit betekent dat je vanuit de neutrale positie het beeld tot vijftig procent van de breedte naar links of rechts kunt verschuiven, en tot honderd procent van de hoogte naar boven of naar beneden. Let hierbij wel op: in de meeste gevallen kun je de maxima van lens shift niet samen gebruiken. Als je bijvoorbeeld volop horizontale lensshift nodig hebt, zal de verticale lens shift sterk beperkt zijn. Dit zal in tegenoverstelling hetzelfde werken

  Lens shift beamer

  Wel of niet?

  De lens shift functie biedt een gemakkelijke manier om jouw beamer in te stellen, dit geldt ook voor de moeilijkste installatieconfiguraties. Het is belangrijk om te weten voor welke doeleinden je de beamer gaat gebruiken, omdat de lens shift functie in sommige gevallen misschien geen vereiste is. Plaats je de projector op moeilijk bereikbare plaatsen of onder een hoek? Dan is de lens shift functie niet nodig. In dit geval kan keystone correctie een redelijkere compromis bieden in aanschafprijs. Geef je echter de voorkeur aan minimale beeldvervormingen met dezelfde kwaliteit die je van een beeldscherm zou verwachten? Dan is de lens shift functie zeker interessant voor jouw volgende beameraankoop.

  Horizontale en verticale lens shift

  Verticale lens shift is het vermogen van de lens om het beeld omhoog en omlaag te verschuiven. Dit is het meest voorkomende type lens shift. Horizontale lens shift is het vermogen van de lens om het beeld naar links en rechts te verschuiven.

  Lens shift biedt een veel betere oplossing voor keystoning dan keystone-correctie, omdat de aanpassing aan de optica in de projector wordt gemaakt in plaats van naar het beeld zelf. Projectoren met lens shift bieden ook een grotere mate van keystone-correctie.

  Wil je meer weten over de lens shift van een beamer, neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen naar +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag!

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking