3D Beamers

3D beamers

3D beamer

Omdat onze ogen niet precies op dezelfde plek zitten (gemiddeld zit er en afstand van ongeveer 6,5 cm van pupil tot pupil) ziet elk oog het beeld waar we naar kijken, vanuit een iets andere hoek. Onze hersenen voegen de twee beelden samen tot één 3D-afbeelding met diepte. Hierdoor is direct duidelijk welke voorwerpen dichtbij zijn en welke ver weg. 

Om 3D te kunnen zien moet elk oog een ander beeld te zien krijgen. Dit houdt in dat de beamer 2 beelden uit moet zenden, dit is ook de reden dat u een brilletje op moet, zodat uw hersenen de beelden kunnen filteren en er een 3D beeld van kunnen maken.

Sinds het grote 3D succes van de film Avatar in 2009 is de vraag naar 3D beamers enorm gestegen. 3D beamers zijn onder te verdelen tussen Full 3D beamers en 3D-ready beamers. En dit is een groot verschil qua techniek. 

Projectorlens

3D film 'The incredible Hulk'.

Full 3D beamers

De Full 3D beamers kunnen de 3D content die het ontvangt ook daadwerkelijk 3D projecteren. Zet nu alleen nog uw 3D bril op en laat u verbazen.

3D-ready beamers

3D-ready projectoren zijn er een stuk meer, maar deze hebben extra hard- of software nodig om 3D weer te kunnen geven. Dit kan bijvoorbeeld een stereoscopische speler zijn of een Nvidia grafische kaart. Voor filmfans en gamers kan 3D een meerwaarde zijn, maar nog niet alle 3D content wordt op dezelfde manier overgebracht, houd er dus goed rekening mee dat dezelfde 3D techniek gebruikt wordt.

Wanneer de bron 3D kan uitzenden via DLP Link, dan kunnen de 3D ready beamers van Vivitek dankzij Vesa 3D in 3D projecteren.

3D beamers

Waarom projecteren in 3D

Boeiende 3D-projecties bij zakelijke presentaties en bij het lesgeven. Met driedimensionale projecties worden lessen en presentaties visueler en fascinerender:

  • voor presentaties van driedimensionale bouwwerken, architectuurschetsen en anatomische modellen
  • voor onderwijs dat door fascinerende 3D-inhoud beter in het geheugen blijft en het leersucces verbetert – bijv. met driedimensionale voorstellingen van moleculaire verbindingen of virtuele afbeeldingen van de aarde.
     

3D-inhoud voor groter didactisch succes

De projectoren die zijn uitgerust met 3D functies zijn een prima keuze voor het onderwijs van morgen. Want ook in onderwijs en opleiding zullen driedimensionale leerhulpmiddelen meer en meer doordringen. 

Waarom lesgeven in 3D?

Met driedimensionale projecties worden lesuren en voordrachten veel visueler en fascinerender, ze blijven beter in het geheugen zitten en verhogen het leersucces.

  • voor het verkennen van virtuele topografische gegevens
  • voor driedimensionaal voorstellen van anatomische modellen of historische bouwwerken
  • voor ruimtelijke afbeeldingen van geometrische figuren
     

Video over de werking van 3D beamers

Wilt u een leerzame video bekijken over de illusie van diepte in 3D afbeeldingen? Bekijk dan de video van Barco over dit 3D onderwerp .

Welke 3D beamers zijn er?

Bekijk ons assortiment aan 3D beamers.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over 3D beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Overige soorten beamers:

Bent u niet op zoek naar een 3D beamer? Hieronder kunt u onze overige soorten beamers vinden:

Tags: 3D beamers, beeldeffecten, 3D games, 3D films, driedimensionaal

Handige links: 3D techniek, hoe gaat het in zijn werk?BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over soorten beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x