Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Over Beamerlampen

  Beamerlampen zijn er in vele soorten en maten en allemaal geschikt voor een bepaalde beamer. We hebben een aantal afbeeldingen van verschillende beamerlampen op deze pagina geplaatst.

  De lamp van een beamer heeft een beperkte levensduur. Deze is tegenwoordig steeds langer en sommige lampen gaan dan ook bijna 6000 branduren mee. Gelukkig is een beamerlamp eenvoudig te vervangen en hoef je niet meteen een nieuwe beamer aan te schaffen wanneer deze stuk gaat.

  Branduren beamerlampen

  De lamp in een beamer heeft een beperkte levensduur die in branduren wordt uitgedrukt. Dit kan uiteenlopen van 1500 tot wel 6000 branduren. Het aantal branduren hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de sterkte van de lamp of de gebruikte techniek. 

  Maar het gebruik is heel belangrijk voor de beamerlamp, zo moet je de beamer na gebruik goed laat afkoelen. Bij het uitschakelen van de beamerlamp blijft de ventilator nog enige tijd draaien, totdat de beamerlamp voldoende is afgekoeld. Pas als de ventilator is gestopt kan je de schakelaar uitzetten en de stroom eraf halen.

  Panasonic ET-LAV400 Originele lampmodule

  Afbeelding Panasonic beamerlamp

  Levensduur beamerlamp verlengen

  Bij het juiste gebruik van de beamer en de beamerlamp verleng je de levensduur van de beamerlamp. Zo moet je onder andere regelmatig het stoffilter van jouw beamer schoonmaken. Anders kan de beamer haar warmte niet kwijt en kan de beamerlamp te warm worden, wat de levensduur verkort.

  Levensduur beamerlamp verlengen

  Wanneer moet je de lamp vervangen?

  Wanneer de beamer een zwakkere lichtsterkte geeft of wanneer deze vage vage kleuren gaat vertonen, is de beamerlamp aan vervanging toe. Wat dat betreft werkt het net als met een inktcartridge. De beamer kan zelf ook aangeven dat je de lamp dient te vervangen.

  De meeste beamers beschikken over een teller die laat zien hoeveel branduren de beamer gedraaid heeft, vergeet deze lamptimer niet te resetten bij het vervangen van de beamerlamp. Wanneer de beamer aangeeft dat je jouw beamerlamp moet vervangen, dan is het aan te raden dit ook te doen. Zo voorkomt je dat de beamerlamp kan springen, wat ook schade aan de beamer kan veroorzaken.

  Als je een nieuwe beamerlamp wilt kopen, zorg er dan voor dat je de juiste beamerlamp bij de beamer koopt.  Beamerlampen zijn meestal niet uitwisselbaar met andere merken. Aan de hand van onze simpele beamerlamp zoekmachine op de website, vind je altijd de juiste lamp. Selecteer het merk en het type van jouw beamer en bestel gemakkelijk de juiste beamerlamp.

  Afbeelding Epson beamerlamp

  Originele beamerlampen

  Over het algemeen heeft een goedkope imitatie of nep beamerlamp minder lichtopbrengst en de beamerlamp kent een kortere levensduur dan duurdere originele beamerlampen. Beamerlampen expert verkoopt alleen originele beamerlampen. De beamerlamp is voor sommige merken zowel met als zonder behuizing verkrijgbaar.

  Vraag ons gerust naar de beamerlamp opties voor jouw beamerlamp. Wij helpen je graag.

  Reserve beamerlamp

  Mocht je recent een beamer hebben aangeschaft, houd dan rekening met het feit dat het belangrijkste onderdeel van de beamer, de beamerlamp, een maximaal aantal branduren heeft. Een reservelamp voor uw beamer tijdens een periode als bijvoorbeeld het WK is dan ook zeker geen overbodige luxe.

  Prijs beamerlamp

  De prijs van een beamerlamp varieert van ongeveer 75,- tot wel 8.500,- euro per stuk. Vraag naar de prijzen van beamerlampen bij de aanschaf van jouw beamer. Zo kan je verassingen voorkomen.


  Afbeelding Infocus SP-LAMP-016 beamerlamp

  Wil je meer weten over beamers of beamerlampen, neem dan contact met ons op. Je kan ook bellen met +31(0)23-5517909.

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking