Over Beamerlampen

Beamerlampen

Beamerlampen zijn er in vele soorten en maten en allemaal geschikt voor een bepaalde beamer. We hebben een aantal afbeeldingen van verschillende beamerlampen op deze pagina geplaatst.

De lamp van een beamer heeft een beperkte levensduur. Deze is tegenwoordig steeds langer en sommige lampen gaan dan ook bijna 6000 branduren mee. Gelukkig is een beamerlamp eenvoudig te vervangen en hoef je niet meteen een nieuwe beamer aan te schaffen wanneer deze stuk gaat.

Branduren beamerlampen

De lamp in een beamer heeft een beperkte levensduur die in branduren wordt uitgedrukt. Dit kan uiteenlopen van 1500 tot wel 6000 branduren. Het aantal branduren hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de sterkte van de lamp of de gebruikte techniek. 

Maar het gebruik is heel belangrijk voor de beamerlamp, zo moet u de beamer na gebruik goed laat afkoelen. Bij het uitschakelen van de beamerlamp blijft de ventilator nog enige tijd nadraaien, totdat de beamerlamp voldoende is afgekoeld. Pas als de ventilator is gestopt kunt u de schakelaar uitzetten en de stroom eraf halen.

Panasonic ET-LAV400 Originele lampmodule

Afbeelding Panasonic beamerlamp

Levensduur beamerlamp verlengen

Bij het juiste gebruik van de beamer en de beamerlamp verlengt u de levensduur van de beamerlamp. Zo moet u onder andere regelmatig het stoffilter van uw beamer schoonmaken. Anders kan de beamer haar warmte niet kwijt en kan de beamerlamp te warm worden, wat de levensduur verkort.

Levensduur beamerlamp verlengen

 

Wanneer moet u de lamp vervangen?

Wanneer de beamer een zwakkere lichtsterkte geeft of wanneer deze vage vage kleuren gaat vertonen, is de beamerlamp aan vervanging toe. Wat dat betreft werkt het net als met een inktcartridge. De beamer kan zelf ook aangeven dat u de lamp dient te vervangen.

De meeste beamers beschikken over een teller die laat zien hoeveel branduren de beamer gedraaid heeft, vergeet deze lamptimer niet te resetten bij het vervangen van de beamerlamp . Wanneer de beamer aangeeft dat u uw beamerlamp moet vervangen, dan is het aan te raden dit ook te doen. Zo voorkomt u dat de beamerlamp kan springen, wat ook schade aan de beamer kan veroorzaken.

Als je een nieuwe beamerlamp wilt kopen, zorg er dan voor dat je de juiste beamerlamp bij de beamer koopt.  Beamerlampen zijn meestal niet uitwisselbaar met andere merken. Aan de hand van onze simpele beamerlamp zoekmachine op de website, vindt u altijd de juiste lamp. Selecteer het merk en het type van uw beamer en bestel gemakkelijk de juiste beamerlamp.

Afbeelding Epson beamerlamp

Originele beamerlampen

Over het algemeen heeft een goedkope imitatie of nep beamerlamp minder lichtopbrengst en de beamerlamp kent een kortere levensduur dan duurdere originele beamerlampen. Beamerlampen expert verkoopt alleen originele beamerlampen. De beamerlamp is voor sommige merken zowel met als zonder behuizing verkrijgbaar.

Vraag ons gerust naar de beamerlamp opties voor uw beamerlamp. Wij helpen u graag.

Reserve beamerlamp

Mocht u recent een beamer hebben aangeschaft, houdt u dan rekening met het feit dat het belangrijkste onderdeel van de beamer, de beamerlamp, een maximaal aantal branduren heeft. Een reservelamp voor uw beamer tijdens een periode als bijvoorbeeld het WK is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Prijs beamerlamp

De prijs van een beamerlamp varieert van ongeveer 75,- tot wel 8.500,- euro per stuk. Vraag naar de prijzen van beamerlampen bij de aanschaf van uw beamer. Zo kunt u verassingen voorkomen.


Afbeelding Infocus SP-LAMP-016 beamerlamp

Wilt u meer nog meer informatie over een beamerlamp kopen, of wilt u gelijk zoeken naar uw beamerlamp? Klik dan hier voor de beamerlampen.

Wilt u meer weten over beamers of beamerlampen, neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909.

Tags: Beamerlampen, Over beamerlampen


{sidebar-left}{/sidebar-left}{sidebar-right}

Kunnen wij u ergens mee helpen? 
 

Onze klantenservice staat van 8.30 - 18.00 uur voor u klaar! 

 Bel +31(0)23-5517909    Stuur ons een e-mail    Chat met de expert
 

 

{/sidebar-right} 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x