Digibord kopen

Een digibord kopen vergt veel voorbereiding. Het is een kostbare investering in nieuwe technologie. Om u op weg te helpen, geven wij u hier tips en adviezen om het digibord te kunnen kiezen die het beste aansluit bij uw situatie.

Digiborden worden vooral in het onderwijs ingezet. Door het grote aantal aanbieders, merken en modellen is het som lastig zoeken naar het product dat het beste voor u geschikt is. Aan de hand van 5 vragen helpen wij u op weg.

Verwachtingen van het digibord

Bepaal het doel van de aankoop; bepaal hoe een digibord bij gaat dragen aan de klas, het lesgeven en de werkdruk. U kunt tenminste de volgende voordelen verwachten van het gebruik van een digibord

 1. Tijdsbesparing
  De grootste winst van een digibord is tijdsbesparing, voor zowel de leerkrachten als de ICT-beheerders. Door de toenemende verbindingsmogelijkheden, zowel bekabeld als draadloos, kan efficiënter gewerkt worden.
 2. Prestatieverhoging van de klas
  Een digibord kopen zet aan tot nadenken over het effect in de klassen, en daarmee als school in zijn geheel. Hoe helpt een digibord de leerlingen om effectiever, sneller en zelfstandiger te leren?
 3. Modernisering van de school
  Voor elke school is het belangrijk om bij te blijven - de techniek gaat razendsnel. Verouderde, of nog erger - een gebrek aan apparatuur - past niet binnen het beeld wat ouders van het hedendaagse klaslokaal hebben.

Budget

Hoe groter het budget, hoe ruimer de keuze. Echter, bij beperkte middelen is veelal de duurdere oplossing toch de beste keuze.

 1. Prijs en kwaliteit
  Het is verleidelijk om met een beperkt budget te kiezen voor een goedkopere optie. Wij willen u hier toch attenderen op de bekende slogan: "goedkoop is vaak duurkoop". Bij scholen gaat het vaak om de aanschaf van meerdere digiborden. Heeft u een beperkt budget, kies dan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.
 2. Verbruik en levensduur
  Een digitaal bord staat de hele dag aan en dat 5 dagen per week. Neem daarom bij de keuze het stroomverbruik en de levensduur mee. Een zuiniger maar duurder digibord kan over de hele levensduur dus voordeliger zijn. Bovendien is een zuiniger digiboard minder belastend voor het milieu.

Gewenste specificaties

Afhankelijk van de verwachting, moet een digibord aan bepaalde specificaties voldoen. Stem de keuze voor uw nieuwe digibord(en) daar dan ook zeker op af. Kies dus te allen tijde voor een bord die het beste aansluit bij uw school. Een aantal belangrijke specificaties lichten wij hier voor u toe:

 1. Toegankelijkheid en gemak
  Realiseer altijd wie het digitale schoolbord gaat gebruiken: de leerlingen en de leerkrachten. De toegankelijkheid en het bedieningsgemak is daarom een belangrijk aspect. Bij twijfel kunt u een demonstratie aanvragen om te ervaren hoe snel en eenvoudig een digibord te bedienen is.
 2. Software en verbindingsmogelijkheden
  Maakt het digibord gebruik van bekende ‘open’ software die breed inzetbaar is en gemakkelijk met andere apparaten kan worden verbonden? Verbindingsmogelijkheden spelen een cruciale rol in de toegevoegde waarde van digiborden. Wanneer leraren en ICT’ers een apparaat vanaf thuis of een ander lokaal kunnen bedienen en beheren, zorgt dit voor een aanzienlijke tijdwinst.
 3. Beheer op afstand
  Een digitaal schoolbord vergt niet zo heel veel onderhoud. Maar wat als u in elk klaslokaal een digibord in gebruik heeft? Het is voor het onderhoud (updates van de software) eenvoudiger als het beheer op afstand kan worden uitgevoerd.
 4. Gezondheid van uw klas
  Een digitaal schoolbord wordt niet alleen als beeldscherm gebruikt om naar te kijken, het wordt ook veelvuldig aangeraakt (het is tevens een touchscreen). Het digibord straalt blauw licht uit, maar is door de aanraking een potentiële bron van bacteriën. Selecteer dan ook een scherm dat actief bacteriën weert.
 5. Beeld en geluid
  Vaak vergeten maar niet minder belangrijk: beeld en geluid. Hoe beter het geluid, hoe minder randapparatuur benodigd is (versterker, speakers). Bij klaslokalen die minder goed te verduisteren zijn, is een beeldscherm met mat glas een slimme keuze; het zorgt voor minder reflectie van het beeld.

Aanwezige ICT kennis

Niet elke leerkracht heeft dezelfde affiniteit met techniek en ICT. Een nieuw digitaal schoolbord kan voor spanning zorgen bij de docenten die minder bevlogen zijn met de nieuwste technische snufjes.

 1. ICT-klaar
  Houd rekening met de aanwezige ICT-kennis bij uw leerkrachten. Een leerkracht die dagelijks met een smarthpone of tablet werkt, zal sneller overweg kunnen dan een leerkracht die helemaal geen smartphone of tablet gebruikt. Welke leerkrachten zijn allemaal ICT-klaar?
 2. Training
  Een nieuw apparaat leren bedienen, gaat het snelst na een goede training. Bekijk bij de selectie of er een er training beschikbaar voor het gebruiken van de nieuwe digiborden beschikbaar is? Kan deze training ook worden gevolgd door leraren die zich pas na de aankoop van de borden bij het team voegen?

Service & Garantie

Bestudeer goed de voorwaarden van de aankoop. Deze vkunnen per merk verschillen, laat u dus goed adviseren door de expert. Beoordeel een digibord behalve de bovengenoemde punten dan ook zeker op deze 3 items:

 1. Garantie
  Realiseer altijd wie het digitale schoolbord gaat gebruiken: de leerlingen en de leerkrachten. De toegankelijkheid en het bedieningsgemak is daarom een belangrijk aspect. Bij twijfel kunt u een demonstratie aanvragen om te ervaren hoe snel en eenvoudig een digibord te bedienen is.
 2. Service
  Maakt het digibord gebruik van bekende ‘open’ software die breed inzetbaar is en gemakkelijk met andere apparaten kan worden verbonden? Verbindingsmogelijkheden spelen een cruciale rol in de toegevoegde waarde van digiborden. Wanneer leraren en ICT’ers een apparaat vanaf thuis of een ander lokaal kunnen bedienen en beheren, zorgt dit voor een aanzienlijke tijdwinst.
 3. Installatie
  De installatie van een digitaal schoolbord vergt kennis en kunde. U kunt uw huidige vaste installateur raadplegen. Als u zorgt voor een ruime plek en de juiste aansluitingspunten (stroom, netwerk, audio, video), is de installatie al een stuk eenvoudiger en sneller te realiseren. Beamerexpert kan ook de installatie verzorgen - al dan niet samen met de leverancier.

Vraag gratis een offerte aan

Wilt u dat wij u helpen met het maken van een keuze of wilt u dat wij een aantal modellen voor u selecteren en u adviseren? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. U krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons.

Wij vervangen uw huidige schoolborden

Professionele montage van het digibord

Alles netjes ingesteld en klaar voor gebruik opgeleverd

Afwerken van eventuele nieuwe bekabeling

Vraag gratis een offerte aan

Vragen of advies bij de aanschaf van een digibord?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x