Educatieve beamers

Educatieve short throw beamers

Beamers voor het onderwijs

Beamers voor het onderwijs vragen vaak om veel branduren, een lange ecomomische levensduur en een hoge lichtopbrengst. Daarnaast zorgen we met de beamers voor diverse aansluitmogelijkheden, om zo diverse bronnen te kunnen koppelen en de beelden daarvan strak te projecteren.

In het onderwijs worden beamers gebruikt om grote groepen leerlingen gelijktijdig een film, afbeeldingen of een presentatie te kunnen laten zien. Deze educatieve beamers zijn vaak eenvoudig te bedienen, hebben niet veel uitgebreide lastige functies en zijn meestal gemakkelijk te verplaatsen. 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een educatieve beamer?

Een beamer vinden voor bij u op school is een lastige taak. Er zijn namelijk zoveel verschillende beamers met allemaal verschillende functies en mogelijkheden. De belangrijkste stap voor u is om eerst te bepalen wat u precies nodig heeft.

U kunt zich de volgende zaken afvragen:

- Hoeveel omgevingslicht is er in de klaslokalen?
- Wilt u een short throw of een ultra short throw beamer?
- Hoe groot is het projectiescherm of het digitale schoolboard?
- Moet de beamer interactief zijn?

Hoeveel omgevingslicht is er in de klaslokalen?

Eerst moet u bepalen hoeveel omgevingslicht er in de klaslokalen is. Zo kunt u namelijk bepalen hoeveel lichtopbrengst (Ansi Lumen) de beamer moet hebben. Dit is namelijk van belang voor de leerlingen achter in de klas. Ook zij moeten de projectie immers goed kunnen zien en zonder dat u eerst het lokaal moet verduisteren. In verband met het licht in klaslokalen raden wij scholen altijd aan om naar beamers te kijken met minimaal 2500 Ansi Lumen lichtopbrengst. Wanneer u dus meer licht heeft in het lokaal dan in een gemiddeld klaslokaal of de zon staat vol op het lokaal, kies dan een educatieve beamer met minimaal 3000 Ansi Lumen of meer.

Wilt u een short throw of een ultra short throw beamer?

Nu u bepaalt heeft hoeveel Ansi Lumen u minimaal nodig heeft, is het zaak om te kiezen wat de projectieafstand van de beamer gaat worden. U wilt als leerkracht niet de hele les in een felle lamp kijken en dit is wel het geval wanneer u voor een traditionele beamer kiest. Wij raden u aan om te kiezen voor een short throw of een ultra short throw beamer.

Short throw beamers zijn beamers die dicht bij het schoolboard komen te hangen en dat heeft de volgende voordelen:

  • De docent kijkt niet in de lamp van de beamer, zodra hij naar de leerlingen kijkt.
  • De docent loopt niet door de lichtstraal van de beamer, waardoor zijn of haar schaduw niet op het bord terechtkomt.
     
 Educatieve ultra short throw beamers
Een ultra short throw beamer hangt nog dichterbij het schoolboard en is dus nog idealer. Meer informatie over short throw beamers.

 
Educatieve short throw beamers

Afstanden van beamers t.o.v. het schoolboard

Hoe groot is het projectiescherm of het digitale schoolboard?

De grootte van het schoolboard of het projectiescherm bepaalt ook in zekere mate wat de projectieafstand gaat worden. Wilt u een schoolbord met een breedte van meer dan 300 cm dan valt een ultra short throw in de meeste gevallen af. Dit komt omdat de beamer in de meeste gevallen gaat vervormen bij zo'n groot projectieoppervlak.

Wij raden aan om een digitaal schoolboard te gebruiken in combinatie met een educatieve beamer. Wanneer u echte een projectiescherm wil gebruiken, kies dan voor een tensioned projectiescherm. Een tensioned scherm trek namelijk niet krom en is niet zo gevoelig voor windvlagen in het lokaal. Het kromtrekken van het scherm en de windvlagen zorgen voor een onscherp beeld en kan tot gevolg hebben dat de software, een touchscreenfunctie of digitaal schrijven niet reageert, 

Moet de beamer interactief zijn?

Gebruikt u een tablet in de klas en vindt u dat het touchscreen wel een heel belangrijke waarde toevoegd bij het gebruik van de beamer? De meeste educatieve beamers zijn inmiddels ook interactief en hierdoor kunt u het scherm als een touchscreen gebruiken met behulp van een pen of met uw vingers. Ook kunt u op het bord schrijven met uw vingers of met een digitale pen. Vraag ons gerust eens naar de mogelijkheden voor uw school of trainingsruimte.

Educatieve short throw beamersDe digitale schoolboarden worden bedient met vingers en met digitale pennen.

Welke educatieve beamers zijn er?

Bekijk ons assortiment aan educatieve beamers.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over educatieve beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Overige soorten beamers:

Bent u niet op zoek naar een educatieve beamer? Hieronder kunt u onze overige soorten beamers vinden:

Tags: educatieve beamer, school beamer, beamer klaslokaal, projector school

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over soorten beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x