Netwerkaansluiting beamer

Ethernet aansluiting - Netwerkaansluiting

Steeds meer beamers krijgen een zogenaamde ethernet aansluiting, ook wel een netwerkaansluiting genoemd. Dankzij een ethernetverbinding kunnen elektronische apparaten met elkaar data uitwisselen en zo communiceren.

De meest bekende ethernetverbinding, die u waarschijnlijk zelf ook in huis zult hebben, is uw internetaansluiting. Ook de breedband internetverbinding die uw huis heeft maakt gebruik van het ethernet protocol. Dankzij dit protocol, wat zoiets is als een industriële afspraak over hoe apparaten met elkaar communiceren, kan al uw apparatuur, merkonafhankelijk altijd met elkaar communiceren.

Steeds meer woningen krijgen naast een telefoon-, antenne- en elektriciteitsnetwerk ook een ethernet netwerk in huis. Dankzij deze dataverbinding beschikt u over de mogelijkheid om op zeer hoge snelheden apparaten met elkaar te laten communiceren. Zo kan uw beamer bijvoorbeeld met uw computer communiceren om zo de foto’s en video’s die op uw harde schijf staan weer te geven. Daarnaast kan de netwerkaansluiting ook gebruikt worden voor remote desktop presentaties.

Netwerkaansluiting beamer

Afbeelding van een netwerkaansluiting

Full High Definition via Wifi netwerkaansluiting

Ethernet kent ook een draadloze “collega” WiFi genaamd. Een WiFi netwerk werkt exact hetzelfde als een ethernet netwerk, maar heeft wel een lagere capaciteit. Bovendien is de snelheid van de verbinding afhankelijk van de afstand die draadloos overbrugd moet worden. Door gebruik te maken van het bekabelde ethernet netwerk heeft u dit nadeel niet en kan zelfs Full High Definition beeld over dit netwerk zonder storingen getransporteerd worden.

Ook veel beamers krijgen tegenwoordig steeds vaker een ethernet aansluiting. Hiermee kunt u met iedere computer in huis, die onderdeel uitmaakt van het ethernet netwerk, de beamer bedienen, ongeacht waar deze staat. WiFi apparatuur zoals laptops vormen één geheel met een bedraad ethernet netwerk, zodat u werkelijk al uw apparatuur kunt bereiken.

Kortom, in de toekomst zal uw apparatuur en uw beamer via uw ethernet huisnetwerk met elkaar èn met de buitenwereld kunnen communiceren, en daarmee gaat er letterlijk een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor u open.

Wilt u meer weten over de netwerkaansluitingen van beamers, neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909.

Gerelateerde onderwerpen:

Vond u dit artikel interessant? De volgende pagina's zijn dan ook interessant voor u:

- Garantie op beamers

Beeldresolutie beamer

Projectietechnieken beamer

Tags: internet aansluiting beamer, WiFi, huisnetwerk, beamer op netwerk

Handige links: Beamer kopenOnderhoud beamersVerhuur beamerBeamerlamp kopen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x