Wat zijn de afmetingen van mijn beamer of projectiescherm?

Probeert u de vereiste grootte voor uw 16:9 HDTV-projectiescherm of display te bepalen? Deze handige rekenmachine rekent 2 van 3 dimensies voor u uit in centimeters (cm) en inches. Voer eenvoudig een bekende schermdimensie in en de andere dimensies worden met de tool automatisch berekend.

1. Kies beeldverhouding

Voer een beeldverhouding in of selecteer een formaat:

2. Bereken

Voer de maat in die u kent (diagonaal, breedte of hoogte) en de andere twee worden berekend. Druk op enter of klik op bereken.

cm / inches
cm / inches
cm / inches
3. Naar de modellen

Wilt u zien welke modellen wij beschikbaar hebben voor de gekozen resolutie? Klik dan op de volgende links:

Beeldverhouding beamer

De beeldverhouding van een projectiescherm of een beamer is de verhouding tussen de breedte en de hoogte van het beeld. De meest gebruikte beeldverhoudingen voor presentaties zijn 16:9 en 16:10. Voor films en games wordt 16:9 als beeldresolutie gebruikt.

Meer lezen over de beeldverhouding van een beamer

Resolutie beamer

De resolutie bij een beamer wordt uitgedrukt in het aantal verticale en horizontale pixels. Bij een Full HD resolutie worden er 1920 pixels in de breedte en 1080 pixels in de hoogte gebruikt. Vandaar dat we over Full HD (1920 x 1080) spreken.

Meer lezen over de beeldresolutie van een beamer

Advies nodig bij het berekenen van de afmetingen, schermgrootte of beeldverhouding van een beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x