Zakelijke beamers

Zakelijke beamers

Beamers om mee te nemen

Wanneer u op zoek gaat naar een beamer voor uw zakelijke presentaties, dan wilt u een beamer die uw Powerpoint of Excel presentatie met net zoveel kwaliteit projecteert zoals u dat op uw computerscherm ziet. U wilt immers dat uw presentatie voor iedereen goed te zien en goed te lezen is. Er zijn veel verschillende beamers beschikbaar, welke geschikt zijn voor de zakelijke markt, maar welke past er nu precies bij u of bij uw kantoor?

Wanneer u een beamer uitzoekt voor uw zakelijke bezigheden houd u dan rekening met de volgende punten:

  1. Hoe licht is het in uw presentatieruimte?
  2. In welke resolutie worden de presentaties gegeven?
  3. Moet de beamer mobiel zijn?
  4. Wilt u interactief presenteren?

Hoe licht is het in de presentatieruimte?

Hoe lichter het in de presentatie ruimte is, des te meer Ansi Lumen u nodig heeft. Het licht in een lichte ruimte zorgt ervoor dat het licht van de straal van de beamer afneemt. Hierdoor krijgt u een minder helder beeld. Om dit te voorkomen kunt u de ruimte verduisteren of u kunt een beamer kiezen, welke een hoge lichtopbrengst heeft en dus veel Ansi Lumen.  Zo´n beamer zal uw presentatie goed weergeven.

Wanneer het van belang is dat er aantekeningen gemaakt worden bij uw presentaties, dan kunt u de ruimte niet verduisteren en dan heeft u dus altijd een beamer met veel Ansi Lumen nodig. Ook in ruimtes met veel ramen zult u naar beamers moeten zoeken met een hoge lichtopbrengst. U moet dan denken aan minimaal 4.000 Ansi Lumen.

Presentatieruimte met beamer

In welke resolutie worden de presentaties gegeven? 

De resolutie van een beamer is een belangrijke factor voor zakelijke gebruikers die kwalitatief hoge beelden willen zien. Maar houdt u er wel rekening mee dat de kwaliteit van uw Powerpoint of Excel bestand in dezelfde resolutie gemaakt wordt als de native resolutie van de beamer?

Wanneer u geen vervorming op het beeld wilt hebben, stel dan uw computer af op de ‘native’ resolutie van uw beamer. Wanneer uw beamer een native resolutie van 1024 x 768 heeft, stel dan ook uw computer in op 1024 x 768. Hierdoor zijn beide apparaten goed op elkaar afgestemd en hierdoor ontstaan er geen vreemde beelden op het scherm (uitgerekt of afgesneden).

Daarnaast is het erg belangrijk dat u uw afbeeldingen in een hoge resolutie opslaat. U kunt namelijk een hele goede beamer kopen, maar wanneer uw bestanden in een lage resolutie staan zal de presentatie niet tot zijn recht komen. Met een beamer gaat u het beeld vergroten en met een slecht bestand wordt ook een slecht beeld getoond. Een vergroot beeld wordt altijd al minder scherp. Hoe kleiner het scherm, hoe scherper wij het beeld ervaren. Vergelijk het beeld op uw telefoon maar eens met uw televisie.

De belangrijkste resoluties op een rijtje:

  • WXGA 1280 x 800 (16:10). Dit is de meest voorkomende resolutie bij laptops. De meeste (nieuwe) laptops hebben namelijk een breedbeeld beeldscherm.
  • XGA: 1024 x 768 (4:3). Vroeger was dit de de meest voorkomende resolutie op computers. Tegenwoordig worden Powerpoint presentaties nog steeds in deze resolutie gemaakt.
  • Full HD 1920 x 1080 (16:9). Wanneer u veel met videopresentaties werkt of ook films / televisie of sportevenementen wilt tonen, dan kunt u het beste deze resolutie kiezen.
  • WUXGA 1920 x 1200. Voor een duidelijk te lezen beeld is het belangrijk dat de beamer scherpe beelden projecteert. Kies daarom voor een projector die minimaal de WUXGA-resolutie ondersteunt. Zo weet u zeker dat elk detail van uw presentatie duidelijk in beeld komt. 

Meer lezen over de beeldresoluties van een beamer.
  

Moet de zakelijke beamer mobiel zijn?

Geeft u vooral presentaties geven op locatie waar u zelf verantwoordelijk bent voor het meenemen van een beamer, dan wilt u een makkelijk bedienbare beamer, welke snel op te bergen is en niet al te zwaar is. U kunt dan beter een mobiele beamer aanschaffen.

Maar heeft u een (vergader)ruimte waar u al uw presentaties geeft dan kiest u eerder voor een vaste installatie opstelling, waarbij de beamer aan het plafond wordt opgehangen en waarbij er een projectiescherm aan de muur wordt bevestigd. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag.

Wilt u interactief presenteren?

Tegenwoordig is het mogelijk om in combinatie met een interactief whiteboard, ook wel een digibord genaamd, een interactieve presentatie te geven. U kunt aantekeningen maken op het scherm, deze opslaan om ze vervolgens inclusief uw aantekeningen of berekeningen te delen met uw collega's of zakelijke partners.

Het is bewezen dat u met interactie de aandacht van uw klanten of collega´s beter kunt vasthouden. Interactie presenteren gebeurt ook op scholen, waar de interactieve whiteboards al jaren met succes worden ingezet. Met een interactieve beamer kunt u direct op de muur of op een interactief whiteboard projecteren.

Meer lezen over interactieve beamers

Vergaderruimte met beamer en projectiescherm

Welke zakelijke beamers zijn er?

Bekijk ons assortiment aan zakelijke beamers.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over zakelijke beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Overige soorten beamers:

Bent u niet op zoek naar een zakelijke beamer? Hieronder kunt u onze overige soorten beamers vinden:

Tags: zakelijke beamers, presentatie, power point, boardroom, kantoor, vergaderruimte, vergaderen

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over short throw beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x