Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Barco Clickshare kopen

  Het kiezen van de juiste presentatie- en samenwerkingstool is essentieel in de moderne zakelijke wereld. De Barco ClickShare-systemen hebben de manier waarop we vergaderen en ideeën delen getransformeerd, en het kiezen van het juiste systeem voor jouw organisatie kan een groot verschil maken. Of je nu samenwerkt in kleine teams of presenteert in grote conferentiezalen, er is een ClickShare-oplossing die perfect bij jouw behoeften past.

  Deze koopgids voor Barco ClickShare is ontworpen om je te begeleiden bij het maken van de best mogelijke keuze voor jouw specifieke situatie. We zullen de verschillende modellen en hun kenmerken onderzoeken, de belangrijkste overwegingen voor de aankoop uiteenzetten, en inzicht geven in de accessoires die de gebruikservaring kunnen verbeteren. Van compatibiliteit en schaalbaarheid tot beveiliging en budget, deze gids zal je de essentiële informatie bieden die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

  Of je nu een ervaren AV-professional bent of nieuw bent in de wereld van draadloze presentatiesystemen, deze gids zal je helpen om het Barco ClickShare-systeem te vinden dat naadloos integreert met jouw werkplek en je team helpt efficiënter en productiever te werken. Lees verder om te ontdekken wat een ClickShare is, hoe de ClickShare werkt en welke ClickShare modellen verkrijgbaar zijn.

  1. Wat is een ClickShare

  ClickShare biedt een innovatieve oplossing voor naadloze videoconferenties en audiovisuele presentaties. Met een centrale hub die al je apparatuur samenbrengt en de handige ClickShare-dongle creëer je moeiteloos draadloze connectiviteit in vergaderruimtes. Met een simpele klik op de ClickShare-button of via de gebruiksvriendelijke app, maak je onmiddellijk verbinding met al je randapparatuur. Dit betekent dat luidsprekers, microfoons en vergaderruimte-displays meteen operationeel zijn, zonder ingewikkelde configuraties. Het resultaat is moeiteloze en productieve vergaderingen, waardoor je kostbare tijd bespaart en efficiënter kunt samenwerken. 

  Barco Clickshare aangesloten op een display

  Maar hoe werkt dit kastje precies? Welke Clickshare heb je nodig voor jouw situatie? En welke accessoires zijn misschien nog handig voor jou? Als je met dit soort vragen zit, dan kan het onderstaande artikel interessant voor je zijn. We leggen in 5 handige stappen uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe Barco Clickshare.

  2. Hoe werkt Barco Clickshare

  De Clickshare bestaat uit een base unit (ontvanger) en buttons (zenders). De base unit sluit je met een HDMI kabel aan op een televisie, (large) display of een beamer. Het scherm of de beamer is nu klaar om beeld en geluid te ontvangen van de button. De button is een kleine zender met een drukknop en een USB kabel, die je met je laptop of pc kunt verbinden.

  Laser televisie

  Een training voor de bediening van de Clickshare is niet nodig. Gebruikers pluggen gewoon de stekker van de Clickshare button in hun PC of Mac en drukken op de knop om verbinding te maken met de ontvanger. De button wijzigt je schermgrootte of resolutie niet, dus wat je op je laptop of pc ziet, zie je ook op het grote (projectie)scherm in de vergaderruimte. 94% van de gebruikers is het erover eens: ClickShare is eenvoudig in gebruik.

  3. De voordelen van de Clickshare

  Hieronder kun je de voordelen van draadloos presenteren met een Clickshare vinden:

  • Geen kabels: Met de universele ClickShare-knop met USB en de ClickShare app voor iOS en Android vermijd je de verzameling aan kabels die je vaak ziet in vergaderzalen. Zonder kabels ben je minder bezig met de installatie en ben je een stuk productiever.
  • Geen software: Wanneer je een ClickShare-knop aansluit, hoef je geen software te downloaden en te installeren. Je aanvaardt een uitvoerbaar bestand en je kunt meteen beginnen. Zodra je klaar bent, laat ClickShare geen software achter op je pc of Mac.
  • Het werkt eenvoudig: ClickShare blinkt uit in eenvoud. Alles werkt met één druk op de knop, meer hoef je niet te doen. De aansluiting van ClickShare wijzigt je schermgrootte of resolutie niet, dus wat je op je laptop ziet, zie je ook op het grote scherm in de vergaderruimte.
  • Geen stress meer: Dankzij ClickShare heb je en je bezoekers volledige controle over de technologie. Met ClickShare in de vergaderzaal kun je er zeker van zijn dat je belangrijke presentatie met één druk op de knop op het grote scherm verschijnt.
  • Op alle toestellen: Of je presentaties nu van een pc, Mac, tablet of smartphone afkomstig zijn, ClickShare kan het allemaal aan. Zowel de ClickShare app voor iOS en Android als de ClickShare-knop vergroten de doeltreffendheid van de vergadering, dankzij het delen van inhoud afkomstig van mobiele devices. Download de ClickShare app GRATIS in de Apple Store of op Google Play en je kunt meteen beginnen met het delen van je content.
  • Intuïtief: Eén druk op de ClickShare-knop is de snelste en efficiëntste weg naar het grote scherm in een vergaderzaal. Wanneer je ClickShare voor het eerst gebruikt, vraag je je af waarom je zo lang met kabels gesukkeld hebt.
  • Goed beveiligd: Je kunt kiezen uit 3 niveaus, van standaard tot zeer geavanceerd. Op dit laatste niveau kun je onder meer firmware niet downgraden en niet gebruikmaken van wifi. 
  Barco Clickshare aangesloten met een laptop

  4. Welke soorten Clickshare zijn er

  Nu we weten hoe een Clickshare werkt en wat de voordelen zijn, kunnen we kijken naar het soort Clickshare dat je nodig hebt. Er zijn twee typen ClickShare: draadloos presenteren en draadloos vergaderen. Voor het presenteren zijn twee modellen beschikbaar, de C-5 en de C-10. Voor het vergaderen zijn 3 modellen beschikbaar, de CX-20, CX-30 en de CX-50.

  ClickShare C-5
  Een hybride werkplek vereist een naadloze samenwerking en de flexibiliteit om gemakkelijk inhoud te delen, op scherm en op afstand, zelfs in de kleinste vergaderruimten van je bedrijf. De ClickShare C-5 is de draadloze presentatiehub die je hybride vergaderingen in huddle ruimtes, kleine vergaderruimtes en middelgrote vergaderruimtes met één klik soepel laat verlopen.

  Naar de productpagina van de Barco Clickshare C-5

  ClickShare C-10
  Zelfs in een hybride vergadering kunnen deelnemers betrokken, geïnspireerd en actief zijn. De ClickShare C-10 voegt interactieve functies toe aan een volledige BYOD met een eenvoudige draadloze presentatie in elke middelgrote tot grote vergaderruimte. De C-10 is dé draadloze presentatiehub die hybride samenwerking in één klik mogelijk maakt in middelgrote tot grote vergaderruimten.

  Naar de productpagina van de Barco Clickshare C-10

  Barco Clickshare C-5 en C-10
  De Clickshare C5 en de C10 zien er hetzelfde en zoals hierboven uit.

  Belangrijke verschillen tussen de ClickShare C-5 en de ClickShare C-10

  ClickShare C-5
  ClickShare C-10
  Geen interactiviteit
  Interactiviteit: blackboarding, touchback en annotatie
  Geen button meegeleverd
  1 button meegeleverd

  ClickShare CX-20

  In de moderne bedrijfswereld is een vlotte samenwerking en flexibiliteit vereist, vooral wanneer het gaat om teamvergaderingen in huddle-ruimten, en dit is precies wat Barco ClickShare CX-20 biedt. Door creatieve innovatie te stimuleren via naadloze draadloze vergaderingen, maakt de ClickShare CX-20 vergaderingen inspirerender en productiever. De CX-20 is inzetbaar in kleine vergader- en huddle-ruimten.

  > Naar de productpagina van de Barco Clickshare CX-20

  ClickShare CX-30

  Om zo productief mogelijk te kunnen vergaderen, moeten de deelnemers zich betrokken en geïnspireerd voelen. De ClickShare CX-30 van Barco biedt een naadloze draadloze vergaderoplossing die op elk apparaat kan worden gebruikt om teams samen te brengen - waar ook ter wereld - om deel te nemen aan inclusieve vergaderingen die de beste ideeën en discussiepunten opleveren. Compatibel met alle pc's, laptops of Mac-apparaten met Windows, Android of iOS-besturingssystemen; ClickShare CX-30 kan van kleine tot middelgrote vergaderruimten innovatieve vergader- en conferencingfaciliteiten maken.

  > Naar de productpagina van de Barco Clickshare CX-30

  ClickShare CX-50

  Connectiviteit is de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. In een steeds meer onderling verbonden wereldwijde bedrijfsomgeving moet je ervoor zorgen dat je teams voortdurend nauw met elkaar samenwerken. De ClickShare CX-50 is een eersteklas draadloos vergadersysteem dat is ontworpen om net dat te vergemakkelijken. Het maakt het mogelijk om in minder dan zeven seconden verbinding te maken en stelt gebruikers in staat om deel te nemen aan volledig draadloze en productieve vergaderingen, en om presentaties te geven in full HD zonder gedoe met kabels, verbindingen of locaties.

  > Naar de productpagina van de Barco Clickshare CX-50

  Belangrijke verschillen tussen de ClickShare CX-20, ClickShare CX-30 en de ClickShare CX-50

   
  ClickShare CX-20
  ClickShare CX-30
  ClickShare CX-50
  Geen internetactiviteitInteractiviteit: blackboarding, touchback en annotatieInteractiviteit: blackboarding, touchback en annotatie
  1 button meegeleverd2 buttons meegeleverd2 buttons meegeleverd
  Geen HDMI video-invoerGeen HDMI video-invoerMet HDMI video-invoer

  5. Barco ClickShare op een beamer of large display aansluiten

  Om een Barco ClickShare op een beamer of large display aan te sluiten heb je naast de ClickShare, beamer of display, een HDMI-kabel nodig. Elke Barco ClickShare is via een HDMI-kabel aan een bron te koppelen. Voor een correcte aansluiting volg je deze stappen:

  1. Barco ClickShare inschakelen
   Zorg ervoor dat de Barco ClickShare is ingeschakeld en correct is aangesloten op de bronapparaten, zoals de beamer of large display.
  2. Barco ClickShare button(s)
   Zoek op de Barco ClickShare-button (meestal een USB-dongle of een knop met het ClickShare-logo) op de bronapparaten. Steek deze button in een beschikbare USB-poort op je laptop of sluit de knop aan op je.
  3. De juiste bron selecteren
   Schakel de beamer of large display in en selecteer de juiste bron. Omdat je met een HDMI kabel verbinding maakt, selecteer je bijvoorbeeld HDMI 1 of HDMI 2.
  4. Controleer het signaal
   Nadat je de Barco ClickShare-button hebt aangesloten, zou je op het scherm van de beamer een weergave van het bronapparaat moeten zien. Dit kan enkele seconden duren, afhankelijk van de configuratie. Als je geen beeld ziet op de beamer, zorg er dan voor dat het juiste ingangskanaal is geselecteerd op de beamer en dat de ClickShare-button correct is aangesloten op het bronapparaat.
  5. Deel jouw content
   Je zou nu je content van het bronapparaat op de beamer moeten kunnen zien. Je kunt presentaties, video's of andere content delen met behulp van de Barco ClickShare. Als je klaar bent met presenteren, kun je de Barco ClickShare-button uit het bronapparaat verwijderen of de knop loskoppelen.
  Barco ClickShare aangesloten op een beamer

  Een beamer aansluiten op een Barco Clickshare doe je via de HDMI-poort.

  Oude modellen

  De onderstaande modellen ClickShare zijn niet meer leverbaar. Het betreft hier de CS-100, CS-100 Huddle, CSE-200, CSE-200+ en de CSE-800. Dit betekent echter niet dat de modellen niet meer ondersteund worden. Software wordt ondersteund tot en met 31 december 2024 en de service wordt verleend tot en met 31 december 2026.

  Clickshare CSE-200+

  De CSE-200+ biedt interactieve samenwerkingservaringen voor middelgrote vergaderruimten. Met deze oplossing kunnen twee personen tegelijk content delen. Sluit de Clickshare Button aan op een laptop en geef met één klik de inhoud weer op een groot scherm of beamer in de vergaderruimte.

  Barco Clickshare CSE-200+

  Clickshare CSE-800

  De Barco Clickshare CSE-800 is ontworpen om de hoogwaardige draadloze presentatie ervaring naar de boardrooms, high-end vergaderruimtes en conferentiezalen te brengen. De Barco CSE-800 heeft een aantal nieuwe unieke eigenschappen, zoals de kracht om met 8 gebruikers tegelijk content te delen op 2 beeldschermen (4 per scherm), blackboard- en annotatie functies en automatisch- en handmatig beheer. Om chaos en verwarring te voorkomen tijdens vergaderingen, kan de beheerder handmatig kiezen welke gebruiker er wanneer gedeeld wordt. Deze functie kan altijd worden uitgeschakeld om zo terug te gaan naar de normale Clickshare mode om content te delen met één eenvoudige klik.

  Het CSE-800 draadloos presentatie systeem is ontwikkeld voor professionele implementaties en biedt verbeterde beveiligingsmogelijkheden. Het biedt ook meer verbindingsmogelijkheden, zoals Airplay en Google Cast voor non-DHCP content en centraal beheer. De CSE-800 is voorzien van twee HDMI ingangen en uitgangen. Dit betekent dat het Clickshare systeem geïntegreerd kan worden met reeds aanwezige apparatuur en videoconferentie opstellingen. Het basisstation van de CSE-800 kan zelfs twee UHD (4K) schermen aansturen. Daarnaast zijn er twee gescheiden netwerkaansluitingen, welke onafhankelijk gebruikt kunnen worden met meerdere netwerken (bijv. gast en bedrijfsnetwerk) en met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden.

  De Clickshare CSE-800 is het meest krachtige presentatie systeem uit de Clickshare serie.

  Belangrijke verschillen tussen de Clickshare CSE-200+ en de CSE-800

  Clickshare CSE-200+
  Clickshare CSE-800
  SamenwerkingsruimtenBoardrooms en conferentiezalen
  Standalone en netwerk integratie*Standalone en netwerk integratie*
  2 buttons meegeleverd4 buttons meegeleverd
  2 gebruikers op het scherm8 gebruikers op het scherm
  Enkele HDMI out (Full HD) uitgangDual screen output: 2x HDMI (4096 x 2160)
  MirrorOp, iOS app, Android app, Google Cast, Airplay en Windows Wireless DisplayMirrorOp, iOS app, Android app, Google Cast, Airplay
  Ondersteunt AirPlay (voor non-HDCP content)Ondersteunt AirPlay (voor non-HDCP content)
  Delen vanaf een laptop, tablet of smartphoneDelen vanaf een laptop, tablet of smartphone
  Beheer, blackboard- en annotatie functiesBeheer, blackboard- en annotatie functies

  * Standalone: Clickshare die geen deel uitmaakt van een netwerk en onafhankelijk functioneert en op zichzelf werkt.

  6. Clickshare accessoires

  Ten slotte wil je natuurlijk nog weten wat de accessoires voor de producten zijn en wat de garantie op de Clickshare is.

  Voor de Clickshare C-5, C-10, CX-20, CX-30 en CX-50 zijn de volgende accessoires aan te schaffen:

  Barco ClickShare losse button

  Barco Clickshare button

  Een extra of een reserve button is natuurlijk geen overbodige luxe. Je kunt er natuurlijk altijd eentje kwijtraken, er kan er een kapot gaan of een gast van je neemt er per ongeluk eentje mee. Om die reden kun je deze altijd opnieuw los aanschaffen.

  Naar de productpagina van de Barco Clickshare button.

  Barco ClickShare tray

  Barco Clickshare tray los

  De handige houder is ook los aan te schaffen.

  Naar de productpagina van de Barco Clickshare tray.

  Barco ClickShare Rack Mount

  Barco Clickshare Rack Mount

  Voor vergaderzalen met een speciaal AV-rack is een optionele rackmontage voor de ClickShare Base Unit beschikbaar. Dit integreert ClickShare naadloos in de bestaande AV-installatie van de vergaderkamer.

  Naar de productpagina van de Barco ClickShare Rack Mount.

  Garantie uitbreiding Clickshare

  Op de ClickShare krijg je standaard 3 jaar garantie. Je hebt de mogelijkheid om deze te verlengen tot zelfs 5 jaar.

  Naar de Clickshare garantie uitbreiding.

  Vraag gratis een offerte aan.

  Wilt u dat wij u helpen met het maken van een keuze of wilt u dat wij een model voor u uitkiezen en voor u adviseren? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. U krijgt dan snel een scherp voorstel op maat van ons. Beamerexpert is Barco Silver Partner.

  •  Clickshare C-5, C-10, CX-20, CX-30 en CX-50.
  •  Draadloze presentatie oplossingen.
  •  Alle accessoires verkrijgbaar.
  •  Garantie-uitbreiding mogelijk.

  Vraag gratis een offerte aan

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking