Installatie beamers

Installatie beamers

Beamers voor vaste installatie

Deze krachtige installatie beamers zijn voor grote congressruimtes, aula’s of theaterzalen. U heeft een grote zaal, kerk, theater en wilt een groot beeld creëren dat door iedereen in de zaal te zien is. Dan heeft u aan een kleine handzame beamer niet voldoende. De afstand is vaak te groot, het aantal ansi lumen is te laag of het beeld is niet scherp genoeg.

Gelukkig is er de oplossing van een installatie beamer. Deze grote installatie beamers hebben een hoog aantal ansi lumen (startend vanaf 4500 ansi lumen of meer), hebben een lens die een grote afstand kan overbruggen, of heeft zelfs een lens die verwisselbaar is. Met zo’n installatie beamer tackelt u meteen de grootste valkuilen die u ondervindt bij het projecteren in een grote ruimte.

Het nut van een hoge lichtopbrengst

Waarom heeft u bij een installatie beamer veel ansi lumen en dus een hoge lichtopbrengst nodig? Dit komt omdat er in een grote ruimte vaak veel licht (van buiten af) is, dus wanneer u een helder beeld op uw projectiescherm wilt hebben zult u veel ansi lumen nodig moeten hebben.

Meer lezen over de lichtopbrengst van een beamer

Projecteren vanaf een grote afstand?

Een installatie beamer kan op een tafel, aan het plafond of aan een muur geplaatst worden. Roteer simpelweg het beeld om het aan te passen aan de stand van de projector. Er zijn lange- en korte afstand projectiemogelijkheden. Maar vooral bij de lange afstanden wordt er gekozen voor een installatie beamer.

Stel u wilt over een grote afstand (+/- 10 meter afstand) een beeld projecteren van 3 bij 2 meter. Een beamer heeft vaak een lens die slechts een bepaald bereik heeft. Bij zo'n beamer wordt het beeld steeds groter naarmate u verder van het projectiescherm afloopt. Hierdoor kunt u dus niet vanaf 10 meter een klein beeld projecteren. Om de specifieke wensen te behalen, is er een beamer nodig welke een verwisselbare lens heeft. Met zo'n speciale lens kunnen de eisen namelijk wel behaald worden. Zo'n beamerlens kan bijvoorbeeld een zoom lens of een lange afstand lens zijn.

Gebruik van een beamer in de kerk

Wij krijgen dit soort eisen bijvoorbeeld vaak van kerkgenootschappen. In een kerk wil men van achter in de zaal naar de voorkant van de zaal teksten op een scherm of muur projecteren. Om van een grote afstand te kunnen projecteren moet het beeld gecorrigeerd worden met een speciale installatie beamer of met behulp van een lens. Wij komen graag bij u langs om uw ruimte te bekijken om vervolgens met een goed advies te komen voor een vaste installatie beamer.

Wij leveren o.a. aan de volgende kerken beamers en beamerlampen: 

- Bazuinkerk
- Bethelkerk
- De Meerkerk Hoofddorp
- Gereformeerde Ontmoetingskerk Rijsen
- Gereformeerde kerk Vrijgemaakt
- Gezamenlijke kerken Open Hof
- Keizergrachtkerk
- Oosterkerk Haarlem
- Stichting Odapark
- St. Euregio Christengemeente
- Wilhelminakerk

Lees hier meer over onze klanten of over beamers voor kerken

Beamer in een kerk

Welke installatie beamers zijn er?

Bekijk ons assortiment aan installatie beamers.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over installatie beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Overige soorten beamers:

Bent u niet op zoek naar een beamer voor een vaste opstelling? Hieronder kunt u onze overige soorten beamers vinden:

Tags: installatie, vaste opstelling, plafond, beamer, projector, zakelijk, groot, installatie, onderhoud, beamer lens

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over short throw beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x