Welke financieringsmogelijkheden zijn er voor bedrijven?

Betalen in termijnen voor particulieren

Lease opties voor bedrijven

Op zoek naar de beste beamers, large displays, interactieve whiteboards en/of andere videoconferencing producten voor een vast bedrag per maand? Dan zijn onze lease opties perfect voor u. Daarmee beschikt u te allen tijde over de nieuwste hardware zonder dat u daar zelf in hoeft te investeren.

Leasen via Tech as a Service?

Via onze Tech as a Service bieden wij de mogelijkheid om hardware, software en diensten af te nemen op abonnementsbasis. U rekent periodiek af voor gebruik en indien gewenst leveren wij aanvullende diensten, zoals de installatie en implementatie. Zo betaalt u enkel voor het gebruik en vermijdt u langlopende investeringen en afschrijvingen.

Waarom sluit Tech as a service goed aan op de huidige markt?

Ons consumptiegedrag is aan het veranderen. We zijn steeds meer gewend aan abonnementen en het betalen voor gebruik in plaats van het doen van aankopen. Denk aan bijvoorbeeld Netflix, Spotify, en de opkomst van private leaseauto’s.

Met de opkomst van nieuwe generaties zoals Millenials en Generation Z in het bedrijfsleven verandert ook de manier van investeren. De invloed van deze groter wordende groep groeit. Zij zijn immers opgegroeid met abonnementen. Daarbij stellen zij andere en hogere eisen aan IT. Ook de invloed van IT als secundaire arbeidsvoorwaarde neemt toe. Deze generaties baseren mede hierop hun keuze voor een nieuwe werkgever. Het gevolg: voor veel bedrijven worden de IT investeringen steeds hoger. De producten worden immers duurder, en werknemers stellen steeds hogere eisen.

De voordelen van leasen

Door te leasen via onze Tech as a Service ervaart u de volgende voordelen:

 1. U doet vooraf geen hoge investeringen;
  Door gebruik te maken van onze Tech as a Service, betaalt u enkel voor het gebruik van IT-oplossingen. U bespaart daarmee op investeringen waardoor investeringspieken worden vermeden en uw maandlasten niet langer onderhevig zijn aan interestschommelingen.
 2. Altijd up-to-date;
  Gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde technologie is niet altijd eenvoudig, gezien de hoge aanschaf- en implementatiekosten. Onze Tech as a Service lost dit voor u op door altijd de nieuwste producten voor handen te hebben. Aan het einde van de looptijd van een contract levert u eenvoudig de producten weer in en krijgt u via ons een nieuw voorstel met de nieuwste technologieën. Zo bent u altijd up-to-date.

Welke lease mogelijkheden zijn er?

Als het gaat om het leasen van beamers, large displays, interactieve whiteboards en videoconferencing producten zijn er twee lease opties. U kunt kiezen voor operational lease of voor financial lease. Hieronder lichten we beide vormen voor u toe.

Operational lease

De lease vorm operational lease is in principe te vergelijken met huur. De producten blijven eigendom van de leasemaatschappij en u betaalt maandelijks voor het gebruik ervan. Een van de belangrijkste voordelen hiervan is dat de verwachte restwaarden van de apparatuur al op voorhand worden verdisconteerd in de prijs per maand. Hierdoor betaalt u doorgaans minder dan in het geval van financial lease of koop.

Daarnaast lopen de kosten van de apparatuur met een relatief gezien korte economische duur gelijk met de gebruiksperiode, waardoor u niet gebonden bent aan de fiscale afschrijvingstermijn van 5 jaar. Op deze manier voorkomt u achteraf een aanzienlijke afschrijving van de resterende waarde indien u de apparatuur nog voor de afschrijvingstermijn van 5 jaar vervangt.

Na afloop van de afgesproken looptijd van operational lease is het mogelijk om:

 • De apparatuur te retourneren;
 • De lease van de apparatuur te verlengen tegen een gereduceerd tarief;
 • De apparatuur over te nemen tegen de dan geldende marktwaarde.

Voordelen Operational Lease:

 • Huurovereenkomst waarbij producten eigendom blijven van de leasemaatschappij;
 • Lagere maandprijs doordat de restwaarde als korting in de maandlasten worden verdisconteerd;
 • Volledig ontzorgingspakket voor een vaste prijs per maand (naar wens inclusief installatie, onderhoud en beheer);
 • Standaard looptijd van 36 maanden, afwijkende termijnen mogelijk in overleg.

Rekenvoorbeeld Operational Lease

Aanschafwaarde Bedrag per maand Totaal te betalen bedrag Duur van de overeenkomst TCO Besparing in euro's TCO besparing in %
€ 2.000,00 € 52,89 € 1.904,04 36 maanden € 95,96 4,8%
€ 5.000,00 € 132,23 € 4.760,10 36 maanden € 239,90 4,8%
€ 10.000,00 € 264,45 € 9.520,20 36 maanden € 479,80 4,8%

Financial lease

In het geval van financial lease wordt de apparatuur door u uitgekozen, maar verzorgt de leasemaatschappij de financiering. Zo is dus ook de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de geleasede apparatuur. Hierdoor heeft deze vorm iets weg van een bancaire lening. Zo huurt u als het ware de producten, totdat het abonnement is afgelopen. Dit abonnement is daarbij zo opgebouwd dat de producten aan het einde van het contract uw eigendom zijn.

Let op: Bij financial lease dient er €100 euro als slotsom betaald te worden om de producten over te nemen en eigenaar te worden. Aangezien dit bedrag wettelijk verplicht is als symbolische waarde voor overname van de procuten is het niet mogelijk dit mee te financieren.

Aangezien de geleasede apparatuur tijdens de looptijd geheel wordt afbetaald, wordt u wel gezien als economisch eigenaar. Om deze reden dient u de apparatuur op uw balans te activeren en over de vastgestelde termijn van 5 jaar af te schrijven.

Voordelen Financial Lease:

 • Er is geen restwaarde van toepassing;
 • Bank is eigenaar van de producten, totdat het abonnement is afgelopen;
 • Financial lease biedt een volledig ontzorgingspakket voor een vaste prijs per maand (eventueel inclusief installatie, onderhoud en beheer).

Rekenvoorbeeld Financial Lease

Aanschafwaarde Bedrag per maand Rentepercentage bank Duur van de overeenkomst
€ 2.000,00 € 60,35 5,78% 36 maanden
€ 5.000,00 € 150,88 5,78% 36 maanden
€ 10.000,00 € 301,75 5,78% 36 maanden

Welke producten kan ik leasen?

U kunt bij ons alle hardware, software en (installatie)diensten uit ons aanbod leasen. Denk daarbij aan beamers, large displays, interactieve whiteboards en videoconferencing producten.

Vragen of advies over Tech as a service?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x