Home cinema beamers

Home cinema beamers

Home cinema beamer

Een home cinema beamer is een beamer speciaal gemaakt voor het ultieme bioscoopgevoel in huis. Een home cinema beamer heeft een laag aantal ansi lumen. De beamers starten vanaf zo'n 1500 ansi lumen. De beamers hebben een hoge contrastratio, zodat de zwartwaardes goed zichtbaar zijn bij een spannende film of serie.

Snelle beeldwisselingen

Ook kunnen home cinema beamers de snelle beeldwisselingen aan van een actie film of een game. Een home cinema beamer heeft een laag aantal ansi lumen omdat de ultieme bioscoop ervaring wordt behaald in een donkere ruimte. Om die reden heeft de beamer aan een laag aantal ansi lumen voldoende. Het grote voordeel van een home cinema beamer t.o.v. een televisie is natuurlijk dat er een groter beeld te creëren is met een beamer. 


Home cinema opstelling met beamer

Afbeelding van een home cinema opstelling met beamer en projectiescherm

Sinds de komst van BluRay en digitale televisie wordt de meeste content in een Full HD resolutie weergegeven. Dit vraagt natuurlijk ook om een Full HD resolutie van de beamer. Een groot geprojecteerd beeld vraagt dus om een minimale resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels (Full HD) of zelfs hoger; Ultra 4K. 

Een ander voordeel van een home cinema beamer is dat deze flexibel op te stellen is en minder ruimte in beslag neemt dan bijvoorbeeld een grote televisie. Sommige home cinema beamers kun je ergens plaatsen, zodra je iets wilt kijken. Andere hang je aan het plafond waardoor je er niet meer naar om hoeft te kijken.
Projectorlens

Drie verschillende posities waar de beamer geplaatst kan worden (tafel, plafond en wand / kast).

Projectiescherm

Het is echter wel zeer aan te raden om voor een projectiescherm te kiezen, omdat het materiaal van een projectiescherm het licht wat de beamer projecteert reflecteert. Hierdoor krijg je de beste beeldkwaliteit. Dit is van belang bij het verkrijgen van de ultieme filmbeleving. Het voordeel van een projectiescherm is dat je dit in veel gevallen in kan klappen, op kan rollen of (elektrisch) omhoog kan laten gaan.

Voordelen HD beamer t.o.v. een HD televisie

Waarom moet u kiezen voor een beamer in plaats van een televisie? Hieronder noemen we enkele voordelen:

  1. Geen permanent kamervullend groot beeldscherm, wel een gigantische beeldprojectie.
  2. Beamers met HD resoluties hebben veel meer baat bij veel pixels, immers, de projectie is vaak veel groter dan bij televisie schermen.
  3. Elke keer weer een 'wow' effect bij gebruik, een beamer staat immers niet zo vaak aan als een TV.
  4. Vanuit elke kijkhoek is het beeld goed te zien.
  5. Enorme projectie mogelijkheden eenvoudig verplaatsbaar of mee te nemen.
  6. Bij (grotere) projecties zijn beamers al snel kostenbesparend t.o.v. televisieschermen. De beamer is dan een goedkopere oplossing voor het creëren van groot beeld. 

 

Welke home cinema beamers zijn er?

Bekijk hier ons assortiment aan home cinema beamers. Er zijn ook 3D beamers te koop waarmee u 3D films kunt bekijken. Deze beamers komen vaak met 1 of 2 brillen. Wanneer u meer brillen nodig heeft, dan kunt u deze los bestellen. Naar het assortiment 3D beamers.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over home cinema beamers of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Overige soorten beamers:

Bent u niet op zoek naar een home cinema beamer? Hieronder kunt u onze overige soorten beamers vinden:

Tags: Home cinema beamers, beeldwisselingen, thuisbioscoop

Handige links: BeamersBeamerlampen

Vragen of advies over soorten beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x