Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

  Samsung The Premiere LSP9T of LSP7T kopen

  Wij zien steeds vaker dat particulieren hun televisie inruilen voor een beamer, waarmee zij direct toegang hebben tot apps zoals Netflix, YouTube en Videoland. Samsung heeft in navolging van deze trend met de lancering van The Premiere twee home cinema beamers op de markt gebracht, die uw televisie kunnen vervangen. Samsung The Premiere is een 4K UHD laser beamer, verkrijgbaar in 2 modellen: de LSP9T en de LSP7T.  U wilt de The Premiere LSP9T of The Premiere LSP7T kopen, maar welk model past het best bij uw situatie? Wij leggen in een aantal onderwerpen de verschillen tussen deze twee modellen uit, zodat u een goed overwogen keuze kunt maken.

  Laser lichtbron

  Samsung The Premiere maakt gebruik van een laserlichtbron voor een overweldigende home cinema-ervaring waarbij u het gevoel krijgt dat u in een bioscoopzaal zit. De kleuren zijn uiterst nauwkeurig, het kleurbereik erg groot en het beeld is ongekend helder tot op een scherm van maximaal 130 inch. Ten opzichte van een (kwik) lamp, is de levensduur enorm lang, voor de LSP9T en de LSP7T tot wel 20.000 branduren.


  LSP9t: triple laserlichtbron

  The Premiere LSP9T maakt gebruik van een triple laserlichtbron voor een overweldigende home cinema-ervaring net zoals in de bioscoop. De kleuren zijn uiterst nauwkeurig en het contrast tussen donker en licht is ongekend tot op een scherm van maximaal 130 inch. Door de triple laserlichtbron, kan de LSP9T nog meer kleuren mengen en ziet u meer verschillende tinten dan bij de LSP7T.

  LSP7T: een enkele laser

  De LSP7T maakt gebruik van een laserlichtbron. De kleuren zijn uiterst nauwkeurig, het kleurbereik erg groot en het beeld is ongekend helder tot op een scherm van maximaal 120 inch, maar het aantal kleurtinten is net iets minder. De diepe zwartwaarden en de verschillende donkere tinten zijn soms in een schaduw zichtbaar, waardoor de kans op het zogenaamde regenboog effect iets groter is dan bij de LSP9T.

  Lichtopbrengst in ANSI lumens

  De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in ANSI lumens. Een hogere lichtopbrengst biedt u de mogelijkheid om ook bij invallend daglicht nog goed zichtbaar te projecteren. Daarnaast kunt u met meer lichtopbrengst groter projecteren. Lees hier meer over de lichtopbrengst.


  LSP9T: lichtopbrengst van 2800 ANSI lumen

  De LSP9T heeft een lichtopbrengst van 2800 ANSI lumen, wat aan de hoge kant is. Hoe hoger de lichtopbrengst, hoe mooier het beeld in een minder verduisterde ruimte. Wanneer u de ruimte niet goed genoeg kan verduisteren, is de LSP9T de betere optie ten opzichte van de LSP7T. Dit geldt ook wanneer u liever niet in het donker naar spannende series of films kijkt.


  LSP7T: lichtopbrengst van 2200 ANSI lumen

  De LSP7T beschikt over een lichtopbrengst van 2200 ANSI lumen. De lichtopbrengst is hiermee minder dan die van de LSP9T. Wanneer u de kamer helemaal donker kunt maken, kunt u met de LSP7T genieten van prachtige beelden. Kunt u de kamer niet of niet voldoende verduisteren, dan kunt u beter voor de LSP9T kiezen.

  Afstand tot de muur

  The Premiere LSP9T en de LSP7T zijn beide een ultra short throw beamer, wat betekent dat deze beamers een grote projectie maken met een extreem korte afstand tot de muur. Dit betekent dat er meer licht 'overblijft' om een heldere projectie te maken. Doordat de beamer dichter op het projectieoppervlak staat, loopt u niet door het beeld heen. De home cinema beamers zoals deze Samsung modellen, hoeven niet te worden opgehangen aan het plafond of aan de wand. Ze worden ontworpen zodat ze niet misstaan in uw interieur.


  LSP9T: 11 centimeter projectieafstand voor 100 inch

  De projectieafstand van de LSP9T is 11 centimeter van de muur voor een 100 inch projectie. Houd er rekening mee dat dit gemeten is vanaf de muur tot aan de voorzijde van de beamer. De totale afstand bedraagt ongeveer 48 centimeter.

  LSP7T: 30 centimeter projectieafstand voor 100 inch

  De projectieafstand van de LSP7T is 30 centimeter van de muur voor een projectie van 100 inch. Houd er rekening mee dat dit gemeten is vanaf de muur tot aan de voorzijde van de beamer. De totale afstand bedraagt ongeveer 64 centimeter.

  De maximale projectiegrootte


  LSP9T projecteert maximaal 130 inch (3,3 meter diagonaal)

  De Samsung The Premiere LSP9T maakt projecties van 100 tot 130 inch. Dit is vergelijkbaar met een schermdiagonaal van 2,5 tot 3,3 meter. Hierdoor zit je met meerdere vrienden voor het scherm, zonder dat je iemand dupeert met een minder goede kijkpositie. Bedenk wel eerst of je wel zo'n grote egale muur of strak gespannen projectiescherm van dit formaat in huis hebt. Daarnaast moet je rekening houden met een kijkafstand van meerdere meters, wat alleen het geval is in grote woonkamers.


  LSP7T projecteert maximaal 120 inch (3,05 meter diagonaal)

  Het projectieformaat van de LSP7T varieert van 90 tot 120 inch, wat gemiddeld net iets kleiner is dan bij de LSP9T. Dit komt namelijk neer op een schermdiagonaal van ongeveer 3,05 meter. The Premiere LSP7T is dus net als de LSP9T ook geschikt voor jou als je van je kamer een thuisbioscoop wilt maken. Let er ook bij deze projector op dat je bij het gebruik van de maximale projectiegrootte een woonkamer met veel ruimte nodig hebt.

  Het geluid van de beamer

  LSP9T: 2 boxen van 40 watt en Acoustic Beam

  Waar het bij veel projectoren aan goed geluid ontbreekt, is dat bij de Samsung The Premiere LSP9T anders. Zo beschikt de Samsung LSP9T beamer over 2 goede boxen van 40 watt, die een zeer krachtig geluid produceren. Daarnaast  beschikt de LSP9T over 'Acoustic Beam', een rij openingen die ervoor zorgt dat het geluid op meerdere punten de apparaat verlaat. Hierdoor trekt het geluid meer de ruimte in en klinkt het iets dynamischer.

  LSP7T: 2 boxen van 30 watt

  De LSP7T beschikt over 2 speakers met een vermogen van 30 watt. Ze zijn dus iets minder krachtig dan de 40 watt speakers van de LSP9T, maar produceren ook helder geluid. Deze projector beschikt niet over Acoustic Beam, zoals de LSP9T wel doet. Hierdoor verspreidt het geluid zich iets minder door de ruimte, waardoor u minder de "surround sound" ervaart.

  Acoustic Beam

  De Acoustic Beam-technologie maakt gebruik van 22 openingen voor het verspreiden van een dynamisch en rijk kamervullend geluid. De speakers links en rechts zijn optimaal op elkaar afgestemd voor een ongekend meeslepende geluidservaring. Hierdoor lijkt het geluid het precies daar vandaan te komen waar de actie op het scherm plaatsvindt. Perfect voor het bekijken van films en games.

  Belangrijkste verschillen tussen de LSP9T en de LSP7T

  Kenmerk 
  LSP9T
  LSP7T
   Soort lichtbron
   Triple laser
   Laser
   ANSI lumens
   2.800
   2.200
   Maximale projectiegrootte
   130 inch (3,3m diagonaal)
  120 inch (3,05m diagonaal)
   Minimale projectiegrootte
   100 inch (2,54m diagonaal)
   90 inch (2,29m diagonaal)
   Afstand tot de muur*
   11 centimeter
   30 centimeter
   Speakers
   40 watt 4.2 Ch. speakers
   30 watt 2.2 Ch. speakers
   Acoustic Beam
   Ja
   Nee

  * gemeten vanaf de voorzijde van de beamer

  Advies van de expert

  Wanneer thuis wilt genieten van uw favoriete serie(s) of film(s), dan zijn beide beamers uitermate geschikt. Afhankelijk van uw situatie én budget, valt uw keuze op de LSP7T of de LSP9T. Kunt u minder goed verduisteren en/of hecht u waarde aan een surround sound, dan adviseren wij ondanks de meerprijs, toch de LSP9T.

  Samsung The Premiere LSP9T | Samsung The Premiere LSP7T

  Heeft u vragen of wilt u de Samsung The Premiere live in actie zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom. In verband met de huidige regelingen omtrend Covid-19, verzoeken wij u wel eerst een afspraak te maken.

  Gerelateerd 

  Blog over Samsung The Premiere

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking