Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Beamers voor bedrijven kopen

  Jij bent bezig met het vinden van de juiste beamers voor jouw bedrijf, en dit kan soms best uitdagend zijn. Voor zakelijke presentaties wil je natuurlijk dat een beamer jouw PowerPoint- of Excel-presentatie net zo goed projecteert als dat deze op jouw computerscherm wordt weergegeven. Op deze pagina gaan we verschillende onderwerpen bespreken die van groot belang zijn bij het kiezen van de meest geschikte beamer voor jouw bedrijf.

  Waar ga jij de beamer gebruiken?

  De ruimte waarin je de beamer gaat gebruiken, heeft invloed op welke lichtsterkte en resolutie je nodig hebt voor een goede projectie.

  Grootte van de ruimte

  Als je presentaties geeft in een grote ruimte en je wilt een beeld projecteren van 3 bij 2 meter op een afstand van ongeveer 10 meter, dan heb je vaak een beamer met een verwisselbare lens nodig. Sommige beamers hebben namelijk een lens met een beperkt bereik, en bij dit soort beamers wordt het beeld groter naarmate je verder van het projectiescherm af beweegt. Een beamer met een speciale lens, zoals een zoom- of langeafstandslens, kan aan deze eisen voldoen en zorgen voor een kwalitatieve en goed geproportioneerde projectie.

  Mogelijkheid tot verduistering

  Als je presentaties geeft in een lichte ruimte, heb je een beamer nodig met meer ANSI Lumen. In een goed verlichte ruimte kan het licht van de beamerstraal worden verminderd, waardoor het geprojecteerde beeld minder helder wordt en belangrijke details verloren kunnen gaan. Als je dit wilt voorkomen, kun je overwegen om de presentatieruimte te verduisteren. Als dat niet mogelijk is of lastig, dan is het raadzaam om een beamer aan te schaffen met meer ANSI Lumen (ongeveer 4.000), omdat dit zorgt voor een hogere lichtopbrengst en dus een betere projectiekwaliteit, zelfs in een goed verlichte omgeving.

  Waar ga je de beamer voornamelijk voor gebruiken?

  Het doel waarvoor je de beamer gaat gebruiken, bepaalt welke functies je nodig hebt.

  Presenteren

  Als je professionele en kwalitatieve presentaties wilt geven, is de resolutie van de beamer belangrijk. Hier zijn verschillende resoluties die geschikt zijn voor zakelijk gebruik:

  Resolutie
  Omschrijving
  WXGA 1200 x 800 (16:10)Deze bredere resolutie biedt een verbeterde beeldkwaliteit en is geschikt voor het weergeven van meer gedetailleerde grafieken en afbeeldingen. 
  XGA 1024 x 768 (4:3)Deze resolutie wordt vaak gebruikt voor basiszakelijke presentaties en is geschikt voor eenvoudige slideshows en tekst weergave. 
  Full HD 1920 x 1080 (16:9)Hoewel Full HD vooral bekend is vanwege thuisentertainment, wordt het ook steeds vaker gebruikt voor zakelijke presentaties, vooral wanneer gedetailleerde beelden of video's worden getoond. 
  WUXGA 1920 x 1200 (16:10)Deze resolutie biedt dezelfde breedte als Full HD, maar met iets meer verticale pixels, wat nuttig kan zijn voor presentaties met veel tekst of grafieken.
  4K 3840 x 2160In zakelijke omgeven waar hoge resolutie vereist is, kan 4K worden gebruikt voor gedetailleerde weergave van complexe inhoud. 

  Samenwerken

  Als je op zoek bent naar een interactieve beamer, is het tegenwoordig mogelijk om in combinatie met een interactief whiteboard, ook wel een digibord genoemd, een interactieve presentatie te geven. Met een interactief whiteboard kun je aantekeningen maken op het scherm, deze opslaan en vervolgens delen met collega's of zakelijke partners, inclusief je aantekeningen en berekeningen.

  Beamers voor bedrijven

  Hoeveel mensen kijken naar het scherm?

  Ben je van plan om met maximaal 16 personen of met meer mensen naar het projectiescherm te kijken? Het aantal mensen heeft invloed op de grootte van de ruimte en de afstand tussen de beamer en het projectiescherm.

  Kleine groep

  Voor kleinere ruimtes is een beamer handig die je niet ver van het projectiescherm hoeft te plaatsen. Je wilt natuurlijk dat alles snel klaar is voor de presentatie. Voor een PowerPointpresentatie heb je een projectiescherm van ongeveer 1.60 meter breed (beeld diagonaal van 60 inch) nodig, en een beamer met een lichtopbrengst van 2.000 tot 3.000 ANSI lumen en een resolutie van minstens XGA (1024x768 pixels).

  Als je presentatie veel cijfers of technische details bevat, is het beter om te kiezen voor een hogere resolutie, zoals WXGA (1280x800 pixels) of Full HD (1920x1080 pixels).

  Grote groep

  Voor een presentatie aan een grotere groep mensen in een grote ruimte is het verstandig om een beamer te kiezen met een lichtopbrengst van 3.000 ANSI lumen of hoger.

  Als je ook geluid gebruikt in je presentatie, houd er dan rekening mee dat de meeste interne luidsprekers niet geschikt zijn voor grotere groepen. Het volume is vaak niet voldoende voor grotere ruimtes. In dit geval kun je een externe geluidsinstallatie en een eventuele microfoon gebruiken.

  Hoe ver wil je de beamer van het scherm plaatsen?

  Bij het kiezen van een beamer is het handig om te bedenken hoe ver je de beamer van het scherm wilt plaatsen. Korte afstand-beamers projecteren een groot beeld vanaf een korte afstand. Bij reguliere beamers bestaat het risico dat je door de projectie loopt en een schaduw op het scherm werpt. Daarom zijn korte afstand-beamers erg geschikt voor presentaties.

  Hoe vaak ga je de beamer gebruiken?

  Hoe vaak je de beamer gebruikt, beïnvloedt de levensduur van de lichtbron. Als de beamerlamp minder helder wordt, kun je deze meestal vervangen. De prijzen variëren en kunnen oplopen tot enkele honderden euro's. Houd er rekening mee dat niet alle beamers de optie hebben om de lamp te vervangen. Dit betekent dat bij sommige beamers, als de lamp kapot gaat, je de hele beamer moet vervangen.

  Wil je de beamer ook op andere locaties gebruiken?

  Geef je voornamelijk presentaties op locaties waar je zelf verantwoordelijk bent voor het meenemen van een beamer? In dat geval wil je een beamer die eenvoudig te bedienen is, snel kan worden opgeborgen en niet te zwaar is. Een mobiele beamer is dan een goede keuze. Mobiele beamers zijn compacter dan zakelijke beamers, maar hebben meestal wel een lagere lichtopbrengst. Hierdoor kan projectie in een lichtere omgeving lastig zijn, en verduistering van de ruimte is vaak noodzakelijk.

  Als je vaak aan grote groepen in grote ruimtes presenteert, is een mobiele beamer minder geschikt. In dat geval kun je beter kijken naar een zakelijke beamer. Deze zijn weliswaar zwaarder en mogelijk onhandiger om mee te nemen, maar ze zorgen wel voor een kwalitatieve presentatie.

  Persoonlijk advies

  Als je meer wilt weten over beamers voor bedrijven of als je wilt weten welke beamer het beste bij jouw situatie past, neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen naar +31(0)23-5517909. We staan klaar om je verder te helpen en kunnen zelfs bij jou langskomen om jouw situatie te bekijken.

  Soorten beamers:

  Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende soorten beamers:

   

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking