Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Beamers voor scholen en lesgeven kopen

  Een beamer vinden voor bij jou op school is een lastige taak. Er zijn namelijk zoveel verschillende beamers met allemaal verschillende functies en mogelijkheden. De belangrijkste stap voor jou is om eerst te bepalen wat je precies nodig hebt. Op deze pagina behandelen we verschillende onderwerpen die van groot belang zijn bij het uitkiezen van de meest geschikte beamer voor het onderwijs.

  Hoeveel omgevingslicht is er in de klaslokalen?

  Het letten op omgevingslicht is cruciaal bij het aanschaffen van een beamer voor school vanwege de invloed ervan op de zichtbaarheid en leesbaarheid van het geprojecteerde beeld. Als het omgevingslicht te sterk is en de beamer niet voldoende lumen biedt, kan het beeld wazig of moeilijk te lezen zijn. Ook beïnvloedt omgevingslicht de kleurweergave en het contrast van de projectie. Dit kan de effectiviteit van de les verminderen. 

  In veel scholen worden overdag lessen gegeven, wanneer er natuurlijk licht door de ramen naar binnen komt en het licht in het lokaal vaak aanstaat. Het is dus essentieel dat de beamer helder genoeg is. Wij raden dan ook aan om een beamer aan te schaffen met minimaal 3000 ANSI lumen.  

  > Lees hier meer over de lichtopbrengst van een beamer. 

  Wil je een short throw of een ultra short throw beamer?

  Short throw en ultra short throw beamers kunnen dichterbij het projectieoppervlak worden geplaatst dan traditionele beamers. Hierdoor wordt de kans op schaduwen en verblinding door docenten of studenten die voor het projectiescherm staan geminimaliseerd. Dit maakt het makkelijker voor de docent om vrij rond te bewegen in het klaslokaal zonder de projectie te verstoren.

  Hieronder vind je nog een paar voordelen van short en ultra short throw beamers.

  • Omdat de beamer dichter bij het scherm staat kan het geluidssysteem van de beamer ook dichter bij de docent worden geplaatst. Dit kan leiden tot een betere geluidsprojectie en akoestiek in het klaslokaal, waardoor de verstaanbaarheid van gesproken instructies en media wordt verbeterd.
  • Met short en ultra short throw beamers kunnen docenten en studenten gemakkelijk voor het scherm staan en samenwerken tijdens presentaties, discussies en groepsactiviteiten. Dit bevordert actieve betrokkenheid en interactie in de klas.

  Kortom, short en ultra short throw beamers bieden tal van voordelen voor scholen, waaronder verbeterde zichtbaarheid, ruimtebesparing, betere akoestiek en meer natuurlijke samenwerking, terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid en energie-efficiëntie bevorderen. Deze voordelen maken ze tot een aantrekkelijke keuzen voor moderne onderwijsomgevingen. 

  > Bekijk hier alle short throw en ultra short throw beamers

  Hoe groot is het projectiescherm of het digitale schoolboard?

  De grootte van het schoolboard of het projectiescherm bepaalt ook in zekere mate wat de projectieafstand moet zijn. Als je een schoolbord wilt met een breedte van meer dan 300 cm, dan valt een ultra short throw in de meeste gevallen af. Dit komt doordat de projectie van een ultra short beamer vervormt bij een projectieoppervlak van dergelijke grootte.

  Als je een digitaal schoolboard wilt gebruiken, raden we je aan om een educatieve beamer aan te schaffen. Als je een echt projectiescherm wilt gebruiken, kun je het beste kiezen voor een tensioned projectiescherm. Dit type scherm trekt niet krom en is minder gevoelig voor windvlagen in het klaslokaal. Het kromtrekken van het scherm en de windvlagen kunnen zorgen voor een onscherp beeld en ervoor zorgen dat de software, de touchscreenfunctie of het digitale schrijven niet goed reageert.

  Moet de beamer interactief zijn?

  Als je wilt profiteren van interactief leren, overweeg dan een interactieve beamer. Een interactieve beamer is als een magische pan voor de moderne klasklokalen. Deze beamers kunnen aanraak -of peninteractie ondersteunen, waardoor docenten en studenten actief kunnen deelnemen aan de les. Interactieve mogelijkheden kunnen de betrokkenheid van de studenten vergroten en de lessen boeiender maken. Interactieve beamers worden vaak geleverd met speciale software waarmee docenten content kunnen annoteren, notities kunnen maken en quizzen kunnen maken. Dit maakt het lesgeven én leren, dynamischer en leuker!

  > Bekijk hier ons assortiment interactieve beamers

  Persoonlijk advies

  Wil je meer weten over beamers voor scholen of wil je weten welke beamer het beste geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. We helpen je graag verder of komen bij je langs om je situatie te bekijken.

  Soorten beamers:

  Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende soorten beamers:

  Tags: scholen, lesgeven, educatie

  Handige links: Beamers, Beamerlampen, Nieuw schooljaar? Checklist

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking