Beamerexpert heeft weer een aantal hele mooie nieuwjaar deals, waarbij de korting flink oploopt. Bekijk al onze scherpe deals. Bekijk alle acties.

Handige tips voor thuiswerken

  • Geplaatst op
  • Door Lizzy Maesen
  • 0
Handige tips voor thuiswerken

Sinds het uitbreken van Corona, werken veel mensen thuis. Thuiswerken heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Of u nou alleen woont of met een gezin, voor iedereen kan het lastig zijn om er thuis een productieve werkdag van te maken. Toch probeert iedereen er thuis het beste van te maken en daar helpen wij graag bij!

Creëer een prettige werkplek

Het meest belangrijke is dat u een eigen werkplek creëert en u niet op de bank gaat zitten met uw laptop of tablet. Het laatste wat u wilt is dat u, uw rust plekje waar u gewoonlijk na uw werk ontspant, gaat zien als uw werkplek. Dit hoort een fijne plek te blijven waar u nog altijd graag zit. Zorg dus dat u een eigen bureau creëert op een plek waar u zich goed kunt concentreren met een geschikte monitor.

Doordat u achter een bureau gaat zitten in plaats van op de bank, tackelt u ook meteen het volgende probleem, namelijk de rugklachten en de opstapelende rekeningen van de fysiotherapeut. Achter een bureau op een stoel met eventueel een voetenkrukje neemt u een veel betere houding aan dan wanneer u onderuit ligt op de bank. Bekijk hier onze oplossingen voor een zit- en stawerkplek.

Videovergaderen

Heeft u vaak een videovergadering? Houd dan rekening met de positie van uw webcam. Teveel zonlicht kan ervoor zorgen dat u niet goed zichtbaar bent voor uw collega's. Door de juiste positie en een goede webcam, kunt u in combinatie met een headset, professioneel vergaderen.

Houd u aan een passend schema

Het is belangrijk om in een ritme te blijven. Sta bijvoorbeeld iedere dag om de zelfde tijd op en zorg dat u fris en fruitig achter uw bureau stapt. Voorkom dat u te lang in bed blijft liggen en daarna in uw middagpauze moet douchen. Rustig de tijd te nemen voor een bakje koffie of een broodje in uw pauze is van belang om geconcentreerd te kunnen blijven. Daarnaast kan het fijn zijn om met uzelf een vaste tijd van werken af te spreken. Een begintijd, maar ook een eindtijd is van belang.

Ontspan en socialise

Voorkom dat u de hele dag thuis zit. Het kan fijn zijn om even een moment voor uzelf te nemen door een workout in te plannen of iedere dag een hoofdstuk uit uw boek te lezen. Tegelijk pauze met een kennis of vriend? Ga samen op een veilige afstand een wandeling maken door het park en lunch een dagje buiten. Is het een warme/zonnige dag? Ga een ijsje halen bij de ijswinkel in de buurt of ga even in de zon zitten voor je dagelijkse dosis vitamine D.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »