Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

    Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
    Professionele klantenservice
    Originele kwaliteitsproducten
    Laagste prijsgarantie

    Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

    Door Ramon Schuller

    De Sony VPL-PHZ61 WUXGA 3LCD Laser Projector is een betaalbare projector die veel te bieden heeft.

    Voordelen van de Sony VPL-PHZ61 

    De Sony VPL-PHZ61 WUXGA 3LCD Laser Projector is een betaalbare projector die veel te bieden heeft. Hij is compact, makkelijk op te zetten en heeft een uitstekende helderheid, wat hem geschikt maakt voor gebruik in vergaderzalen, klaslokalen en musea. Ondanks zijn kleine formaat heeft de projector een onderhoudsarme laserlichtbron, en zijn beelduniformiteit en kleurbalans zijn uitstekend, zelfs bij maximale helderheid. De projector is een koopje voor een straatprijs van € 3.789,00 en heeft een garantie van vijf jaar.

    Nadelen van de Sony VPL-PHZ61 

    Het nadeel is dat hij geen ingebouwde Wi-Fi, USB-mediaspeler of een 360 graden plaatsingsoptie heeft. Ook kan het handmatig instellen van de focus, zoom en beeldverschuiving van de projector als een nadeel worden gezien. De Sony VPL-PHZ61 is klein en licht, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is, en is compatibel met generieke montagehardware voor het ophangen aan het plafond. De lichtstraal van de projector wordt gemaakt met een blauwe laser en omgezet in rode en groene stralen met behulp van twee spiegels.

    Sony VPL-PHZ61 beamer

    Slimme instellingen

    Met de automatische Intelligent Setting configuratie van de projector kun je kiezen uit drie locatie-opties, terwijl de ingebouwde lichtsensor in combinatie met de Auto Light Output functie de helderheid automatisch aanpast aan de omgeving. Met het VPL-PHZ61 Color Temperature menu kun je ook kiezen uit drie kleurtemperaturen: 6.500, 7.500 of 9.300 Kelvin. De projector heeft geen verwisselbare lenzen en het handmatig aanpassen van de beeldverschuiving gebeurt met twee nauwkeurige knoppen. De meegeleverde lens heeft een bereik van 1,23:1 tot 1,97:1 en een optische zoom van 1,6X, waardoor je schermformaten kunt creëren van 40 inch tot 25 voet diagonaal.

    De Sony VPL-PHZ61 projector heeft drie beeldmodi: Standaard, Dynamisch en Helderheid Prioriteit, maar er zijn geen specifieke modi voor bepaalde soorten inhoud. Het beeld kan omhoog of omlaag bewogen worden met 55% en naar links of rechts met 15%. De afstandsbediening kan horizontaal en verticaal de beeldvervorming corrigeren. Het apparaat kan video's ontvangen tot een resolutie van 4096x2160 en schaalt deze vervolgens terug naar de native resolutie van de projector, namelijk WUXGA (1920x1200). De projector heeft een 16-watt speaker en heeft zowel composiet- als VGA-video-ingangen, twee HDMI-poorten en twee RJ-45-connectoren. Helaas zijn er geen specifieke beeldmodi voor verschillende soorten inhoud en heeft de projector geen ingebouwde Wi-Fi.

    Brightness Priority-instelling

    De Sony VPL-PHZ61-projector presteert goed in verschillende modi, waaronder Brightness Priority, Dynamic en Standard. Met de Brightness Priority-instelling kon de projector een scherp beeld projecteren van documenten en internetgebruik, zelfs in direct zonlicht. De kleurbalans was echter iets te geel en groen in deze modus, wat minder geschikt was voor het weergeven van films en foto's.

    Met de Dynamic-instelling waren de kleuren warmer en realistischer, waardoor deze modus beter geschikt was voor het bekijken van video's en foto's. De Standard-modus had een neutrale kleurbalans en presteerde goed bij het bekijken van online instructievideo's en wetenschapssimulaties. De projector was in staat om oppervlaktedetails met een hoog detailniveau weer te geven en de Reality Creation-beeldverbetering verbeterde de textuur en details van onderwater video's. De VPL-PHZ61-projector presteerde goed bij realistische en artistieke beeldvorming en was geschikt voor educatieve en zakelijke toepassingen. Ongeacht de modus werd de video altijd vloeiend weergegeven zonder haperingen of frame freezes.

    Aansluitingen

    HDMI-versie 2.0 (X2)
    Composite-video (RCA)
    VGA (15-pins D-sub)
    HDBaseT (RJ-45)
    Bekabeld netwerk (RJ-45)
    Audio-in (3,5mm koptelefoonaansluiting)
    Audio-uit (3,5mm koptelefoonaansluiting)
    Seriële poort (RS-232)
    USB-voeding (Type-A)
    USB-firmware-upgrades (Type-A)

    Garantie

    De VPL-PHZ61 heeft een garantie van vijf jaar, maar de levensduur van de lamp is twee keer zo lang. 

    Conclusie

    Een van de kleinste en gemakkelijkst op te zetten projectoren voor vergaderruimtes is de Sony VPL-PHZ61. Ondanks zijn kleine formaat is deze projector verrassend helder en kan hij helpen bij een breed scala aan lessen, presentaties en digitale tentoonstellingen. Het kan echter ontbreken aan geïntegreerde of gemakkelijk toegevoegde Wi-Fi-deelmogelijkheden die door sommige projectoren worden aangeboden en mogelijk een oplossing van derden vereisen. Maar als je een aantrekkelijk en helder genoeg beeld kunt krijgen van de Intelligent Settings-modi en de geautomatiseerde lichtsensor, kan je mogelijk de levensduur van de projector verlengen en deze gemakkelijk aanpassen aan veranderende kijkomstandigheden.

    Uiteindelijk is het de prijs die de VPL-PHZ61 zo aantrekkelijk maakt. Met een concurrerende straatprijs onder de € 3.789.00 en de vijfjarige garantie van Sony is de VPL-PHZ61 een echt koopje dat een ruimte kan vullen met heldere beelden.

    Interesse? Neem contact met ons op en kom kijken in onze beamer showroom.

     

    Laat een reactie achter

    Jouw mening wordt gewaardeerd!

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies