Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen ELPSC36 + Wall mount ELPMB75De beste aanbieding voor een 120” scherm in de markt. EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen + muurbeugel.Bekijk de bundelaanbieding.

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen ELPSC36 + Wall mount ELPMB75De beste aanbieding voor een 120” scherm in de markt. EB-810E 4KE Laser projector + 120" ALR screen + muurbeugel.Bekijk de bundelaanbieding.

  Beamer voor thuis kopen

  Overweeg je om een beamer voor thuis aan te schaffen? Dit kan soms een uitdagende beslissing zijn. Je moet nadenken over het doel van de beamer: wil je hem gebruiken voor een thuisbioscoop, tv-kijken, gamen, of moeten alle functies beschikbaar zijn? Op deze pagina bespreken we diverse essentiële aspecten die een rol spelen bij het kiezen van de meest geschikte beamer voor bij jou thuis.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een beamer voor mijn thuisbioscoop?

  Lichtopbrengst

  Thuisbioscoop beamers worden in de meeste gevallen gebruikt in een donkere ruimte en hoeven daarom niet per se te beschikken over een grote hoeveelheid ANSI lumen (lichtopbrengst). Sterker nog, contrastwaarden kunnen juist beter worden bij minder lichtopbrengst, omdat er een kleurenwiel wordt gebruikt dat geoptimaliseerd is voor deze donkere situaties. Kies in deze situatie een beamer met een lichtopbrengst van 1.000 tot maximaal 3.000 lumen.

  Resolutie

  Voor een optimale thuisbioscoopervaring wordt meestal een beamer met een resolutie van minimaal Full HD (1920 x 1080 pixels) aanbevolen. Dit zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden, vooral als je van films en videocontent wilt genieten op een groter scherm.

  Tegenwoordig zijn er ook 4K-beamers beschikbaar die een nog hogere resolutie bieden (3840 x 2160 pixels). Deze 4K-resolutie levert nog meer detail en helderheid, wat vooral merkbaar is bij grotere schermen.

  In het kort, als je een meeslepende thuisbioscoopervaring wilt creëren, is het raadzaam om te kiezen voor een beamer met ten minste een Full HD-resolutie. Als je budget en andere factoren het toelaten, zou een 4K-beamer de ultieme keuze zijn voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

  Techniek

  DLP: Eén van de oudste en bekendste technologieën voor het bouwen van projectoren is DLP. Voor videoprojectie gebruikt de DLP-beamer een DLP-chip die bestaat uit miljoenen microscopische spiegeltjes. Deze spiegeltjes kunnen onafhankelijk van elkaar worden aangepast in de richting van- of weg van de lichtbron om zo een donkere of lichte pixel te creëren. De geproduceerde afbeeldingen zijn echter zwart-wit. Een lichtstraal wordt naar de chip gestuurd om het gebrek aan kleur te compenseren. Deze lichtstraal passeert een draaiend kleurenwiel voordat het de chip bereikt om een kleurlaag toe te voegen.

  LCD: LCD is een andere veelgebruikte technologie in beamers. Ze maken gebruik van dezelfde vloeibaar-kristalweergavetechnologie die wordt gebruikt in elektronische horloges. De LCD-beamer creëert zijn beeld door eerst een lichtbron van wit licht te produceren. Dit witte licht wordt vervolgens doorgegeven aan spiegels. Deze spiegels reflecteren het licht en voegen kleuren toe, waarna de lichtstraal naar een LCD-paneel wordt geleid. Op dat moment interpreteert de LCD het licht en projecteert de beamer het beeld op het scherm.

  Bekijk hier alle beamers voor de thuisbioscoop

  Groot kijkplezier voor thuis met films

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een beamer voor in mijn huiskamer?

  Lichtopbrengst

  De lichtopbrengst van een beamer in een woonkamer hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid omgevingslicht in de kamer en de grootte van het projectiescherm. Over het algemeen wordt voor een woonkamer met normale verlichting en gordijnen die enigszins gesloten zijn, een lichtopbrengst van ongeveer 2000 tot 3000 lumen aanbevolen. Dit zorgt voor heldere en goed zichtbare beelden, zelfs als er wat omgevingslicht aanwezig is. Mocht er niet verduisterd kunnen worden kijk dan naar beamers met minimaal 3000 lumen. 

  Resolutie

  Voor een beamer in een woonkamer wordt een resolutie van minimaal Full HD (1920 x 1080 pixels) aanbevolen. Deze resolutie biedt scherpe en gedetailleerde beelden, zelfs als je vanaf een groter scherm kijkt. In een woonkameromgeving is het vaak prettig om een beamer te hebben die goed presteert met diverse soorten content, zoals films, tv-shows en games. Full HD-resolutie is een goede keuze om een meeslepende kijkervaring te creëren zonder concessies te doen aan beeldkwaliteit.

  Techniek

  Ben je van plan om dagelijks enkele uren gebruik te maken van jouw beamer in de huiskamer? Wij raden je dan aan om te kiezen voor een LED-beamer, deze gaat aanzienlijk langer mee dan een beamer met DLP-techniek.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een gamebeamer?

  Lichtopbrengst

  Voor een game beamer wordt doorgaans een lichtopbrengst van minimaal 2000 tot 3000 lumen aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat de beelden helder en levendig zijn, zelfs tijdens het gamen met omgevingslicht. Een hogere lichtopbrengst kan nuttig zijn als je de beamer ook in een goed verlichte ruimte gebruikt.

  Resolutie

  Voor een game beamer wordt meestal een resolutie van minimaal Full HD (1920 x 1080 pixels) aanbevolen. Deze resolutie biedt scherpe en gedetailleerde beelden, wat essentieel is voor een meeslepende gamingervaring. Full HD zorgt ervoor dat je gamegraphics en details duidelijk en levendig worden weergegeven, waardoor je volledig op kunt gaan in je spelwereld. Hoewel er ook 4K-game beamers beschikbaar zijn voor nog meer visuele pracht, is Full HD over het algemeen voldoende om te genieten van hoogwaardige gaming zonder dat dit ten koste gaat van prestaties.

  Techniek

  Voor een game beamer is de gebruikte techniek van groot belang om een vlotte en meeslepende gaming-ervaring te garanderen. De DLP (Digital Light Processing) technologie wordt vaak aanbevolen voor game beamers vanwege snelle reactietijd, hoge verversingssnelheid, minder imput-vertraging en kleurweergave. 

  Imput lag

  Bij het kiezen van een game beamer is de "input lag" een cruciale factor om rekening mee te houden. Input lag verwijst naar de vertraging tussen een actie die je uitvoert met de controller en de reactie die je op het scherm ziet. Voor een vlotte en responsieve gamingervaring is het belangrijk om een game beamer te kiezen met een lage input lag.

  Bekijk hier alle game beamers

  Groot spelplezier voor thuis met games

  Persoonlijk advies

  Wil je meer weten over beamers voor bedrijven of wil je weten welke beamer het beste geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag verder of komen bij jou langs om jouw situatie te bekijken.

  Soorten beamers:

  Hieronder kun je meer informatie vinden over onze soorten beamers:

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking