Beamer voor thuis kopen

Beamers voor thuis koopt u bij Beamerexpert

U wilt een beamer voor thuis aanschaffen. Dit kan soms een lastige opgave zijn. Door u af te vragen of u de beamer wilt gebruiken voor een thuisbioscoop, televisie kijken, gaming, of moet uw beamer dit allemaal kunnen? Op deze pagina behandelen we verschillende onderwerpen die van groot belang zijn bij het uitkiezen van de meest geschikte beamer voor bij u thuis.

Thuisbioscoop

Thuisbioscoop beamers worden in de meeste gevallen gebruikt in een donkere ruimte en hoeven daarom niet perse te beschikken over een grote hoeveelheid ANSI lumen (lichtopbrengst). Sterker nog, contrastwaarden kunnen juist beter worden bij minder lichtopbrengst, omdat er een kleurenwiel wordt gebruikt dat is geoptimaliseerd voor deze donkere situaties. Kies in deze situatie een beamer met lichtopbrengst van 1.000 tot maximaal 3.000 lumen.

Resolutie thuisbioscoop beamer

Sinds de komst van BluRay en digitale televisie wordt de meeste content in een Full HD resolutie weergegeven. Dit vraagt natuurlijk ook om een Full HD resolutie van de beamer. Een groot geprojecteerd beeld vraagt dus om een minimale resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels (Full HD) of zelfs hoger; Ultra 4K.

Thuisbioscoop beamers in de goedkopere sector werken in de meeste gevallen met DLP techniek en de duurdere modellen met LCD.

DLP

Eén van de oudste en bekendste technologieën voor het bouwen van projectoren is DLP. Voor videoprojectie gebruikt de DLP beamer een DLP chip die is samengesteld uit miljoenen microscopische spiegeltjes, deze spiegeltjes zijn elk in staat om zich onafhankelijk aan te passen. Dit in de richting van- of weg van de lichtbron om zo een donkere of lichte pixel te creëren.

De geproduceerde afbeeldingen zijn echter zwart-wit. Er wordt een lichtstraal naar de chip gevoerd om het gebrek aan kleur te compenseren. Deze lichtstraal komt langs een draaiend kleurenwiel voordat hij de chip heeft bereikt om een kleurlaag toe te voegen.

LCD

LCD is een andere veelgebruikte technologie in beamers. Ze maken gebruik van dezelfde vloeibaar-kristalweergavetechnologie die wordt gebruikt in elektronische horloges.

De LCD beamer creëert zijn beeld met behulp van de volgende stappen; als eerst produceert een lichtbron wit licht, dit witte licht wordt vervolgens doorgegeven aan de spiegels. Deze spiegels reflecteren het licht en voegen hier kleuren aan toe, waarna de lichtstraal naar een LCD paneel wordt geleid. Op dat moment interpreteert de LCD het licht en projecteert de beamer het beeld op het scherm.

Beamer voor in de huiskamer

Wilt u de beamer ook gebruiken om bijvoorbeeld overdag TV te kunnen kijken? Kies in dit geval voor een beamer met een minimale lichtopbrengst van 3000 ANSI lumen. Dit zorgt ervoor dat u een duidelijk en helder beeld hebt, als de beamer zich in een lichtere ruimte begeeft. Er zijn beamers op de markt welke voorzien zijn van een sport stand, deze stand zorgt ervoor dat snel bewegende beelden geoptimaliseerd worden.

Bent u van plan om iedere dag een aantal uren gebruik te maken van uw beamer in de huiskamer? Wij raden u dan aan om te kiezen voor een LED beamer, deze gaat aanzienlijk langer mee dan een beamer met DLP techniek.

Gaming

Beamers die speciaal zijn ontwikkeld om te gamen zijn meestal voorzien van een speciale gaming stand. Het beeld zal zo min mogelijk vertraging doorgeven en “smooth” (soepel) lopen. Deze vertraging wordt ‘input lag’ genoemd. Hoe lager deze input lag is, hoe beter.

Omdat er doorgaans ook overdag gebruik wordt gemaakt van de gaming beamer zijn deze beamers in de meeste gevallen voorzien van een sterkere lamp met een lichtopbrengst van minimaal 2000 tot 3000 ANSI lumen.

Resolutie gaming beamer

Het uitzoeken van de juiste resolutie is bij een game beamer niet moeilijk. Games worden tegenwoordig gemaakt in een Full HD resolutie dus de juiste beamer heeft minimaal een Full HD resolutie nodig. Dus Full HD 1920 x 1080 (16:9) resolutie, een WUXGA 1920 x 1200 (16:10) resolutie of een Ultra HD (4K) 16:9 formaat (3840 x 2160) resolutie.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over beamers voor bedrijven of wilt u weten welke beamer het beste geschikt is voor uw situatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen u graag verder of komen bij u langs om uw situatie te bekijken.

Soorten beamers:

Hieronder kunt u meer informatie over onze soorten beamers vinden:

Tags: beamers, bedrijven, zakelijk

Handige links: Epson Home Cinema beamers, Beamers, Beamerlampen

Vragen of advies over beamers of over uw beamer?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x