Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals en de flyer

  Door Marvin Looijenga

  Review XGIMI Aura 4K laser tv

  Voor - en nadelen 

   4K UHD resolutie voor haarscherpe beelden.
   Ultra short throw projecteert tot 150” diagonaal op nog geen 44 cm.
   Lange levensduur van de LED lichtbron tot wel 25.000 uur.
   8-punts keystone-correctie voor perfecte afstelling van het beeld.
   Voorzien van vele connectoren zoals WiFi, USB, HDMI en Bluetooth.
   Android TV OS; toegang tot apps zoals Netflix, Disney +, HBO Max en YouTube
   Harman/Kardon speakers voor een een rijke, kamervullende audio-ervaring.
   Veilige kijkervaring, uw ogen worden beschermd door tal van technische snufjes.
   Er wordt geen HDMI kabel meegeleverd.
   2400 ANSI lumens is voldoende maar vereist een licht verduisterde ruimte.

  Kenmerken 

  De Aura heeft een lichtopbrengst van 2.400 ANSI lumen, is geschikt voor HDR en ondersteunt zowel HDR10 als HLG. Hij gebruikt een 0,47" DMD en heeft een throw ratio van 0,233:1, wat tegenwoordig vrij typische specificaties zijn voor een midrange 4K UST-projector.

  Deze projector vertrouwt op een enkele blauwe laser-fosfor lichtbron met een sequentieel kleurenwiel en heeft een levensduur van 25.000 uur (veel concurrerende modellen hebben een levensduur van slechts 20.000 uur). Volgens de specificaties van XGIMI geeft de Aura niet alleen het DCI-P3-gamma dat in veel HDR-mastered content wordt gebruikt niet volledig weer (volgens de specificaties is de dekking 80%), maar is de Rec.709-dekking beperkt tot 90%. Dus, hoewel hij HDR ondersteunt, kan hij weinig doen om te profiteren van het bredere kleurengamma van HDR.

  De Aura is niet alleen een slimme en krachtige projector, maar ook een lust voor het oog met zijn moderne, stijlvolle zwart-zilveren behuizing. Met afmetingen van 23,9 x 15,8 x 5,5 inch en een gewicht van minder dan 25 pond, is deze projector makkelijk te plaatsen op de gewenste locatie dankzij de vier verstelbare poten en de mogelijkheid om hem aan het plafond te bevestigen.

  Het systeem draait op Android 10.0 en biedt een scala aan handige functies, zoals ingebouwde Chromecast-mogelijkheden. Voor een soepele installatie volstaat het om je Google-account te gebruiken. Vraag de assistent om een nieuw apparaat in te stellen, bevestig de code op het scherm en de projector doet de rest, inclusief de verbinding met je Wi-Fi thuis. Met deze handige en gebruiksvriendelijke functies ben je klaar om direct te genieten van je favoriete films, series en games.

  Deze projector heeft een ruime keuze aan streaming apps, waaronder populaire opties zoals Vudu, Hulu en YouTube. Helaas werkt de Netflix-app niet goed op deze projector, zoals bij veel andere projectoren die gebruik maken van het Android TV-platform. Toen ik de app opende, kreeg ik een waarschuwing dat deze niet bruikbaar was met mijn account. Gelukkig kun je Netflix nog wel naar de projector casten vanaf een laptop. Toch raad ik aan om een 4K-streamingstick (of puck) of een gameconsole te gebruiken voor een optimale Netflix-ervaring. Naast betere beeldkwaliteit, biedt een externe streamer ook hogere audiokwaliteit omdat deze projector geen eARC heeft en Dolby Atmos niet kan doorgeven van zijn apps naar een extern geluidssysteem.

  De Aura 4K is een krachtige projector met tal van aansluitmogelijkheden, waaronder drie HDMI 2.0-poorten (waarvan één met ARC) en drie USB 2.0-poorten voor signaalinvoer. Met de LAN-aansluiting kunt u uw netwerk eenvoudig aansluiten, hoewel de meeste gebruikers zullen kiezen voor de snelle dual-band 2,4/5GHz Wi-Fi-verbinding. Bovendien heeft de Aura 4K een 3,5 mm stereo hoofdtelefoonaansluiting en een optische digitale uitgang voor maximale flexibiliteit.

  Met ondersteuning voor videoformaten tot 4096x2160 bij 60 Hz kunt u genieten van de hoogste beeldkwaliteit. En met de speciale gamemodus kunt u zonder vertraging genieten van uw favoriete games. Helaas werkt de Netflix-app niet optimaal op deze projector, maar gelukkig biedt de Aura 4K genoeg alternatieve opties, zoals het streamen van Netflix vanaf een externe bron. Kortom, de Aura 4K is een ideale projector voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige 4K-projector met verschillende connectiviteitsopties.

  Xgimi XGIMI Aura 4K UHD ultra short throw
  De Bluetooth-afstandsbediening van de projector is van zeer goede kwaliteit en gemaakt van metaal, wat zorgt voor een prettige grip dankzij de afgeronde hoeken. Hoewel het jammer is dat het niet verlicht is en dat er AAA-batterijen nodig zijn in plaats van opladen via USB, blijft het een uitstekende afstandsbediening. Een speciale knop op de afstandsbediening maakt gebruik van Google Assistant mogelijk en biedt de mogelijkheid om gesproken zoekopdrachten uit te voeren via de ingebouwde microfoon.

  De projector is getest met behulp van een 100-inch, 0,6 gain omgevingslicht afstotend lenticulair scherm dat speciaal ontworpen is voor UST-projectoren (Epson SilverFlex Ultra). Om een beeld van 100 inch te bereiken, was de projector ongeveer 12 inch van de muur geplaatst (ongeveer 11 inch van de voorkant van het scherm). Als je het 15,8 inch diepe chassis van de projector meerekent, staat de voorkant van het apparaat ongeveer 28 inch van de muur af. Daarom is het belangrijk om een tv-meubel of dressoir te hebben dat diep genoeg is om de projector erop te plaatsen, anders moet je het meubilair van de muur trekken. Om de lens-to-screen throw voor andere beeldformaten te controleren, kun je de ProjectorCentral XGIMI Aura throw calculator raadplegen.

  Prestaties

  De Aura projector biedt een reeks SDR-beeldmodi, waaronder Film, Voetbal, Kantoor, Spel en Aangepast. Na mijn ervaring met deze modi te hebben getest, ontdekte ik dat alleen Game en Custom de moeite waard waren. Terwijl de andere beeldmodi weinig tot geen aanpassing toelaten, is de Custom-modus gemakkelijk aan te passen en biedt hij de beste resultaten voor thuisbioscoopdoeleinden.

  Als je op zoek bent naar een geweldige game-ervaring, is de Game-modus perfect voor jou. Met zijn lage latentie zorgt deze modus voor vloeiende en responsieve gameplay.

  Houd er echter rekening mee dat de Movie mode volledig onnauwkeurig is voor thuisbioscoopdoeleinden en dezelfde kleurinstellingen gebruikt als de Game- en Custom-modus in hun standaardinstellingen. Bovendien bieden de Voetbal- en Kantoor-modi geen specifieke aanpassing, dus ik zag geen noodzaak om deze te gebruiken. Over het algemeen is de Aura projector flexibel en biedt het verschillende beeldmodi die aan jouw specifieke behoeften kunnen voldoen.

  De lichtbron van de XGIMI Aura heeft een eigen kleurtemperatuur van ongeveer 9.000K. Dit werd gemeten met de Calman kleurkalibratiesoftware van Portrait Displays en een X-rite i1 Display Pro Plus colorimeter, toen de projector op zijn helderst stond met de Performance helderheidsinstelling. Bij de hoge helderheidsinstelling wordt de kleurtemperatuur iets warmer en slechts een beetje minder helder (2%). Hij meet dan 8.500K, wat nog steeds een beetje aan de blauwe kant is, maar vergelijkbaar met de standaardinstellingen van veel TV's. De algemene kleurbalans ziet er goed uit en je ogen passen zich er snel aan aan. Dit is dan ook de lamp/helderheidsstand die ik heb gekozen.

  Mijn persoonlijke aanpak is om elke projector te beoordelen op hoe dicht hij bij een neutrale kleurtemperatuur van 6.500K en gamma 2.2 kan komen. Met enig geluk kon ik de XGIMI Aura projector dicht bij dit gekalibreerde ideaal krijgen. Ik vind dat projectoren zoals deze ook moeten worden beoordeeld op wat ze kunnen doen wanneer ze worden behandeld als een casual lifestyle-apparaat met enige speelruimte. Dit betekent dat de koelere kleurtemperatuur moet worden geaccepteerd als een prijs die moet worden betaald voor de extra helderheid die wordt vereist in omgevingen met veel licht. De XGIMI Aura 4K is agressief geprijsd en biedt veel functies, en daarom verdient hij alle eer.

  U kunt de Aura in de juiste richting duwen om een nauwkeurige kleurbalans te bereiken. Een aanpassing aan de 1-punts kleurregeling leverde een verrassend nauwkeurig resultaat op, met een kleurtemperatuur van 6.540K en een bijna perfecte grijsbalans, plus een gamma van 2,11. De prijs? De piekhelderheid is slechts tweederde van wat het is met ongecorrigeerde kleur, met 100 nits in het midden van het 100-inch scherm in plaats van 150 nits (meting van 100% wit). Beschouw deze aangepaste modus dus als uw "Home Theater"-instelling, waarbij u het licht kunt regelen, en als u meer licht nodig hebt, schakelt u over op de filmmodus.

  Kijkend naar een 20-punts grijswaarden- en gammameting van Calman, bleef de kleurnauwkeurigheid over het hele helderheidsbereik strak, en het gamma schommelde niet overmatig. Hoewel UST's van LG, Epson, Samsung, Hisense, BenQ en Optoma allemaal een hogere mate van nauwkeurigheid bieden, is dit nog steeds "in de buurt". De belangrijkste problemen zijn dat je moet nemen wat je krijgt voor gamma, en er zijn ook geen CMS controles om de kleurpunten te tunen. Maar in de praktijk ziet het beeld van de Aura er, eenmaal ingesteld, zeer aangenaam en voldoende nauwkeurig uit voor gewone kijkers.   Bovendien is het de moeite waard om de door mij gebruikte instellingen te proberen. Aangezien DLP-projectoren consistent zijn, kunnen de volgende instellingen ook goed werken op andere Aura-apparaten. Om de kleuren veel nauwkeuriger te maken, ga je naar Beeldmodus → Aangepast → Kleurtemperatuur → Aangepast menu en wijzig je de standaardinstellingen (50) in Rood: 59, Blauw: 25, Groen: 33. Op dat punt zou het ongeveer goed moeten zijn; misschien is een kleine aanpassing naar boven of beneden perfect voor jou. Proberen kan geen kwaad; teruggaan naar de fabrieksinstellingen is eenvoudig genoeg, en er is niet veel dat je kunt verprutsen in het menusysteem.

  Een 1-punts kleuraanpassing is nauwelijks te vergeven, en alleen omdat de projector er goed op reageert. Maar het gebrek aan gammacontrole op deze projector is gekmakend. Hoewel het lijkt alsof ik geluk heb gehad bij het instellen van de kleurinstellingen, is de gammacontrole in de standaard beeldmodi ongelooflijk ver van nauwkeurig. Ik kan zeggen dat deze projector elke situatie vermijdt waarin je hem zou kunnen beschuldigen van een te zwak beeld, vooral in de middentonen. In plaats daarvan meet de gamma standaard consequent tussen 1,75 en 1,9, wat alleen geschikt is voor zeer lichte ruimtes.

  Gelukkig is het resultaat van de afstemming een 2.1 gamma, geschikt voor een kamer met iets tussen schemerig en helder licht, dat nog steeds werkt in zowel lichte als donkere kamers. Dit benadrukt echter wel hoe XGIMI niet heeft ingespeeld op verschillende omgevingslichtniveaus, zoals sommige andere projectorfabrikanten hebben gedaan door een gemakkelijke manier te bieden om gamma en middentonen af te stemmen

  Hoe dan ook, het 2.1 gamma van de XGIMI na afstemming beschrijft waarschijnlijk de avondverlichting in veel huiskamers. Deze UST-projector geeft elk stadium van diep grijs tot absoluut zwart weer, en ik vond dat je met zowel videogames als films, SDR of HDR, Game Mode of Movie of Custom, details kunt zien in de diepste schaduwen.

  Om een lang verhaal kort te maken, met meer verfijnde kleurregelingen zou deze XGIMI op een hoger niveau kunnen presteren. Met de huidige instellingen vereist het wat tweaken om het beste beeld te krijgen, maar dat beeld is zeker van hoge kwaliteit, zij het iets zwakker dan de fabrieksinstellingen. Afhankelijk van hoe u van plan bent het te gebruiken en van uw budget, kunnen deze problemen gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Ik kan me zeker gebruiksscenario's voorstellen waarbij maximale helderheid wenselijker is dan nauwkeurigheid.

  XGIMI biedt extra regelaars voor ruisonderdrukking, bewegingscompensatie en dynamisch contrast om de kijkervaring te verbeteren. Hoewel ik Dynamisch Contrast niet veel heb zien doen, blijft deze projector consistent een krachtig beeld leveren zonder verbetering nodig te hebben. De bewegingscompensatie werkt goed, zonder de inhoud overdreven glad of nep te maken. De standaardinstelling voor Medium bewegingscompensatie zorgt voor een soepeler panning en meer detail in scènes met veel beweging. Het is cruciaal dat de verwerking kan worden uitgeschakeld, waarbij de projector aangeeft dat hij 24 Hz materiaal afspeelt, wat zorgt voor een passende cadans. Voor SDR kunt u kiezen tussen een aangepaste beeldmodus met de kleurtemperatuur ingesteld op Aangepast en de helderheid ingesteld op Helder, voor het helderst mogelijke beeld, maar met een koele kleurbalans. Of u kunt de Aangepaste kleurinstellingen tweaken voor een betere neutraliteit, ten koste van enkele lumen. Maar als u aan het gamen bent, vergeet dat allemaal en schakel over naar de Game-modus met een verwaarloosbare latentie van slechts 43 milliseconden in zowel 1080p als 2160p bij 60 Hz. Hoewel dit misschien een beetje traag is voor hardcore gamers, is het snel genoeg voor casual gaming en een enorme verbetering ten opzichte van de 150 ms latentie in de andere beeldmodi.

  HDR-beeldmodi. De Aura heeft geen afzonderlijke HDR-beeldmodi. Voor elke SDR-beeldmodus is een optie voor HDR ingesteld op "Auto" of anders uitgeschakeld, en de HDR-beeldmodus gebruikt de instellingen die in de SDR-versie van dezelfde modus zijn gekozen. Dit is een mooie, logische benadering waarvan ik zou willen dat andere projectorfabrikanten deze zouden standaardiseren; het zorgt ervoor dat als u eenmaal de kleurinstellingen hebt gekozen die voor u werken, deze ook in SDR en HDR werken.

  Hoewel de kalibratie-instellingen van de Aura-projector beperkt zijn, is het een redding dat hij op de een of andere manier een geweldig beeld uit 4K HDR-inhoud weet te toveren. Het is misschien een "ingebakken" kijk op hoe HDR eruit moet zien, maar het is een goede. Natuurlijk is deze HDR niet zoals HDR van een high-end TV; de hoge lichten hebben niet zo'n hoge lichtsterkte, maar de algehele helderheid en perceptueel rijke kleuren - ondanks het beperkte kleurengamma - maken het heel gemakkelijk om UHD HDR van hoge kwaliteit op de Aura te bekijken en gewoon te genieten van het vloeiende en artefactvrije 4K-beeld. Het ziet er goed uit, zelfs als de kamer niet perfect donker is XGIMI Aura lifestyle2

  Spelweergave zoals nooit tevoren! De Game Mode van deze projector is ontworpen om je volledig onder te dompelen in je favoriete games, zonder extra vertraging. Hoewel de vooraf gedefinieerde instellingen wellicht technisch kunnen lijken, bieden ze toch vloeiende bewegingen en uitzonderlijke details van hoek tot hoek, zodat je elk moment van je games kunt beleven alsof je er echt bent. Zelfs de kleuren worden tot leven gebracht dankzij de HDR, waardoor bijvoorbeeld de voertuigen in Forza er glanzender en realistischer uitzien dan ooit tevoren. In Game Mode is het nemen of laten, maar geloof ons, je wilt het niet missen! Ervaar de Xbox Series X met onze standaard gaming rotatie van Grand Theft Auto Online, Forza 5 en Microsoft Flight Simulator en je zult versteld staan van de verbluffende prestaties van deze projector.

  Audio: een belangrijk onderdeel van de kijkervaring, vooral bij het gebruik van een UST-projector in de huiskamer. Ik ben van mening dat een fatsoenlijk ingebouwd geluidssysteem essentieel is bij het gebruik van een projector als lifestyle-apparaat. Dit is precies waarom de XGIMI Aura 4K indruk maakt met zijn vier Harman Kardon luidsprekers, die vergelijkbaar zijn met een fatsoenlijke budget soundbar. Hoewel de XGIMI Aura 4K geen subwoofer heeft en u de luidsprekers niet kunt aansluiten op de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting omdat deze automatisch gedempt wordt, is het verrassend goed in het leveren van een krachtig mid-bass geluid dat voldoende is om stemmen en dialogen goed weer te geven. Bovendien bereiken de luidsprekers een behoorlijk virtueel geluidsbeeld, wat resulteert in heldere dialogen en ontspannen muziekweergave. Het enige nadeel is dat de luidsprekers niet de kracht hebben van een subwoofer bij het weergeven van explosies, wat het grootste probleem kan zijn bij het kijken naar thuisbioscoopfilms.

  Kortom, als u op zoek bent naar een projector met een fatsoenlijk ingebouwd geluidssysteem, dan is de XGIMI Aura 4K een goede keuze. Met zijn vier Harman Kardon luidsprekers biedt het een verbazingwekkende audioweergave voor gewone tv-inhoud, beter dan de meeste tv's die er momenteel op de markt zijn.

  Aansluitingen

  XGIMI Aura Connections

  -HDMI 2.0b (x3)
  -Analoge audio-uitgang (3,5 mm mini-aansluiting)
  -Optische audio-uitgang
  -Netwerk (RJ-45)
  -USB (x3)
  -Draadloze netwerken

  Conclusie

  De waardepropositie van deze projector is behoorlijk aantrekkelijk omdat het met $2.499 een uiterst betaalbare laser UST is. Maar deze prijs is exclusief een scherm, en voor dat geld kun je tegenwoordig veel tv's kopen. Door de beperkte kleur- en kalibratiecontroles is het niet de beste optie voor thuisbioscoop als het doel is om de intentie van de kunstenaar te behouden. Ook blijft het achter bij tal van concurrerende UST's op het gebied van kleurengamma.

  Desalniettemin is de Aura een goed gemaakte projector die beschikt over een scherp objectief en geruisloos draait. Het heeft een redelijk ingebouwd geluid en een mooie afstandsbediening. En eerlijk gezegd, als je het gewoon gebruikt om een ​​beeld van 150 inch op een witte muur in een donkere kamer te projecteren zonder ook maar iets te installeren - gewoon plug-and-play - wordt de plaats van deze projector in het UST-ecosysteem iets duidelijker. Op dat moment wordt het een lifestyle-apparaat dat je misschien zelfs op meer dan één plek gebruikt. Niet dat het draagbaar is, per se. Maar het geeft je een gemakkelijke manier om bijna overal een gigantisch tv-beeld te hebben, zolang je maar een witte muur kunt vinden.

  De XGIMI projector vraagt om afwegingen en keuzes, maar biedt wel ruwe kracht. Het heldere beeld verliest niet veel licht wanneer kleuren worden aangepast, dus het is voordelig voor de prijs per lumen. Hoewel het niet alle functies biedt van duurdere UST-projectoren van gevestigde merken, doet de Aura veel dingen goed. Het apparaat is ideaal voor de hele familie die wil genieten van een levensgroot beeld met een meeslepende filmische sfeer. Hoewel het niet geschikt is voor serieuze thuisbioscoopliefhebbers, verdient het onze 'zeer aanbevolen' aanduiding. Het mooie ontwerp, de scherpe lens, de werkbare gamemodus en vooral de HDR-weergave maken dit apparaat tot een goede performer voor zijn prijs en een uitstekende waarde. De XGIMI Aura 4K is dan ook een investering waard.

  Nu verkrijgbaar.

  De XGIMI Aura is verkrijgbaar in het zwart. De verkoopprijs voor de Aura is tijdelijk € 2.299,00 

   > Bestel hier de XGIMI Aura

  Heeft u vragen of opmerkingen over de XGIMI Aura? Neem dan gerust contact op met de expert!

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking