Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

  Door Marvin Looijenga

  XGIMI Halo+ review: De ultieme draagbare projector

  Voor- en nadelen van de Xgimi Halo+

   De kleinste draagbare beamer met werkelijke 3D en Full HD projectie.
  Automatische keystone correctie, hierdoor is het beeld goed af te stellen. 
   Autofocus die ervoor zorgt dat het beeld automatisch wordt scherp gesteld. 
   Batterij met hoge capaciteit waarmee u tot 4 uur beeld kunt afspelen.
   Dual 5W Harman/Kardon speakers voor een mooi en krachtig geluid.
   Game modus boost om beter te kunnen gamen, ook op locatie.
   Meer dan 5000 apps via Google Play store en de ingebouwde Android TV. 
  Laag aantal Ansi Lumen dus niet goed te gebruiken in een lichte ruimte.
  Langzaam opstarten zonder slaapstand

  Kenmerken

  De Halo+ heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger, namelijk 4,5 x 5,7 x 6,8 inch en heeft een geperforeerde zwarte en grijze aluminium huid waardoor koellucht kan stromen. Afgezien van een andere positie voor de autofocus- en keystone-sensoren, ziet hij er identiek uit. Hij is wel groter dan een typische picoprojector en weegt 3,5 pond inclusief de geïntegreerde batterij. Desondanks levert hij aanzienlijk meer licht op dan de meeste portables: 900 ANSI lumen, iets meer dan de 800 ANSI lumen van de Halo. De 1,2:1 throw ratio lens van de projector is geschikt voor beelden van 60 tot 200 inch diagonaal, maar gezien de helderheid zal de Halo+ de meest levendige beelden leveren bij 80 tot 100 inch.

  De Full HD-beeldsensor zorgt ervoor dat u zelfs bij dat formaat goede details ziet. Dit is beter dan veel pico's en portables die genoegen nemen met een Wide-XGA-resolutie of minder. De lichtbundels van de krachtige rode, blauwe en groene LED's worden naar de 0,33-inch DLP-beeldschermen van de projector gestuurd voor een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De levensduur van de LED-lichtbron is 25.000 uur, dit is het equivalent van meer dan 17 jaar bij dagelijks gebruik van vier uur.

  De Halo+ beschikt over een Mediatek MT9629 systeem op chip, met een krachtige quad-core 1,5GHz processor, 2GB RAM, een Mali G52 grafische versneller en 16GB opslagruimte voor het systeem en de media van de gebruiker. Uit de doos heeft de Halo+ 8GB opslagruimte beschikbaar. Net als de originele Halo combineert de Halo+ geavanceerde optica met kunstmatige intelligentie. Hij projecteert een complex doel terwijl de sensor scherpte- en vormgegevens doorgeeft aan de processor om automatisch scherp te stellen en het beeld recht te zetten. Het duurt ongeveer 4 seconden en de resultaten zijn net zo goed als ik het handmatig kan, soms zelfs beter. Daarnaast beschikt de Halo+ over geavanceerde Intelligent Screen Adaption-technologie, waarmee hij supersnelle autofocus en geometrische correctie uitvoert, en bij projectie op een muur obstakelvermijding.


  Aan de Halo+ is frame-interpolatie toegevoegd in de vorm van de MEMC-functie van XGIMI. Net als vergelijkbare instellingen op veel thuisbioscoop-projectoren en televisies, verbetert deze functie de helderheid van snel bewegende objecten bij sport- of actiefilms. Gamers die graag op het grote scherm spelen, zullen ook een nieuwe Game Mode Boost-functie waarderen, die de inputvertraging vermindert tot een geschatte 26,5 ms, wat meer dan respectabel is voor alle, behalve high-stakes gaming.

  Onder de oppervlakte gebruikt de Halo+ de Android TV 10 besturingssoftware en web streaming platform, dat toegang biedt tot meer dan 5.000 Android streaming apps, waaronder BBC, CNN, Kanopy, MLB.TV en YouTube. Het deed goed werk met alles van het kijken naar "Prehistoric Planet" van Apple TV+ tot "Barry" van Amazon Prime Video. Voor de security minded, kan de Halo+ het Nord VPN virtual private network (VPN) gebruiken om je identiteit te verbergen of materiaal uit het buitenland te streamen. Aan de andere kant, zoals de meeste Android-gebaseerde projectoren getest door ProjectorCentral, is het niet geautoriseerd voor Netflix. Een pluspunt is dat Google Assistant ook is geïntegreerd en toegankelijk is via de microfoon van de afstandsbediening om te zoeken naar inhoud of te vragen naar het weer.

  Een goede upgrade van de Halo naar de Halo+ is de overstap van Wi-Fi 4 naar Wi-Fi 5. Dit maakt snellere overdrachten mogelijk en is veiliger, maar is nog steeds een stap achter de nieuwste Wi-Fi 6 of 6E formaten. De ingebouwde Chromecast-functie van de projector kan gebruikt worden om video van een notebook, tablet of telefoon naar de projector over te brengen zonder dat er een kabel zichtbaar is.

  Net als bij de Halo zijn de beschikbare poorten van de Halo+ aan de achterkant net voldoende. Naast een HDMI-aansluiting, beschikt de Halo+ over een USB Type A-poort voor een flash drive of om een extra streaming-apparaat van stroom te voorzien. Helaas ontbreekt er een SD-kaartsleuf.

  De Halo+ beschikt net als de Halo over een verrassend goede set van 5-watt luidsprekers die zijn afgesteld door Harman-Kardon. Samen met Dolby Digital en DTS audioverwerking voegt de Halo+ DTS Studio Sound-technologie toe voor een betere geluidskwaliteit. U kunt de ingebouwde luidsprekers gebruiken voor het afspelen van muziek van uw persoonlijke apparaat via Bluetooth 5, en er is ook een 3,5 mm analoge audio-uitgang voor het verzenden van geluid naar een hoofdtelefoon of een luidspreker met eigen voeding.

  Eenvoudige en snelle installatie

  De Halo+ is eenvoudig te installeren dankzij zijn compacte formaat. Hoewel hij iets zwaarder is dan andere kleine projectoren, is hij nog steeds gemakkelijk mee te nemen naar elke locatie. Bovendien wordt hij geleverd met een handige nylon reistas en weegt samen met de netadapter slechts 4 pond. In plaats van een lensdop beschikt de Halo+ over een beschermend venster.

  Door zijn verticale opstelling biedt de Halo+ veel voordelen ten opzichte van horizontaal gerichte projectoren, zoals XGIMI's eigen Elfin. Vaak kan hij gewoon op een salontafel of plank worden gebruikt zonder dat hij omhoog hoeft te worden gekanteld. Mocht je toch de projector willen kantelen, dan kan de Halo+ met zijn voorste voet tot 10 graden omhoog worden gekanteld. Bovendien biedt hij de flexibiliteit van een enkel bevestigingspunt met schroefdraad aan de onderkant voor gebruik met een plafondbeugel, statief of standaard.

  Er is geen zoom of lens-shift beschikbaar op deze draagbare projector. Om de beeldgrootte aan te passen, moet u de projector dichterbij of verder van het scherm plaatsen. Bijvoorbeeld, het geeft een beeld van 60 inch vanaf een afstand van 5,2 meter en een beeld van 100 inch vanaf een afstand van 8,7 meter. U kunt gebruik maken van de ProjectorCentral XGIMI Halo+ throw calculator om te bepalen hoe ver weg u de projector moet plaatsen voor het gewenste beeldformaat.

  Eenmaal geplaatst, kan de Halo+ automatisch de keystone-vervorming corrigeren tot een hoek van 45 graden horizontaal en verticaal. De hoeken van het beeld kunnen ook worden aangepast om een rechthoekig beeld te creëren. Houd er wel rekening mee dat wanneer u keystone-correctie toepast, er enige helderheid verloren gaat, zoals gebruikelijk is bij de meeste projectoren. In dit geval, leidt correctie voor een hoek van 10 graden tot een vermindering van 48% van de helderheid van de projector.  De projector heeft een rudimentair bedieningspaneel aan de bovenkant, met knoppen voor volume "+" en "-" en pauze/afspelen. De Bluetooth-afstandsbediening is echter het middelpunt van de aandacht, hetzelfde als die van de eerste generatie Halo. Deze wordt gevoed door een paar AAA-batterijen en heeft een bereik van 45 meter en een goede keuze aan knoppen. Naast een vierwegbediening en een volumeregelaar, zijn er knoppen om de projector aan of uit te zetten, naar de Android TV-startpagina te gaan en terug te gaan. Aan de voorkant zit een schakelaar om de functie van de volumeregelaar te veranderen in de focusroutine. Als u hem op focus laat staan, kan de volumeregelaar worden gebruikt om het beeld in of uit te focussen.

  De Halo+ presenteert een onoverzichtelijk menu, dat lijkt te volgen op dat van de eerdere Halo en andere projectoren op basis van Android. Het menu bestaat uit twee duidelijk gescheiden secties voor soortgelijke functies. Via het instellingenpictogram op de afstandsbediening krijgt u toegang tot keystone-correctie, beeldmodi, audio-instellingen en 3D-aanpassingen.

  Het ironisch genaamde "Alle instellingen" leidt naar een tweede niveau met keuzes voor netwerkdetails, apparaatinstellingen, apps en de voorkeuren van de afstandsbediening. De beeldhelderheid en gedetailleerde instellingen zijn terug te vinden in het gedeelte "Projectormodus". Hoewel het dubbele menu wellicht verplicht is door het gebruikte Android-besturingssysteem, is de interface verwarrend en kan het verbeterd worden
                                                         

                                                          
  De Halo+ biedt vier beeldmodi (Film, Voetbal, Kantoor en Spel) in het primaire menu en vier instellingen voor helderheid (Prestatie, Standaard, Oogbescherming en Energiebesparing) in het secundaire menu. De instellingen "Helder" en "Zacht" die eerder in de Halo aanwezig waren, zijn hier niet te vinden. In het gedeelte "Custom" is het mogelijk om de relatieve niveaus voor Brightness, Contrast, Saturation en Sharpness aan te passen, evenals het instellen van video ruisonderdrukking, kleurtemperatuur, HDR en bewegingscompensatie. 

  Als je geen fan bent van schermtoetsenborden voor het invoeren van wachtwoorden en URL's van websites, zul je blij zijn te horen dat de Android TV-app nu werkt met generieke toetsenborden. In mijn geval gebruikte ik een draadloze Logitech K400r.

  De XGIMI Halo+ wordt geleverd met 1 jaar garantie, net als de originele Halo.

  Wat betreft prestaties, in dit tijdperk van instant projectiebevrediging is de Halo+ een beetje een trage knaller. Het duurde 46,2 seconden om een beeld op het scherm te zetten na volledig uitgeschakeld te zijn. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de Android-computer die op gang moet komen. Als dit te lang duurt, kan de projector in de slaapstand worden gezet in plaats van volledig uitgeschakeld te worden, wat geen slechte optie is als je aangesloten bent en niet probeert de batterij te sparen. Het opstarten vanuit de slaapstand duurt slechts 8,1 seconden. Ondertussen sluit de projector zichzelf af en schakelt de ventilator uit in 12,7 seconden.

  In de Office Image Mode van de projector leverde de Halo+ 753 ANSI lumen, een verbetering van 15% in helderheid vergeleken met de gemeten 642 lumen van de Halo. Over het algemeen was de kleurbalans van de Halo+ veel beter dan die van de Halo, zelfs in deze helderste modus, met minder blauwzweem in de beelden. De projector kon goed tegen kamerlicht, maar fel zonlicht kan het beeld uitwassen.


  Metingen

  Helderheid: In de Performance Projector Mode en Office Image Mode van de Halo+ gaf de projector 753 ANSI lumen licht. In de modi Film en Voetbal werd de output verlaagd tot 724 en 721 lumen, terwijl de Game-instellingen het geleverde lichtniveau terugbrachten tot 446 lumen. In de hoogste stand gebruikte de Halo+ 74,3 watt vermogen, wat daalt tot 23,3 watt in de spaarstand, maar ten koste gaat van de helderheid met minder dan 90 lumen.

  Ventilator geluid:
  Met 37,1 dBA ventilatorgeluid was de Halo+ een stille projector in vergelijking met zijn grotere neven. Dit daalde tot 36,4 dBA in de spaarstand, maar de lichtopbrengst daalde tot minder dan 100 lumen. De metingen werden uitgevoerd op 36 centimeter van de uitlaat in een kamer met een achtergrondgeluidsniveau van 35,9 dBA. XGIMI schat de Halo+ daarentegen op 30 dB in een geluiddichte kamer. 


  Aansluitingen

  1x HDMI (versie 1.4)
  1x USB 2.0 Type A 
  1x Audio uit (3,5 mm stereo aansluiting)


  Conclusie van de expert 

  - De Halo+ projector is een handige, functionele projector waarmee je je favoriete tv-programma's en films kunt bekijken in je tuin, thuis of waar je maar wil.
  - Met de draagbaarheid en helderheid als zijn grote pluspunten, terwijl de meegeleverde Harman Kardon luidsprekers ook zeker hun mannetje staan.
  - Het ontbreken van 4K-resolutie kan een beperkende factor zijn voor mensen die op zoek zijn naar het beste beeld dat ze kunnen krijgen maar het is ook        eerlijk om op te merken dat je niet alles kunt hebben voor deze prijs.
  - Als je op zoek bent naar een beetje extra glans voor je filmavonden en het idee van eenvoudig neerzetten en aanzetten zonder veel moeite, dan is dit zeker een product om in overweging te nemen.

  Nu verkrijgbaar.

  De XGIMI Halo+ is verkrijgbaar in het zwart. De verkoopprijs voor de Halo+ is € 829,00 

  > Bestel hier de XGIMI Halo+ 

  Heeft u vragen of opmerkingen over de XGIMI Halo+? Neem dan gerust contact op met de expert!


  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking