Beamerexpert heeft weer een aantal hele mooie Cyber Monday deals, waarbij de korting flink oploopt. Bekijk al onze scherpe deals. Bekijk alle acties.

(Voetbal) Buiten projecteren

(Voetbal) Buiten projecteren

Het EK staat voor de deur en we hopen op een mooie (voetbal) zomer. Het liefst kijken we allemaal buiten naar de wedstrijden. Waar moet je allemaal op letten als je buiten wilt projecteren met een beamer en een projectiescherm?

Zon en wind

Als u buiten wilt projecteren, heeft u te maken met andere omstandigheden om te projecteren dan wanneer u binnen gaat projecteren. Bij regen kunt u de beamer (uiteraard) niet gebruiken, maar de zon en wind hebben ook invloed op de projectie. De zon zorgt voor veel omgevingslicht en de wind heeft invloed op het projectiescherm. Een beetje scherm is al snel 6 m2 en door de wind kan het projectiescherm zomaar omver worden geblazen.

Zonsondergang

De wedstrijden worden gespeeld op vaste tijden, te weten 15:00, 18:00 en 21:00 uur. Gedurende het EK zal de zon rond 22:00 uur ondergaan. De wedstrijden van 21:00 uur worden daarom gespeeld met minder zonlicht, zodat projecteren in de buitenlucht goed te doen is. Bij de wedstrijden die om 15:00 uur beginnen, zal er meer zonlicht zijn, waardoor u eerder met een partytent of doek zult moeten werken voor een goed beeld.

> Download hier een pdf met alle tijden van zonopkomst en -ondergang

Lichtopbrengst beamer

Elke beamer projecteert met een bepaalde lichtopbrengst, uitgedrukt in ANSI lumen. Hoe hoger deze lichtopbrengst, hoe beter het beeld geprojecteerd wordt in minder goed verlichte ruimtes. Om buiten een acceptabel beeld te kunnen projecteren, helpt het als u een partytent kunt neerzetten. U bent dan tevens beschermd bij een kleine regenbui en het kan de wind tegenhouden.

> Bekijk hier onze beamers voor buiten gebruik

Projectietechniek beamer

De projectietechniek van een beamer kan bijdragen aan de helderheid van het beeld. Er is vaak keuze uit DLP of LCD techniek. Een DLP beamer kan de pixels dichter bij elkaar plaatsen, heeft een langere levensduur, kan een hogere contrastwaarde verkrijgen en zijn compacter. Bij het kijken naar sport en actiefilms is een DLP beamer vaak een betere keuze.

Projectiescherm

Het projectiescherm wordt binnen vaak gemonteerd aan de wand of het plafond, dit is buiten uiteraard niet mogelijk. In verband met de wind adviseren wij een projectiescherm van Stumpfl. Deze schermen zijn voorzien van een aluminium frame met T-voet, waardoor u er zware voorwerpen op kunt plaatsen, zodat het scherm stabiel blijft staan. Deze schermen zijn met 5 minuten geplaatst en opgeruimd en worden in een passende draagtas geleverd.

> Bekijk hier de schermen van Stumpfl

Reflectiewaarde projectiescherm

Het projectiescherm heeft een reflectiewaarde, dat wordt de gain genoemd. Hoe hoger de gain (waarde), hoe beter het projectiedoek kan reflecteren. Onze projectieschermen van Projecta bijvoorbeeld zijn verkrijgbaar met diverse reflectiewaarden, variërend van 0.6 t/m 1.3 gain.

> Lees hier meer over de verschillende doeksoorten

Kleinere groepen

Gaat u met een kleine(re) groep buiten kijken naar de sportzomer? Dan is een display wellicht een goed alternatief. Samsung lanceert, helaas na het EK, een display voor buiten, The Terrace. Een display geschikt voor buiten, verkrijgbaar in 55", 65" en 75". De verwachte levering is week 26, voor het EK te laat, maar wat denkt u van deze onderstaande evenementen?

• Olympische Spelen.
• Tour de France.
• GP Zandvoort en diverse andere GP’S.
• Giro D Italia
• Rolland Garros
• Wimbledon
• Finale Nations League
• EK onder de 21.
• EK Voor vrouwen.

Bekijk hier de Samsung Terrace 55" | Bekijk hier de Samsung Terrace 65" | Bekijk hier de Samsung Terrace 75"

Conclusie

Wanneer u het EK - of de andere evenementen die deze zomer plaatsvinden - buiten wilt kijken via een beamer, is dat zeker mogelijk. Met een paar hulpmiddelen kunt u met een gerust hart buitenlucht projecteren. Twijfelt u of het met een beamer en projectiescherm gaat lukken en wilt u wachten tot medio juli, dan is de Samsung Terrace een overweging waard!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »