Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Door Marvin Looijenga

  Review Samsung The Premiere LSP9T laser televisie

  Voor - en nadelen van de Samsung LSP9T The Premiere

  3 laser lichtbronnen voor een overweldigende home cinema-ervaring.
  4K UHD resolutie met 2800 ANSI lumen en zeer hoog contrast.
  Ultra short throw projectie. De beamer staat op 11 cm van uw scherm.
  Acoustic Beam en soundbar, met 40 watt 4.2ch een kamervullend geluid.
  Filmmaker modus, bekijk elke film zoals de regisseur het bedoeld heeft.
   Mobile Mirroring, kijk favoriete programma op telefoon of via The Premiere.
  Met de gebruikersinterface toegang tot de Smart Service Experience.
  Airplay 2 speelt content moeiteloos af vanaf Apple device naar The Premiere.
   Stream Youtube, Netflix, Disney+, Videoland en vele andere apps.
   Met Tap view een keer tikken op smartphone en content kijken via The Premiere.
  Game Enhancer om te spelen zonder vertragingen. 
  Een projectiescherm voorkomt zichtbare oneffenheden op korte projectieafstand.

  Kenmerken

  Ervaar heldere en heldere beelden met de LSP9T, één van de twee modellen in Samsung's UST line-up. Met een lichtsterkte van 2.800 ANSI lumen is het minder helder dan andere laser TV's, maar nog steeds geschikt voor heldere omgevingen dankzij het scherm dat omgevingslicht afstoot. Het kleinere model, de LSP7T, heeft een beperkter kleurbereik en een lichtsterkte van 2.200 ANSI lumen. Het gebruikt een andere chipset en heeft een kleiner beeldformaat. De LSP9T, met zijn grotere 0,66-inch DMD en twee-fasige pixelverschuiving, biedt scherper beeld dan de LSP7T. Het kan beelden weergeven tot een groot formaat van 130 inch, hoewel de meest populaire en effectieve ALR-schermen slechts verkrijgbaar zijn tot 120 inch. (Een op maat gemaakte 150 inch versie is recent beschikbaar voor een prijs van ongeveer € 4.580,00 Euro ). "

  De geavanceerde RGB-lasermotor van de LSP9T is ontworpen om 20.000 branduren mee te gaan, wat gelijk is aan de meeste laser-tv-projectoren, maar minder dan de 25.000 branduren die sommigen bieden, zoals de Hisense L9G en PX1-PRO drievoudige lasermodellen die concurrenten zijn van de LSP9T. Met het drievoudige laserontwerp, waarbij de rode, groene en blauwe primaire kleuren afzonderlijk worden geleverd, is er geen noodzaak meer voor een kleurenwiel, zoals bij veel projectoren met één beeldchip. Hierdoor wordt alle beschikbare licht optimaal op het scherm gebracht. Toch zijn regenboogartefacten bij de LSP9T niet volledig uitgesloten. Zelfs zonder kleurenwiel zijn regenbogen altijd een risico bij projectoren met één beeldchip, aangezien de kleuren achtereenvolgens moeten worden weergegeven. Dit biedt ruimte voor tijdfouten en daarom garandeert alleen een drie-beeldchip-projector absolute immuniteit tegen regenbogen. In mijn beoordeling heb ik regenbogen gezien, vooral bij beelden met witte credits op een zwarte achtergrond of bijvoorbeeld het weerkaatsende wit-op-zwarte Oppo-logo dat als schermbeveiliging op hun discspelers wordt gebruikt. Echter, in live content heb ik ze niet vaak gezien.

  Onze geavanceerde RGB-lasermotor LSP9T biedt een ongeëvenaarde kijkervaring, maar net als elke technologie heeft het ook een paar tekortkomingen. Een ervan is een kleine mate van laserspikkel. Dit fenomeen, dat ontstaat door de interactie van het coherente laserlicht met de textuur van het scherm, kan resulteren in een superfijne laag korrels of ruis die in het beeld zweeft. Gelukkig is laserspikkel slechts zichtbaar bij veranderingen van uw blikhoek, en is het makkelijk te verminderen of te elimineren met speciale mechanismen. Onze eigen medewerker, Mark Henninger, heeft vastgesteld dat elke RGB-projector die hij heeft beoordeeld ten minste enige mate van laserspikkel vertoonde. Desondanks blijft de LSP9T een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een heldere en scherpe beeldkwaliteit. 

  back White
  De mate waarin u spikkels ziet bij het gebruik van een projector hangt af van het scherm dat u kiest. Het scherm dat ik heb gebruikt tijdens de beoordeling, beschreven hieronder, is een gebruikelijke ALR-oplossing voor UST's met vergelijkbare kenmerken, ongeacht het merk. Het potentieel om spikkels te zien, is afhankelijk van uw gevoeligheid en uw vermogen om erdoorheen te "kijken". Het is beter zichtbaar in het donker en bij heldere delen van het beeld of sterk verzadigde kleuren, zoals rood. Het wordt minder opvallend als u verder van het scherm af zit. Vanaf een afstand van ongeveer tien meter van een 100-inch scherm, kon ik spikkels waarnemen als ik er specifiek naar zocht, maar ze waren nooit storend tijdens dagelijks kijken. Van grotere afstanden waren ze moeilijker te zien. Bij aankoop van een RGB laserprojector is het belangrijk om zich bewust te zijn van dit potentieel.

  De LG LSP9T is een unieke RGB-lasermachine die indruk maakt met zijn ultrabrede kleurengamma. Terwijl veel andere projectors slechts het beperktere Rec.709-kleurengamma halen, bereikt de LSP9T het volledige DCI-P3-kleurengamma, waardoor je de meeste huidige HDR-inhoud in alle kleuren kunt bekijken. Bovendien is hij toekomstbestendig, aangezien hij zowel 106% BT.2020 als 147% DCI-P3 bereikt, wat betekent dat je ook de volgende generatie HDR-inhoud in de juiste kleuren ziet.

  De projector is ook compatibel met HDR10 en HLG en biedt ondersteuning voor HDR10+, een dynamisch tone-mapping schema dat helderheidsniveaus per scène of frame aanpast. Helaas ondersteunt hij niet Dolby Vision HDR, wat momenteel in een paar RGB-laserprojectors te vinden is. Maar over het algemeen biedt de LSP9T een uitstekende kleurprestatie en is hij een goede keuze voor liefhebbers van HDR-content.

  "De LSP9T en LSP7T zijn uitgerust met een stijlvol industrieel ontwerp, waarbij een witte afwerking en afgeronde hoeken een verfijnde uitstraling creëren. Het grijze rooster om de voorkant maakt het geheel nog aantrekkelijker en past perfect op een dressoir. Helaas is de glanzende afwerking zeer reflecterend, waardoor lichtbronnen direct boven de projector een hinderlijke reflectie kunnen veroorzaken op het scherm. Dit is iets om rekening mee te houden als u bijzonder felle verlichting boven de projector heeft. Zelfs met een UST ALR-scherm dat plafondlicht afstoot, is het belangrijk om op te letten en enige verlichting te temperen. Een goed uitgeruste thuisbioscoop begint met aandacht voor details.  
  De LSP9T projector is eenvoudig te installeren dankzij de verstelbare voeten aan de voorzijde en een enkele vaste voet aan de achterzijde. Bovendien biedt de projector de keuze uit 4-punts of 15-punts geometrische correctie om het beeld aan te passen, hoewel we aanbevelen deze functie te vermijden voor het behoud van beeldkwaliteit en om scheefstand te voorkomen bij gebruik van Game Mode. Gelukkig ondersteunt de LSP9T geometrische correctie, zelfs bij actieve Game Mode, en biedt het nog steeds een verminderde input lag. Naast traditionele projectie op een tafel, ondersteunt de LSP9T ook achteraf projectie op tafel en zowel frontale als omgekeerde plafondprojectie.

  De LSP9T projector heeft een uitzonderlijk korte throw ratio, specifiek 0.19:1, waardoor het zich onderscheidt van andere UST projectoren voor thuisgebruik. Dit wordt slechts geëvenaard door de premium HU915 van LG en de eerdere HU85 serie projectoren, en slechts overtroffen door de nieuwe LS800 van Epson met de kortste throw ratio op de markt, 0.16:1. Met een kortere throw ratio kan de LSP9T dichter bij de muur worden geplaatst voor projectie van het gewenste beeldformaat, zonder dat u uw dressoir of tv-meubel hoeft te verplaatsen. Voor een beeld van 100 inch is de achterkant van de projector 4,5 inch van het scherm verwijderd en is de voorkant ongeveer 19 inch van de muur verwijderd, met de diepte van de projector van 14,4 inch. Voor een beeld van 120 inch verschuiven deze getallen naar 7,7 inch en ongeveer 22 inch. 

  Met trots kan ik zeggen dat de LSP9T's optiek me niet teleurgesteld heeft. Het produceerde een helder en scherp beeld over mijn volledige 100-inch scherm, zelfs in de bovenste hoeken, waar andere projectoren soms uitdagingen kunnen ondervinden. Ik was ook onder de indruk van de gemotoriseerde scherpstelling en het uitstekend geïntegreerde testpatroon, die me hielpen het beeld nauwkeurig te regelen. Een verfrissend verschil ten opzichte van LG's handmatige 0.19 lens op de HU915 en HU85 serie projectoren.

  Samsung's Tizen-platform overtuigt als de nieuwe slimme projector-standaard dankzij zijn belangrijke diensten die eenvoudig te vinden en te gebruiken zijn via intuïtieve apps. Deze apps ondersteunen 4K en HDR en maken van Samsung een belangrijke speler op het gebied van tv's. In tegenstelling tot de meeste huidige slimme projectoren, is Tizen in staat om alle belangrijke diensten aan te bieden. Zelfs op het Google TV-platform, gebaseerd op Android, waar verschillende merken nu voor kiezen, is Netflix-certificering vaak nog steeds ontbrekend, wat tot aankoop van een ander streamingapparaat kan leiden en het geïntegreerde platform tenietdoet. Bovendien biedt Samsung's TV Plus streaming meer dan 200 webgebaseerde kanalen van grote en minder grote nieuws- en entertainmentnetwerken, een mooie bonus. De ingebouwde microfoon in de afstandsbediening ondersteunt spraakgestuurd zoeken via Alexa, Google Assistant of Bixby. 

  Functies

  Dankzij Beeldmodi In mijn thuisbioscoop was ik onder de indruk van de prestaties van de 100-inch Elite Aeon CLR omgevingslichtwerend scherm tijdens mijn beoordelingsproces. Dit lenticulaire ALR-scherm is speciaal ontworpen voor gebruik met UST laser TV projectoren en biedt een uitstekende combinatie van helderheid en contrastverbetering. Met een zaagtandstructuur en schuine nokken, weert het scherm licht van bovenaf en versterkt het beeld door licht van onderen naar de kijker te schieten. De 0,6 versterking heeft enige impact op de luminantie van de projector, maar dankzij een afwijzing van bovenlicht van 95% en een verhoging van het contrast van 100-voudig, wordt dit meer dan gecompenseerd. Beleef de kracht van deze lenticulaire schermen in een helder verlichte omgeving en bekijk onze recente videoreview van Elite's gemotoriseerde versie van dit scherm.

  De LSP9T biedt vier beeldmodi voor zowel SDR- als HDR-inhoud. U kunt elke modus selecteren en deze op elke ingang toepassen, ongeacht of u nu SDR of HDR afspeelt. Bovendien kunt u de instellingen aanpassen voor elke bron of voor alle bronnen. Hierdoor kunt u de Standaard modus gebruiken voor zowel uw kabelbox als uw Blu-ray speler en onafhankelijke instellingen hebben voor 1080p/SDR en 4K/HDR. Let er wel op dat u de beeldmodus handmatig moet omschakelen wanneer u van SDR naar HDR gaat, omdat de projector niet automatisch zal veranderen.

  De Dynamic modus is bekend om zijn helderheid en heldere beelden. Het heeft echter, zoals veel projectoren, een groene kleurafwijking die bijdraagt aan de luminantie. Hoewel sommige projectoren groener zijn dan andere, is Dynamic nog steeds een geschikte keuze voor activiteiten zoals sport en nieuws in heldere omgevingen met veel zonlicht.

  De Standaardmodus, de basisinstelling voor alle ingangen, is ook enorm helder en krachtig. Het is perfect voor dagelijks gebruik, zelfs bij fel kamerlicht. Helaas tonen deze modus onnatuurlijke vleeskleuren die oververzadigd zijn en roze/oranje lijken, samen met een duidelijk blauwe kleurtemperatuur. Dit is niet onverwacht voor een beeldmodus in een heldere omgeving; fabrikanten kiezen vaak voor een ijzig wit om het licht door te laten en het beeld scherper te maken. Het is jammer dat overgekookte huidtinten ook veel te vaak voorkomen, vooral bij de nieuwste generatie discrete RGB UST laserprojectoren. Sommige fabrikanten lijken te denken dat ze het brede Rec.2020-gamma moeten tonen om te imponeren en meer te focussen op de wow-factor van rood, in plaats van de nauwkeurigheid van Rec.709 voor SDR-inhoud.
  De twee modi, Movie en Filmmaker Mode, zijn bijna gelijk in beeldkwaliteit en metingen. Ze zijn standaard ingesteld op de "Warm2" kleurtemperatuur van de projector (ook bekend als Samsung's Color Tone). Het beeld en de witten blijken echter te roze te zijn om de industriestandaard D65/6.500 Kelvin neutrale grijze wit te zijn. Metingen bevestigen dat ze ongeveer op 5.200K gemeten worden. De "Warm1" instelling was beter, maar nog steeds vrij rood.

  Vooral opvallend was het roze beeld in de Filmmaker Mode, die bedoeld is om de bedoeling van de maker te weerspiegelen met een D65 witpunt en uitgeschakelde kleur- en contrastbewerkingen. Het enige verschil tussen deze twee modi is dat bij Filmmaker de dynamische Contrast Enhancer en frame-interpolatie uitgeschakeld zijn.

  Met slechts enige aanpassing van de standaardinstellingen bereikte ik een verbluffend en redelijk nauwkeurig beeld op het ALR-scherm. Door de Movie-modus aan te passen, gaf ik de diepe roodtinten van de projector extra leven, hoewel dit niet voldeed aan de eisen van hardcore videopuristen. Toch was het resultaat verbluffend. Aan het einde van deze recensie vindt u mijn aanpassingen voor zowel SDR als HDR die ik heb gedaan om een beeld te bereiken dat aan mijn verwachtingen voldeed. 

  De LSP9T komt met een scala aan beeldinstellingen, maar de kalibratie-ervaring laat helaas te wensen over. Het kan tot 20 knopdrukken vergen om alleen al bij de instellingen voor witbalans te komen. Bovendien beïnvloedt het menu-systeem de aflezing, wat betekent dat je steeds het menu moet verlaten om de resultaten van je aanpassingen te zien en te meten. Dit is een tijdrovende routine die snel vervelend wordt. Het wordt nog erger als je het kleurbeheersysteem (CMS) probeert te gebruiken om het kleurengamma aan te passen, wat nog verder weg staat in het menu.

  Prestaties

  Helderheid. Het meten van UST-projectoren met een handzame lichtmeter is altijd lastig vanwege de steile hoek waaronder het licht op het scherm valt en de noodzaak om de meter zo te richten dat er geen schaduwen op de sensor vallen. Onze metingen moeten dus niet als uitgangspunt worden genomen. Dat gezegd hebbende, de LSP9T in de standaard dynamische modus meet 2.979 ANSI lumen, oftewel iets meer dan de 2.800 lumen specificatie. De overschrijding ligt ruim binnen het bereik van de typische handmatige fouten, dus het is waarschijnlijk redelijk om te zeggen dat de projector min of meer binnen de specificaties valt. De SDR en HDR versies van elke modus waren ongeveer gelijk, hoewel de HDR Movie en Filmmaker modi iets helderder waren dan hun SDR tegenhangers. Ik vond geen equivalente aanpassing in het menu voor de ECO modus die op sommige andere projectoren te vinden is en die de laser output verlaagt. Hieronder staan de metingen voor elke modus.

  Aansluitingen

  - HDMI 2.0b (x3, one with eARC)
  -Digital optical out
  -USB-A
  -RJ45 LAN
  -RF antenna
  -EX-LINK (service)

  SamsungLSP9T connections


  Conclusie

  De Samsung Premiere LSP9T is een icoon in de UST laser TV-markt en bekend om zijn baanbrekende technologie en ondersteuning van HDR10+. Hoewel het inmiddels een aantal jaren oud is, blijft het een van de meest geavanceerde projectoren op de markt. Echter, met de opkomst van nieuwe concurrenten die minder kosten en geavanceerde functies bieden, is het lastig om te bepalen of de LSP9T nog steeds de juiste keuze is. Het biedt prachtige beelden na enige deskundige aanpassing, maar de verkoopprijs van €4.299,00 euro is aanzienlijk en het komt niet uit de doos met een optimaal beeld. Bovendien, is er ook sprake van enige spikkel en RBE, wat een probleem kan zijn voor gevoelige kijkers.

  Toch is de Premiere echt een topprojector, als je het beeld eenmaal heb afgestemd, zal je onder de indruk zijn van hoe het eruit zag. Bovendien zit hij vol met functies en comfort die je bij de meeste UST's niet ziet, en heeft hij een mooi en elegant ontwerp. Als u op zoek bent naar HDR-beeldkwaliteit van topniveau en een indrukwekkend breed kleurenpalet, effectieve 4K-webstreaming van alle belangrijke diensten die gelijkwaardig zijn aan een goede smart-tv, de mogelijkheid om een buitenantenne aan te sluiten en een geluidskwaliteit die net zo goed is als die van een zeer goede standalone soundbar, zult u deze niet snel ergens anders vinden. Vergeleken met de onhandige interface en de gebrekkige menusystemen van sommige concurrenten van de LSP9T, biedt het Tizen OS echt dagelijks gebruiksgemak en communiceert het een verfijning die ontbreekt bij veel van de nieuwere UST's die de markt hebben overspoeld.

  Met zijn uitmuntende prestaties is de LSP9T een projector die moeilijk te overtreffen is. Hoewel er beperkingen zijn, zijn alle functies aanwezig om hem tot de beste keuze van de redacteur te maken. Een beetje aandacht voor het beeld en u heeft een spectaculair en functioneel apparaat in handen. Daarom is de LSP9T Zeer Aanbevolen.

  Nu verkrijgbaar.

  De Samsung LSP9T is verkrijgbaar in het wit. De verkoopprijs voor de LSP9T € 4.299,00 

   > Bestel hier de Samsung LSP9T

  Heeft u vragen of opmerkingen over de Samsung LSP9T? Neem dan gerust contact op met de expert!

  Lees ook onze vergelijking tussen de Samsung LSP9T en LSP7T


  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking