Beamerexpert heeft weer een aantal hele mooie Black Friday deals, waarbij de korting flink oploopt. Bekijk al onze scherpe deals. Bekijk alle acties.

Installatie basisschool De Giraf

Installatie basisschool De Giraf

Basisschool de Giraf is een basisschool in Hillegom en de 10 jaar oude beamer met projectiescherm was toe aan vervanging toe. De nadrukkelijke wens was deze combinatie moderniseren en gereedmaken voor de komende jaren, waarbij rekening gehouden wordt met het kunnen streamen van evenementen en het kunnen houden van videovergaderingen.

Basisschool De Giraf benaderde ons met het verzoek hun AV installatie te moderniseren. Na het invullen van onze vragenlijst, hebben wij een advies uitgebracht. Dit advies is uiteindelijk een opdracht inclusief installatie geworden

Advies Beamerexpert

Op basis van de situatie, heeft onze expert Jip een advies uitgebracht om een laser beamer met voldoende lichtsterkte, een projectiescherm met beeldverhouding 16:10 en een videoconferentie systeem te installeren, waarbij de oude beamer en het oude projectiescherm gedemonteerd wordt.

Epson laser beamer en Projecta projectiescherm

Voor de projectie is gekozen voor de Epson EB-L530U met 5200 ANSI lumens en WUXGA (1920x1200) resolutie en een Projecta Compact Electrol projectiescherm van 300 cm breed met mat-wit projectiedoek en wandschakelaar. Door gebruik te maken van de wandschakelaar en niet voor een afstandsbediening te kiezen, is het mogelijk om in een later stadium het projectiescherm automatisch uit en in te rollen (dit is bij een motor met IR niet mogelijk).

Logitech Rally Plus videoconferentie systeem

Het is niet altijd mogelijk om fysiek aanwezig te zijn bij een eindmusical of vergadering. Daarom wilde Karin van De Giraf ook kunnen streamen en online kunnen vergaderen. Een sterke camera met voldoende geluid en goede microfoons in de vorm van de Logitech Rally Plus biedt wat nodig is om dit te kunnen realiseren. Deze set bestaat uit een 4K camera, 2 speakers en 2 microfoons.

Installatie in een dag

De beamer en het projectiescherm zijn op dezelfde plaats geïnstalleerd, waarbij wij de beamer beugel konden hergebruiken. De camera is boven de beamer geplaatst zodat deze een goede hoek op het podium biedt. Alle ouders, opa’s en oma’s, overige familieleden en verzorgers kunnen vanaf nu op afstand de musicals bekijken en het team van de Giraf kan nu zonder problemen online meetings houden. Uiteraard heeft Jip de klant uitgebreid laten zien hoe de beamer en de camera werken.

Advies op maat nodig?

Heeft u ook een verouderde installatie of staat u op het punt een installatie aan te schaffen en wilt u weten wat in uw situatie een goede oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op voor een advies op maat.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »