Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Nieuwe product video van de Epson EB-810E!Bekijk onze nieuwe product video van de Epson EB-810E. Dé zakelijke UST projector van dit moment.Lees meer

  Door Ramon Schuller

  Logitech Group Review

  Logitech Group review

  Logitech kijkt naar de belangrijke middenweg tussen webcams en videosystemen op bedrijfsniveau met conferentiecamera's zoals de Logitech Group (€ 969,00). De opvolger van Logitech's ConferenceCam CC3000e, biedt uitstekende geluidskwaliteit en videokwaliteit voor gebruik in middelgrote tot grote ruimtes, zelfs als de specificaties niet zo robuust zijn als sommige concurrenten, waaronder het Editors' Choice AVer VC520 videoconferentiecamerasysteem. Het is nog steeds een geweldige optie voor verspreide werknemers, zoals de teamleden van Beamerexpert ontdekten tijdens het testen.

   

  Voordelen

   

  Uitstekende geluidskwaliteit en beeldkwaliteit.
  Compatibel met veel videoconferentieservices.
  Eenvoudige installatie

   

  Nadelen

  Zoomen gaat niet helemaal soepel.
  Resolutie, framesnelheid en zoomspecificaties zijn niet zo sterk als sommige concurrenten.

  Simpele setup

  Het opzetten van de Groupis eenvoudig, maar iets ingewikkelder dan voor de MeetUp. Er is geen installatiegids inbegrepen; er is alleen een diagram aan de binnenkant van de productdoos, een referentiekaart met bedieningselementen en aansluitingen, en de garantie- en veiligheidspamfletten. Na het aansluiten van de stroom op de hub, moet u de luidspreker en camera hierop aansluiten via USB 2.0- en PS/2-stekkers; de kleur gecodeerde stekkers maken het moeilijk om de verbindingen verkeerd te krijgen, en klittenbandsluitingen helpen de kabels netjes te houden. Via Bluetooth kun je ook een laptop of smartphone verbinden met de speakerphone.

   

  De apparaten zijn compatibel met Windows 7, 8.1 en 10 en met Mac OS X 10.10 of hoger. Zodra je de unit in het stopcontact steekt, komen de camera en speakerphone tot leven. De stuurprogramma's zijn automatisch gedownload en geïnstalleerd op de Windows 10-laptop die ik heb gebruikt voor het testen.

  Geweldig geluid en beeld

  Autofocus met gezichtsdetectie presteerde bewonderenswaardig tijdens het testen, en pannen is veel vloeiender dan op de eerste bèta-hardware van de Group die wij gebruikte, hoewel zoomen nog steeds niet perfect soepel gaat. De knoppen van de afstandsbediening werkten goed tijdens het testen, hoewel het op IR is gebaseerd, dus je hebt een zichtlijn nodig om het te laten werken, in tegenstelling tot de RF-afstandsbediening van de MeetUp.

  Logitech Group

  De Group legt H.264-video vast met Scalable Video Coding (SVC) en UVC 1.5-compressie om bandbreedte te besparen, wat soms resulteert in een gepixeld beeld. Het gebruik van de ingebouwde camera-app van Windows 10, zonder videostreaming via een netwerk, toonde aan dat de Groep in staat is tot zeer scherpe details, en Skypen met een goede verbinding produceerde ook een vloeiende videokwaliteit.

   

  Het geluid van de luidspreker is natuurlijk en helder, vergelijkbaar met de VC520, zolang deelnemers aan de andere kant van het gesprek fatsoenlijke microfoons gebruiken. We hebben de geclaimde straal van de speakerphone-microfoon getest en op een afstand van 6 meter konden luisteraars op afstand mijn stem luid en duidelijk horen.

   

  Echo-onderdrukking, verbetering van dubbele spraak (waardoor de ene partij de andere niet kan afsnijden tijdens het praten), automatische versterkingsregeling (waardoor zachte stem beter hoorbaar wordt) en beamforming zijn ingebouwd in de groep. Die laatste verbetering gebruikt de microfoonarray om de sprekende persoon op te pikken, in plaats van externe ruis. We hebben dit getest door muziek af te spelen in de kamer terwijl we de Group gebruikte; We gingen verder weg van de speakerphone dan de muziekbron, en onze stemmen kwamen nog steeds duidelijk door aan de andere kant van de verbinding.

  Compatibiliteit met programma's

  Net als bij de Logitech ConferenceCam Connect en de AVer VC520 wordt er geen software voor videoconferenties bij de Group geleverd, in tegenstelling tot professionele systemen zoals Cisco's TelePresence en Polycom's RealPresence. In plaats daarvan werkt het als de video- en audiorandapparatuur voor zowat elke videoconferentieservice, inclusief Adobe Connect, BlueJeans, Skype for Business, Vidyo, WebEx, Zoom of welke IP-gebaseerde videoconferentieservice u ook gebruikt op uw computer. aangesloten computer.

   

  Voordat u de knoppen Oproep beantwoorden en Ophangen van de speakerphone kunt gebruiken wanneer u BlueJeans, Broadsoft, LifeSize Cloud, Vidyo en Zoom gebruikt, moet u eerst een software-plug-in installeren, die beschikbaar is op support.logitech.com. Houd er rekening mee dat, aangezien de Windows 10 Store-appversie van Skype geen plug-ins ondersteunt, u Skype Classic moet installeren. Gebruikers van conferentiediensten op bedrijfsniveau zoals BlueJeans, Skype voor Bedrijven en Zoom krijgen de extra mogelijkheid om PTZ vanaf externe locaties te bedienen (opnieuw, na het downloaden van een plug-in).

   

  U kunt de groep ook gebruiken met Logitech Tap. Dit is in feite een ingebouwde Surface Pro die fungeert als een permanente hub voor een vergaderruimte en de Skype Room Systems-besturingssoftware gebruikt.

  Is de Group perfect voor uw groep?

  De Logitech Group beschikt over scherpe HD-video, vol geluid en een microfoon met een straal van 6 meter, waardoor hij goed geschikt is voor gebruik in middelgrote tot grote kamers. En het biedt superieure waarde in vergelijking met traditionele zakelijke videoconferentiesystemen, die kunnen worden geleverd met prijskaartjes van vijf cijfers.

  De PTZ-functionaliteit van de camera is een tikkeltje minder soepel dan bij de AVer VC520, die ook iets hogere specificaties heeft voor dezelfde prijs. Voor kleinere conferentie- en huddle rooms is de Logitech Meetup een andere zeer goede keuze. Maar de Groep is een bewonderenswaardig alternatief voor verre teams die op zoek zijn naar een betrouwbaar vergadersysteem om contact te houden.

  Oordeel over de Logitech Group

  Het videoconferentiesysteem van de Logitech Group is goed ontworpen, betaalbaar en levert heldere audio en beelden, waardoor het een sterk alternatief is voor dure bedrijfsgerichte opties.

  De Logitech Group is leverbaar vanaf € 969,00 en is direct uit voorraad leverbaar. 


  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking