Een Home Cinema beamer

Een Home Cinema beamer

Van origine kennen wij beamers als een zakelijk product. Denk hierbij aan scholen en bedrijven. Hierbij worden de beamers gebruikt voor presentaties en het bekijken van video’s. Maar tegenwoordig wordt de beamer steeds meer gebruikt in huis.

Mensen maken steeds meer gebruik van beamers in huis. In de woonkamer of in de slaapkamer. Sommige gebruiken het als extraatje naast hun tv, terwijl andere het al als vervanging van de tv gebruiken. De beamers ontwikkelen zich steeds meer en zorgen voor steeds mooier beeld. Maar wat zijn hier nou de voor of nadelen van

Voor en nadelen

Een beamer zorgt voor een veel groter scherm om naar te kijken dan de tv. Dit is leuk met sportwedstrijden, maar denk ook aan films. Door een beamer te gebruiken creëer je een bioscoop effect in uw eigen huis. Een toegevoegde waarde voor de filmavonden met uw familie, vrienden of partner dus! 

Veel mensen maken gebruik van een projectiescherm om het beeld nog mooier te maken. Maar dit is niet altijd nodig! U kunt bij een beamer er ook voor kiezen om gebruik te maken van een strak witte muur. In dat geval heeft u op het moment dat de beamer uit staat dus geen groot zwart scherm aan de muur hangen. Maar ook met een scherm is het een voordeel, een beamer scherm kan je namelijk heel eenvoudig inrollen en opbergen. Maar een beamer heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Als u in de middag een film wilt kijken heeft u namelijk te maken met een verlichte ruimte waardoor bij een beamer het scherm bijna niet meer te zien is. Dan moet u dus de kamer ten alle tijden heel goed kunnen verduisteren, wat niet altijd een even gezellige sfeer geeft.  

Waar plaatst u de beamer?

Hier zijn heel veel opties voor. U kunt de beamer op een plank of op een kast plaatsen. Maar u kunt deze natuurlijk ook aan het plafond of aan de muur monteren. Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van een beamer met de short-throw techniek. In dit geval kunt u de beamers zelfs op een tv meubel voor de muur plaatsen, hoe chique is dat?  Een aantal mooie voorbeelden van Home Cinema beamers zijn de Samsung LSP7, de Samsung LSP9, De Optoma CinemaX p2 of de Epson EH-LS500. Wilt u wat minder besteden aan een beamer, maar toch een Home Cinema beamer? Dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere opties

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »