Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in
Keurmerk
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
  Professionele klantenservice
  Originele kwaliteitsproducten
  Laagste prijsgarantie

  Met onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherpMet onze EK deals kijk je alle voetbalwedstrijden haarscherp. Scoor vandaag nog jouw beamer!Bekijk de deals

  Door Lizzy Maesen

  Verschil tussen de Samsung LSP9T en de LSP7T

  Belangrijkste verschillen tussen de LSP9T en de LSP7T

   
  LSP9T
  LSP7T
   Lichtbron
   Triple laser
   Laser
   ANSI lumens
   2.800
   2.200
   Maximale projectiegrootte
   130 inch (3,3m diagonaal)
  120 inch (3,05m diagonaal)
   Minimale projectiegrootte
  100 inch (2,54m diagonaal)
   90 inch (2,29m diagonaal)
   Afstand tot de muur*
  11 centimeter
   30 centimeter
   Speakers
   40 watt 4.2 Ch. speakers
   30 watt 2.2 Ch. speakers
   Acoustic Beam
   Ja
   Nee

  * gemeten vanaf de voorzijde van de beamer

  Lichtopbrengst in ANSI lumens


  LSP9T: 2.800 ANSI lumen

  De LSP9T heeft een lichtopbrengst van 2.800 ANSI lumen, wat aan de hoge kant is. Dit betekent dat je in een minder goed verduisterde ruimte toch een mooi beeld kunt projecteren. Kijk je liever niet in het donker tijdens een spannende film of serie, dan kan dat wel met The Premiere LSP9T, maar niet met de LSP7T.

  LSP7T: 2.200 ANSI lumen

  De LSP7T beschikt over een lichtopbrengst van 2.200 ANSI lumen. Hoewel met gedimd licht de projectie ook zichtbaar is, komt het beeld beter naar voren in een verduisterde ruimte. Dit betekent dat wanneer je de kamer niet helemaal donker kan maken, je beter voor de LSP9T kan kiezen.

   

  De laser lichtbron


  LSP9t: 3 lasers in een

  Een laser is een lichtbron die bestaat uit meerdere lichtstralen met verschillende kleuren. De beamer past constant de kracht van iedere straal aan, wat vergelijkbaar is met een schilder die kleuren mengt op zijn schilderspalet. Dat proces wordt nog eens herhaald bij de triple laser van de LSP9T, die bestaat uit 3 laserstralen in plaats van eentje. Hierdoor kan de beamer nóg meer kleuren mengen en zie je meer verschillende tinten dan bij één laserstraal.

  LSP7T: een enkele laser

  De lichtbron van de LSP7T bestaat in tegenstelling tot de LSP9T uit één laser. Dit betekent dat het aantal kleurtinten iets minder is. Desalniettemin is het verschil niet groot. De beelden die de LSP7T maakt, zijn helder en komen natuurlijk over. Daarnaast zie je diepe zwartwaarden en verschillende donkere tinten in bijvoorbeeld een schaduw. De kans op een 'regenboogeffect' is bij een enkele laser wel iets groter. Hierbij duiken de kleuren rood, groen en blauw op rond de heldere delen op het beeld.

   

  Afstand tot de muur

  The Premiere LSP9T en de LSP7T zijn beide een ultra short throw beamer, wat betekent dat deze beamers een grote projectie maken met een korte afstand tot de muur. Een voordeel van ultra short throw is dat je hem niet hoeft op te hangen en er minder licht verloren gaat op de weg naar het scherm of de muur. Dit betekent dat er meer licht 'overblijft' om een heldere projectie te maken. Daarnaast houdt ultra short throw in dat je niet door de projectie heen loopt, omdat de projector te dicht op de muur staat.


  LSP9T: 11 centimeter projectieafstand voor 100 inch

  De projectieafstand van de LSP9T is 11 centimeter van de muur voor een 100 inch projectie. Houd er rekening mee dat dit gemeten is vanaf de muur tot aan de voorzijde van de beamer. De totale afstand bedraagt ongeveer 48 centimeter.


  LSP7T: 30 centimeter projectieafstand voor 100 inch

  De projectieafstand van de LSP7T is 30 centimeter van de muur voor een projectie van 100 inch. Houd er rekening mee dat dit gemeten is vanaf de muur tot aan de voorzijde van de beamer. De totale afstand bedraagt ongeveer 64 centimeter.

   

  De maximale projectiegrootte


  LSP9T: maximaal 130 inch (3,3 meter diagonaal)

  De Samsung The Premiere LSP9T maakt projecties van 100 tot 130 inch. Dit is vergelijkbaar met een schermdiagonaal van 2,5 tot 3,3 meter. Hierdoor zit je met meerdere vrienden voor het scherm, zonder dat je iemand dupeert met een minder goede kijkpositie. Bedenk wel eerst of je wel zo'n grote egale muur of strak gespannen projectiescherm van dit formaat in huis hebt. Daarnaast moet je rekening houden met een kijkafstand van meerdere meters, wat alleen het geval is in grote woonkamers.

  LSP7T: maximaal 120 inch (3,05 meter diagonaal)

  Het projectieformaat van de LSP7T varieert van 90 tot 120 inch, wat gemiddeld net iets kleiner is dan bij de LSP9T. Dit komt namelijk neer op een schermdiagonaal van ongeveer 3,05 meter. The Premiere LSP7T is dus net als de LSP9T ook geschikt voor jou als je van je kamer een thuisbioscoop wilt maken. Let er ook bij deze projector op dat je bij het gebruik van de maximale projectiegrootte een woonkamer met veel ruimte nodig hebt.

   

  Het geluid van de beamer


  LSP9T: 2 boxen van 40 watt en Acoutic Beam

  Waar het bij veel projectoren aan goed geluid ontbreekt, is dat bij de Samsung The Premiere LSP9T anders. Zo beschikt de beamer over 2 goede boxen van 40 watt. Deze produceren zeer krachtig geluid. De speaker heeft daarnaast 'Acoustic Beam', een rij openingen die ervoor zorgt dat het geluid op meerdere punten de apparaat verlaat. Hierdoor trekt het geluid meer de ruimte in en klinkt het iets dynamischer.

  LSP7T: 2 boxen van 30 watt

  De LSP7T beschikt over 2 speakers met een vermogen van 30 watt. Ze zijn dus iets minder krachtig dan de 40 watt speakers van de LSP9T, maar produceren ook helder geluid. Deze projector beschikt niet over Acoustic Beam, zoals de LSP9T wel doet. Daardoor verspreidt het geluid zich iets minder door de ruimte, waardoor je beter in de buurt van de speakers kan zitten.

   

  Samsung LSP9T of LSP7T kiezen?

  Beide beamers zijn fantastische home cinema beamers met vele kwaliteiten, waaronder de lange levensduur van de lichbron. De LSP7T is een echte aanwinst met prachtig beeld, smart tv en goed geluid. Wilt u nét even dat stapje verder gaan en uw budget laat dat toe, dan adviseren wij de LSP9T

   

  Vergelijk dit product 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking